Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 12:08

Νοσηρά φαινόμενα και οσμή... σκανδάλου στη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δήμου Πρέβεζας – Πρόταση να διεκδικήσει χρήματα ο Δήμος

Η συζήτηση του θέματος “Πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής υπηρεσίας: «Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών του Δήμου Πρέβεζας για το χρονικό διάστημα από 09 Αυγούστου 2019 έως 31 Αυγούστου 2019»” (εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία – ΚΑΤΑ ψήφισαν η Λαϊκή Συσπείρωση και η Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας) στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας κατέδειξε για ακόμη μια φορά τα νοσηρά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν και φέτος στη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δήμου Πρέβεζας.

Την περσινή χρονιά η επιτροπή παραλαβής του έργου είχε... λοιδορηθεί δημόσια, επειδή ζήτησε μία σειρά από έγγραφα, ώστε να πιστοποιήσει την καλή εκτέλεση του έργου και δεν υπέγραφε τα σχετικά έγγραφα. Τελικώς αποδείχθηκε σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας πως δεν ήταν όλα... ρόδινα με τη ναυαγοσωστική κάλυψη και πως η ευσυνειδησία των υπαλλήλων του Δήμου ανέδειξε τα προβλήματα. Υπήρξε επίσης ένα πόρισμα από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δεν επέτρεπε την πληρωμή του αναδόχου, δικαίωνε αιτιάσεις των υπαλλήλων της επιτροπής και παράλληλα επέρριπτε ευθύνες και στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. Παρ' όλα αυτά η Επίτροπος... παρακάμφθηκε μέσω “εργαλείων” της δικαστικής οδού. Η επιτροπή όμως τη φετινή περίοδο αλλάχτηκε κατά τα 3/3 και με όσα καταγγέλθηκαν πλέον στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, υπάρχει και... οσμή σκανδάλου. Εκτός κι αν όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου Πρέβεζας ξαφνικά απέκτησαν προηγούμενα με τον ιδιώτη... πράγμα που ασφαλώς δύσκολα θα πιστέψει κάποιος...

Αρχικά να αναφέρουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο, ακολουθώντας την εισήγηση της υπηρεσίας, αποφάσισε:

“την επιβολή προστίμων όπως προβλέπεται από την υπογραφείσα σύμβαση [άρθρο 10 παρ β) αν κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο της αναθέτουσας αρχής διαπιστωθεί ελλιπής παροχή υπηρεσιών από τον ανάδοχο (π.χ. έλλειψη προσωπικού , έλλειψη εξοπλισμού , μη τήρηση ωραρίου περιπολιών , κ.λ.π.) τότε με αιτιολογημένη έκθεση της αναθέτουσας αρχής επιβάλλεται στον ανάδοχο ποινική ρήτρα ίση με 500,00 € ανά κατηγορία δαπάνης (όπως αυτές αναγράφονται στον πίνακα του ενδεικτικού προϋπολογισμού ) ανά ημέρα ]. Ήτοι :

- κατηγορία δαπάνης 1 (δαπάνες προσωπικού) : 23 x 500,00 = 11.500,00 €

- κατηγορία δαπάνης 2 (δαπάνες σκαφών) : 23 x 500,00 = 11.500,00 €

Σύνολο περικοπών και προστίμων για το διάστημα από 09 Αυγούστου 2019 έως 31 Αυγούστου 2019 : 38.425,64 €

Συνεπώς για το διάστημα από 09 Αυγούστου 2019 έως 31 Αυγούστου 2019 το κόστος της υπηρεσίας ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών του Δήμου Πρέβεζας θα ανέρθει στο ποσό των 40.493,11 €”.

 

Στη συνεδρίαση έγινε η παρακάτω συζήτηση:

 IMG 5940

Σακκάς (προϊστάμενος τμήματος προγραμματισμού): “Έχουμε τρεις καταγγελίες, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν στο Δήμο Πρέβεζας, στο ΥΕΝ και στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας, όπου αναρτώνται φωτογραφίες με το σκάφος, το οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται στην Πρέβεζα, να βρίσκεται στα Γιάννενα σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες και φωτογραφίες με GPS, που δείχνουν άδειους τους ναυαγοσωστικούς πύργους.

