Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 22:56

Στις 6 Ιουνίου 1944 οι Σύμμαχοι αποβιβάζονται στην Νορμανδία

«D-Day». Οι Σύμμαχοι αποβιβάζονται στη Νορμανδία και αρχίζει η μεγάλη επίθεση, που θα κρίνει κατά πολύ τον τελικό νικητή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν για μια κολοσσιαία στρατιωτική επιχείρηση, που όμοια της δεν έχει καταγραφεί στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία.

 

552: Ο Στρατός του Βυζαντίου, υπό τον Στρατηγό Ναρσή, ανακαταλαμβάνει τη Ρώμη, την οποία κατείχαν οι Γότθοι. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός πραγματοποιεί έτσι το όραμα της αποκαταστάσεως της Αυτοκρατορίας στην παλαιά της έκταση και αίγλη.

 

1821: Οι Τούρκοι επιτίθενται κατά των Ελλήνων των Κυδωνίων και προβαίνουν σε άγριες σφαγές. Σωροί πτωμάτων καλύπτουν τους δρόμους και χιλιάδες νεαρές γυναίκες και παιδιά αιχμαλωτίζονται για να μεταφερθούν στα σκλαβοπάζαρα. Κατά τη διάρκεια των σφαγών, καταπλέει Μοίρα του Ελληνικού Στόλου, η οποία, έπειτα από αγωνιώδεις προσπάθειες, κατορθώνει να σώσει περίπου 25.000 Κυδωνιείς.

 

1863: Αντιπροσωπεία της ελληνικής βουλής φτάνει στην Κοπεγχάγη και προσφέρει το ελληνικό στέμμα στον 18χρονο πρίγκιπα της Δανίας Γουλιέλμο Γεώργιο, τον μετέπειτα βασιλιά Γεώργιο Α'.

 

1933: Νέα δολοφονική απόπειρα σημειώνεται κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου, αυτή τη φορά στην Αθήνα, την ώρα που βρίσκεται μαζί με τη σύζυγό του Έλενα στο αυτοκίνητο.

 

1991: Ο διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» Σεραφείμ Φυντανίδης συλλαμβάνεται, στην επίσημη πρώτη του διαβόητου «τρομονόμου». Η «Ελευθεροτυπία» δημοσίευσε -παρά την απαγόρευση Τσεβά- προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» για έξι επιθέσεις με ρουκέτες, αρνούμενη κάθε μορφής λογοκρισία. Όλα τα κόμματα, φορείς κι επιστήμονες στρέφουν τα πυρά τους στην κυβέρνηση της Ν.Δ.


Πηγή: Sansimera.gr











Σχετικά Άρθρα