Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 09:52

Στις 3 Οκτωβρίου 1990 η Γερμανία επανενώνεται

1990 - Η Ανατολική Γερμανία γίνεται μέρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Επανένωση). Η μέρα αυτή γίνεται ομοσπονδιακή γιορτή.

 

1675 - 700 Μανιάτες αναχωρούν και εγκαθίστανται στην Κορσική. Αργότερα ακολουθούν και άλλοι. Από τότε, το Ελληνικό στοιχείο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του νησιού.

 

1866- Θεμελιώνεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

 

1878 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Χαλέπας μεταξύ Κρητών επαναστατών και Τούρκων, με την οποία οι Κρήτες αποκτούν τα πρώτα επίσημα προνόμια αυτοδιοικήσεως.

 

1906-Η πρώτη διάσκεψη για την ασύρματη τηλεγραφία στο Βερολίνο υιοθετεί το SOS ως σήμα κινδύνου.

 

1924- Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης ανατίθεται στον Ανδρέα Μιχαλακόπουλο. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, λύθηκε το πρόβλημα της ύδρευσης της Αθήνας, κατόπιν συμφωνίας με την ΟΥΛΕΝ και την κατασκευή του φράγματος του Μαραθώνα. Επίσης συνήφθη το πρώτο προσφυγικό δάνειο.

 

1944-Ανατινάζεται από τους Ναζί η γέφυρα της Κορίνθου.

 

1981- Τερματίζεται η απεργία πείνας των μελών του IRA στις φυλακές Μέιζ, έπειτα από 7 μήνες και με 10 νεκρούς.

 

2004- Eίκοσι δύο επίδοξοι μετανάστες πνίγονται και 42 αγνοούνται ύστερα από τη βύθιση, στις ακτές τις Tυνησίας, του πλοίου με το οποίο επρόκειτο να διασχίσουν τη Mεσόγειο με προορισμό την Iταλία. Tο πλοίο, το οποίο μετέφερε 75 Tυνήσιους και Mαροκινούς, βυθίστηκε αφού κόπηκε στα δύο μια περίπου ώρα μετά τον απόπλου από παραλία της επαρχίας Σους, στα ανατολικά της χώρας. Eντεκα άνθρωποι σώθηκαν, είτε από τα σωστικά συνεργεία είτε κατορθώνοντας να κολυμπήσουν ως τις ακτές.

 

 

Σχετικά Άρθρα