Υπάρχει και καταγγελία σύμβασης από την εταιρεία “THALASSA”, της κόρης του κου Μυρωνάκη, στην οποία την καταγγέλλει επειδή δεν παρέλαβε η επιτροπή το πρώτο δεκαήμερο, όπως ορίζεται.

Εγώ λέω ότι η επιτροπή παρέλαβε το πρώτο δεκαήμερο, αλλά η νομοθεσία λέει -ο 44/12- ότι πρέπει να περάσει από δημοτικό συμβούλιο. Γι' αυτό και την έφερα εδώ για να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο”.

Λάζαρος Πιπιλίδης (δημοτικός σύμβουλος): “Πληροφορήθηκα από δημοσιογράφο αργά το βράδυ, ότι κυκλοφορεί στα ΜΜΕ ένα e-mail, που αναφέρομαι εγώ ως αποστολέας να καταγγέλω τον εαυτό μου. Δεν έχω σχέση με αυτό, κάποιος θέλησε να προκαλέσει κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής και εναντίον μου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας”.

Μάριος Μυρωνάκης (εργολάβος ναυαγοσωστικής κάλυψης): “Με το Δήμο Πρέβεζας συνεργάζομαι 10 χρόνια. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τα θέματα ξεκίνησαν πέρυσι και φέτος εντάθηκαν. Πέρυσι άλλαξε το Προεδρικό Διάταγμα. Η ναυαγοσωστική κάλυψη στο Δήμο από 150.000 ευρώ κοστολογήθηκε 350.000 και 400.000 ευρώ.

Υπογράψαμε στις 7 Ιουνίου τη σύμβαση με τον κ. Μπαΐλη. Την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε εκεί ήρθε η επιτροπή παραλαβής και μας είπε ότι έχουμε σοβαρές ελλείψεις. Δύο e-mails έχω από την επιτροπή αυτή. Έρχεται το πρωτόκολλο παραλαβής του Ιουνίου και μας κόβουν παρόμοια ποσά. Σαν να μην κάναμε τίποτα δηλαδή. Και χωρίς παράβαση από το Λιμεναρχείο, το οποίο είναι το μόνο όργανο που εντέλλεται να διαπιστώσει παραβάσεις και ποινικές ευθύνες. Διαμαρτυρήθηκα εδώ και ήρθα με όλο το Δ.Σ. της Ένωσης Ναυαγοσωστικών Σχολών, που τυχαίνει να είμαι Πρόεδρος. Του εξέθεσαν το θέμα.

Ο κ. Μπαΐλης είπε άλλα πράγματα εκεί και ότι θα κάναμε άλλη σύμβαση. Τα πρόστιμα ήταν τα ίδια. Απορώ γιατί με κρατούσαν; Τον Αύγουστο φτάσαμε να έχει πτωχεύσει ουσιαστικά μία εταιρεία και ζητάω να μου δώσουν το πρωτόκολλο παραλαβής, το οποίο και οφείλουν να το έχουν εκδώσει στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Δεν πήρα καμία απάντηση. Και ήμουν σίγουρος ότι θα είχε τη μορφή που παρουσιάστηκε εδώ. Γι' αυτό και κατήγγειλα τη σύμβαση. Πήγα στο γραφείο του κου Δημάρχου, του είπα ότι δε θέλω καθόλου λεφτά, αλλά να με αφήσουν να τελειώσω να μη πνιγεί κάποιος άνθρωπος και να πάω στο καλό. Αυτά είχα να σας πω. Εύχομαι να βρείτε έναν καλό συνεργάτη στο εξής”.

Βαγγέλης Ροπόκης (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας): “Γιατί φτάσαμε στις 400.000 ευρώ;”.

IMG 5946

Μυρωνάκης: “Ήταν η μελέτη του Δήμου Πρέβεζας. Δεν είναι δική μου. Ο νόμος έβαλε άλλες απαιτήσεις. Τώρα υπόχρεος απέναντι στο νόμο είναι η σχολή που αναλαμβάνει. Ο Δήμος δεν υπάρχει πουθενά. Έβαλε παραπάνω έναν μήνα και βελτίωσε και τους εξοπλισμούς. Γι' αυτό και βγήκε το κόστος. Να ρωτήσετε γιατί είναι έτσι η μελέτη του Δήμου”.

