Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 00:41

Στις 17 Απριλίου 1961 ο Χατζιδάκις βραβεύεται με Όσκαρ τραγουδιού

Ο Μάνος Χατζιδάκις στις 17 Απριλίου 1961 βραβεύεται με Όσκαρ τραγουδιού για «Τα Παιδιά του Πειραιά», που έγραψε για την ταινία του Ζιλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή». Το τραγούδι, σε συνδυασμό με την εκπληκτική ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη, διαφήμισαν τον ελληνικό κινηματογράφο στα πέρατα της γης.

 

1521: Ο Γερμανός θεολόγος Μαρτίνος Λούθηρος, που με τις 95 θέσεις του χώρισε την Ευρώπη σε Καθολικούς και Διαμαρτυρόμενους, αφορίζεται από την Καθολική Εκκλησία.

 

1935: Η Κοινωνία των Εθνών καταδικάζει την αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών της Γερμανίας, θεωρώντας το γεγονός επικίνδυνο και μη σύμφωνο με τις δεσμεύσεις της Γενεύης.

 

1941: Οι κάτοικοι της Θάσου συγκρούονται με τις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής, οι οποίες προσπαθούν να απομακρύνουν από το νησί το σύνολο των αποθηκευμένων τροφίμων. Αυτή η αντίδραση των κατοίκων αποτρέπει τη μεταφορά. Είναι η πρώτη απόλυτα αυθόρμητη πράξη αντίστασης κατά των κατακτητών του ελληνικού λαού.

 

1969: Ο ηγέτης της "Άνοιξης" της Πράγας, Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ, καθαιρείται από την προεδρία του κομμουνιστικού κόμματος της Τσεχοσλοβακίας.

 

Πηγή: Sansimera.gr




Σχετικά Άρθρα