Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 19:36

Το ντέρμπι της Πρέβεζας «βάφτηκε» κιτρινόμαυρο – Φόρος... τιμής στον Παπαδιώτη (photo+vid)

Η ΑΕ Πρέβεζας ήταν η τυπικά γηπεδούχος ομάδα στο ντέρμπι της πόλης με αντίπαλο τον ΠΣ Πρέβεζα, στο οποίο νικητές αναδείχθηκαν οι «κιτρινόμαυροι» με σκορ 3-1, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν έχει αλλάξει ο «συσχετισμός δύναμης» με την ύπαρξη επί δεκαετίες του ΠΑΣ Πρέβεζα, αυτά τα ματς έχουν ιδιαιτερότητα. Αυτό φανερώνουν και οι 400 περίπου θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες.

IMG 6521

Σημαντική στιγμή για το πρεβεζάνικο ποδόσφαιρο, πριν τη σέντρα του αγώνα, αποτέλεσε η τιμή της διοίκησης της ΑΕ Πρέβεζας προς την οικογένεια του Φόρου Παπαδιώτη, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Στο αγωνιστικό μέρος, η Ένωση στο πρώτο 20λεπτο έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί στο 11', όταν ο Δαρδαμάνης εκτέλεσε φάουλ, ο Πανταζής πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Β. Τουλκερίδης με δέυτερη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κότση, για το 1-0. Ο ΠΣ Πρέβεζα αντέδρασε και απείλησε την εστία του Λιόντου στο 26', με δυνατό σουτ του Μπάτσου (άουτ). Στο 30΄ ο Χαϊδάκης σούταρε, ο Παληογιάννης από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την προβολή, διαμορφώνοντας το 1-1. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και ο Πάσχος (είχε τραυματιστεί μάλιστα στη μύτη στο 17'), με εξαιρετική ενέργεια και άψογο σουτ, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (1-2).

IMG 6547

Στο 49' έγινε μία φάση που παραλίγο να «ανάψει φωτιές». Ο Μπάτσος έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Β. Τουλκερίδη, με τον πάγκο των γηπεδούχων να ζητά την αποβολή του παίκτη του ΠΣ Πρέβεζα. Ο διαιτητής Ρούσος έβγαλε την κίτρινη κάρτα. Στο 60΄ ο Λιόντος «νίκησε» σε τετ-α-τετ το Νίκου, ενώ στο 64' σημειώθηκε η φάση που εν πολλοίς έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Νίκου σέντραρε, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπούκουρα, με τον ρέφερι να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Χαϊδάκης εκτέλεσε εύστοχα και «έγραψε» το 1-3.

IMG 6555

Στο 65' η Ένωση έμεινε με 10 παίκτες. Ο Παληογιάννης έκανε φάουλ στον Πανταζή, ο οποίος έβρισε (όχι πάντως το διαιτητή) και ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα για εξύβριση.

IMG 6585

Ο Νίκου και ο Παληογιάννης σε τρεις περιπτώσεις (71', 72', 73'), έχασαν ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ (θετικές επεμβάσεις από τον τερματοφύλακα της Ένωσης), ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε.

IMG 6654

Διαιτητής: Ρούσος

Βοηθοί: Λάζαρης – Παπαγεωργόπουλος

IMG 6569 

ΑΕ Πρέβεζας (Άγγελος Μπέκας): Λιόντος, Πανταζής, Δαρδαμάνης (46' Κουτρούμπας – 75' Μπαλακέρας), Τουλκερίδης Αρ., Μπούκουρας, Τουλκερίδης Β., Κόκκαλης, Ζιώγας, Ζέρης (63' Σπυράκος), Ντόντης, Κολοβός.

ΠΣ Πρέβεζα (Κώστας Αμάραντος): Κότσης, Δήμας Χρ., Σκαμνέλος Δ., Κοτένογλου (86' Λάιος), Πάσχος (70΄Κοψάρης), Σκαμνέλος Χρ., Μπάτσος, Νίκου, Ντέτσικας, Χαϊδάκης, Παληογιάννης (81' Πασιαδήμας).

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

Έκθεση εικόνων