Κώστας Ακρίβης (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων): “Είναι θέμα υπογραφής σύμβασης; Τι ακριβώς συμβαίνει;”

Μυρωνάκης: “Τον Αύγουστο όταν έπρεπε να γίνει νέος διαγωνισμός, είχα μιλήσει με το Δήμαρχο και εμφανίστηκε μία άλλη εταιρεία που είχε κενό φάκελο. Έγινε ένσταση από αυτή την εταιρεία και εγώ έπρεπε να περιμένω μέχρι να τελεσιδικήσει η ένσταση. Το Λιμεναρχείο πέρασε και βεβαίωσε παραβάσεις, αφού εγώ έπρεπε να περιμένω. Είχα μία συζήτηση με το Δήμαρχο και επιστρέψαμε και δουλέψαμε με προφορική διαβεβαίωση ότι θα πληρωθούμε γι' αυτές τις ημέρες. Εγώ καλοπροαίρετα πήγα πάλι. Για το σκάφος το πεντάμετρο. Η αιτία είναι η εξαθλίωση των τριών μηνών. Μας ανάγκασε να βρούμε κάποιους τρόπους να έχουμε κάποια έσοδα. Από την άλλη υπήρχε δεύτερο σκάφος εδώ. Πήγα στον Εισαγγελέα και τα είπα αυτά. Τα GPS είναι από το μήνα Σεπτέμβριο”

Βασίλης Κωστούλας (σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον”): “Οι έλεγχοι και οι ελλείψεις δεν είναι μέσα στη σύμβαση ως υποχρεώσεις της επιτροπής ως προς τον έλεγχο; Δεν γνωρίζατε ότι η επιτροπή πρέπει να κάνει ελέγχους; Μόνο το Λιμεναρχείο θεωρείτε ότι πρέπει να σας ελέγξει;”

Μυρωνάκης: “Η επιτροπή είναι μόνο παράδοσης-παραλαβής...”.

IMG 5898

Κωστούλας: “Και ελέγχου...”.

Σακκάς: “Ο 44/12 στο άρθρο 65, αναφέρει ότι η επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την παραλαβή του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης προβαίνει σε μακροσκοπικούς λειτουργικούς και επιχειρησιακούς ελέγχους. Είναι καθήκον της να το κάνει. Όχι αν θέλει... Και είχαμε θέμα με αυτό παλιά. Είναι υποχρεωμένη η επιτροπή. Αλλιώς ελέγχεται...”.

Μυρωνάκης: “Σε κάθε περίπτωση αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ελέγχους του Λιμεναρχείου”.

Κωστούλας: “Αφού γνωρίζατε ότι θα υπάρχουν αυτοί οι έλεγχοι. Ήταν σε γνώση σας το αντικείμενο της σύμβασης”.

Μυρωνάκης: “Το Λιμεναρχείο ή η επιτροπή έχει δίκιο;”

Σακκάς: “Έγινε επιχειρησιακός έλεγχος και ρωτήθηκε ναυαγοσώστης πού είναι ο συντονιστής του, καθώς οφείλει να έρθει. Δεν ήξερε καν ποιος ήταν ο συντονιστής του. Δεν μπορέσαμε καν να ταυτοποιήσουμε τους συντονιστές. Όταν το σκάφος δεν περιπολεί σημαίνει πως δεν υπάρχουν τα 4 άτομα. Βρέθηκαν δύο φορές από δύο ναυαγοσώστες να μην υπάρχουν στους πύργους. Είναι έλλειψη προσωπικού. Η μη παρουσία σκάφους είναι έλλειψη εξοπλισμού. Μη τήρηση ωραρίου περιπολιών. Στήθηκε η επιτροπή και περίμενε να περάσει το σκάφος. Δεν πέρασε ποτέ. Πήρε η επιτροπή τηλέφωνο τον κ. Μυρωνάκη και ήταν έξι μίλια μέσα. Τους είπε ότι θα βγει σε 5 ώρες. Και υπάρχουν και άλλα. Μπορεί να σας τα πει η επιτροπή”.

Γιώργος Νίτσας (επικεφαλής “Ανάπτυξης Τώρα”): “Πιστεύετε ότι η επιτροπή έχει πρόβλημα μαζί σας; Κάποιο προηγούμενο; Γιατί οι δημοτικοί υπάλληλοι να αναφέρουν όλα αυτά τα πράγματα; Λένε ψέματα;”

Μυρωνάκης: “Η επιτροπή είναι κακοπροαίρετη. Λέει το Π.Δ. ότι το σκάφος αυτό θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, για όσο χρειαστεί. Το ότι δεν έβλεπαν το σκάφος -πήγαιναν στις καφετέριες στο Μονολίθι για να το δουν και έπιναν καφέ- δεν μπορούσαν να το δουν. Μία φορά με πήραν τον Ιούνιο και μου είπαν πού είναι το σκάφος και τους είπα ανοικτά της Λυγιάς. Περιμένετε να γυρίσω στις 5.30. Τον Ιούλιο το είχα στη Μαρίνα και πάλι δεν το έβλεπαν. Και το αποκορύφωμα ήταν ότι έλεγαν πως δεν υπάρχει και προσωπικό”.

Σακκάς: “Εδώ υπάρχει μία μεγάλη στρέβλωση της πραγματικότητας. Το σκάφος πληρώνεται 54.000 ευρώ για να περιπολεί και να καίει βενζίνες και όχι να κάθεται στο λιμάνι. Ορίστε μας ωράριο για το που θα είναι το σκάφος. Το σκάφος δε το είδαμε εμείς, δε το είδε και το Λιμεναρχείο. Το Σεπτέμβριο το Λιμεναρχείο έκανε έλεγχο και δε το είδε. Το σκάφος εμφανίστηκε 17/7 στην Πρέβεζα. Και την επόμενη πήγε στα Γιάννενα. Ο κ. Μυρωνάκης το ανέβασε και στο facebook και μετά το κατέβασε. Όλη η Πρέβεζα τα είδε. Τι να πούμε τώρα...”.

IMG 5902

Σταύρος Αμάραντος (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης): “Η τωρινή επιτροπή είναι κακόβουλη και δε συμπαθεί τον κ. Μυρωνάκη. Για να δούμε και την προηγούμενη που ήταν αλλαγμένη κατά τα 3/3. Δεν είχε προσκομίσει μία σειρά εγγράφων. Για τους εργαζόμενους, αναγγελίες πρόσληψης, συμβάσεις εργασίας κ.α. Σας παραπέμπω επίσης στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Είναι κόλαφος, απαράδεκτη για εμάς, μας γύρισε πίσω το ένταλμα πληρωμής η Επίτροπος και μας ζήτησε να αλλάξει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ενδεικτικά αναφέρω τις ανακολουθίες τους. Ο κύριος φάνηκε ασυνεπής σε όλα. Εκμεταλλεύτηκε μία κατάσταση, όπου δε μπορούσαμε εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου να καταγγείλουμε τη σύμβαση. Κονόμησε τον αγλέορα. Μας πήρε ένα κάρο λεφτά. Χτυπιέται επειδή του κάναμε ελέγχους. Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχαμε διαφωνήσει για τους ελέγχους που δεν έγιναν πέρυσι, με αποτέλεσμα οι εκπτώσεις να μην εξασφαλιστούν πέρυσι. Και είναι μεγάλα ποσά. Να διερευνηθεί νομικά αν υπάρχει η δυνατότητα να προσφύγουμε με βάση το πόρισμα της Ελεγκτού και τις υπεύθυνες δηλώσεις των επιτροπών, δικαστικά για να διεκδικήσουμε τα χρήματα από τον αφερέγγυο αυτό άνθρωπο. Το ζητάω να υπάρξει συνεννόηση με το νομικό τμήμα του Δήμου. Να κυνηγηθεί και ποινικά”.

Μυρωνάκης: “Δε θα πέσω σε αυτό το επίπεδο. Είναι συκοφαντίες και ανυπόστατα αυτά. Η επιτροπή που λέτε δεν ήρθε ποτέ να παραλάβει πέρυσι. Η επιτροπή που λέτε ζητούσε τα Ε4, που δεν μπορούσα να τα δώσω. Να κινηθείτε νομικά και να πάρετε τα πολλά που μου δώσατε πέρυσι, όπως και τα πολλά που θα δώσετε φέτος”.

Ακρίβης: “Θεωρείτε ότι οι υπάλληλοι δημιουργούσαν τρομοκρατία;”

Μυρωνάκης: “Τα παιδιά έχουν υπογράψει υπεύθυνες δηλώσεις για το τι τους έλεγαν. Πού είναι ο συντονιστής ρε, τους έλεγαν...”.

Κωστούλας: “Είχαμε πει κάποια πράγματα από πέρυσι για τη ναυαγοσωστική. Οι έλεγχοι δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που δε συνέβη κάτι. Είναι ακόμη πιο φανερή η δύναμη που πρέπει να μας δώσει αυτή η κατάσταση να αναλάβει την υπηρεσία ο Δήμος. Είναι κάτι που το ζητούσαμε και πέρυσι. Να προσπαθήσουμε να την κάνουμε μόνοι μας. Είναι αρκετοί Δήμοι, όπως ο Δήμος Βόλβης. Εμείς είχαμε βγει από τα ρούχα μας πέρυσι... Ήταν πολύ μεγάλο το κόστος”.

Νίτσας: “Δε νομίζω ότι οι υπάλληλοί μας έχουν κάποια υστεροβουλία. Κάνουν καλά τη δουλειά τους και θα πρέπει να τους στηρίξουμε”.

Πιπιλίδης: “Κανείς δεν έχει προηγούμενο με κανέναν. Για εμένα η επιτροπή έχει αποφασιστική άποψη. Όλα έγιναν σύννομα”.

Λελοβίτης: “Υπάρχει εχθρότητα απέναντι σας;”.

Μυρωνάκης: “Όλα ξεκίνησαν από όταν ανέβηκε το ποσό...”.

Ακολούθησε η ψηφοφορία, ωστόσο το θέμα φαίνεται πως θα έχει προεκτάσεις και από τις δύο πλευρές.

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

17 Μαϊος 2024
Στην κινητοποίηση των συνδικαλιστών της Π.Ο.ΑΣ.Υ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας και
16 Μαϊος 2024
Εν' όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, αξίζει να ρίξει κάποιος μια ματιά στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 στο Νομό Πρέβεζας και πιο ...
16 Μαϊος 2024
Την κατανομή των εκλογέων διά της επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές 2024, σε Ελλάδα και εξωτερικό, παρουσίασε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ...
16 Μαϊος 2024
Η Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ σας προσκαλεί στην θεματική εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 8μ.μ. στην Παραλία, ενόψει και των ...
15 Μαϊος 2024
O βουλευτής, Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά την τελευταία επίσκεψη του υπουργού υγείας στα Ιωάννινα και των όσων ...

Αθλητισμός

17 Μαϊος 2024
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας: "Η αγωνιστική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Απομένουν 40 λεπτά, ένας μόνο αγώνας για να ολοκληρωθεί μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας
13 Μαϊος 2024
Εξαιρετική επίδοση σημείωσε η 15χρονη αθλήτρια από την Πρέβεζα Χαρά Γέρου στα 5000 μέτρα βάδην κορασίδων,  στους διασυλλογικούς αγώνες των ...
23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – ...
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...

Πολιτισμός

17 Μαϊος 2024
Tο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους SHORT ENCOUNTERS, διοργανώνει στην πόλη της Πρέβεζας τη χρονική περίοδο μεταξύ της 23ης και της 26ης Μαΐου του 2024 το τρίτο ζωντανό
06 Ιουλίου 2022
Μία θεατρική παράσταση στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης και μία θεατρική παράσταση στο Νεκρομαντείο Αχέροντα περιλαμβάνει ο Θεσμός του Υπουργείου ...
16 Μαϊος 2024
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχε την Τετάρτη, 15 Μαΐου, στον «Ερασιτεχνικό Μάιο», μια πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για να ...
15 Μαϊος 2024
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κρανιωτών Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου του συγχωριανού μας, ιατρού-μικροβιολόγου Γιώργου ...
15 Μαϊος 2024
Οι εκδόσεις Ιωλκός και το βιβλιοπωλείο «Bookshop Avdikos» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Στ' ακροδάχτυλα ξαγρυπνούν οι αφορμές», του ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...