Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 19:51

Θύμισε κάτι από "παλιό ΠΑΣ" ο ΠΣ Πρέβεζα - Πρόκριση μέσα στη Λευκάδα (photo)

Νέο εντυπωσιακό «διπλό» για τον ΠΣ Πρέβεζα μέσα στη Λευκάδα. Αυτή τη φορά... υποτάχθηκε στη «βαριά» κιτρινόμαυρη φανέλα ο Τηλυκράτης. Τελικό σκορ 0-2 για την ομάδα του Βαγγέλη Γκαρτζονίκα, η οποία αντιμετωπίζει στον «τελικό» των play-off της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας την Κυριακή, τον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου.

IMG 8521

Σκόρερ και των δύο γκολ της Πρέβεζας, ήταν ο Άρης Παληογιάννης, που βάλθηκε να αποδείξει πως ο... παλιός είναι αλλιώς. Το ματς «σημαδεύτηκε» από ένταση και επεισόδια τόσο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, όσο και μετά το τέλος της αναμέτρησης με αποδέκτες το διαιτητικό τρίο.

Από το ξεκίνημα η ατμόσφαιρα ήταν αμιγώς ποδοσφαιρική με τους οπαδούς και των δύο ομάδων (αρκετοί και... θορυβώδεις οι οπαδοί του ΠΣ Πρέβεζα) στις εξέδρες να δίνουν «χρώμα» από τις παλιές αναμετρήσεις των δύο συλλόγων.

IMG 8378

Η καλή ημέρα φάνηκε από το... πρωί του αγώνα για την ομάδα της Πρέβεζας, καθώς μόλις στο 6' ο Γιοβάνης, ο Δημουλιάς και ο Χαϊδάκης συνδυάστηκαν έξοχα, ο τελευταίος πάσαρε στον Κούτσικο, ο οποίος «έστρωσε» στον Παληογιάννη και ο έμπειρος φορ πλάσαρε με «τη μία», «γράφοντας» το 0-1. Ο Τηλυκράτης, που προσπαθούσε για δύο αποτελέσματα (ισοπαλία ή νίκη) έκανε το πρώτο σουτ του στον αγώνα στο 17' (Μακρυγιάννης – άουτ) και έδειχνε να έχει δυσκολίες στο να κάνει αυτό που έδειξε όλη τη χρονιά. Να έχει καλή κυκλοφορία μπάλας και να δημιουργεί πολλές φάσεις για γκολ.

Το χρονικό διάστημα από το 21' έως το 27' της αναμέτρησης, μπορεί να χαρακτηριστεί ως «φωτιά». Στο 21' ο Βρεττός μπήκε στην περιοχή του ΠΣ Πρέβεζα, είχε επαφή με τον Μάκη Δήμα και έπεσε στο χορτάρι, με τους γηπεδούχους να ζητούν έντονα από το Ρούσο να δείξει το σημείο του πέναλτι. Ο ρέφερι ήταν κοντά στη φάση και έδειξε «παίζετε». Ο ποδοσφαιριστής της Λευκάδας έλεγε πως ήταν καθαρό πέναλτι, ενώ ο αντίστοιχος της Πρέβεζας τόνιζε μετά το τέλος του ματς, ότι ο αντίπαλός του το «εκβίασε». Ήταν η πλέον αμφισβητούμενη φάση της αναμέτρησης.

IMG 8502

Δύο λεπτά αργότερα ο Μακρυγιάννης με εντυπωσιακή κάθετη πάσα δοκίμασε να βρει τον Περιστέρη. Ο Κότσης βγήκε από την εστία του και απομάκρυνε τη μπάλα με τον παίκτη του Τηλυκράτη να βρίσκεται και πάλι στο έδαφος, ωστόσο η φάση φάνηκε να είναι «καθαρή», αν και οι γηπεδούχοι ζήτησαν έντονα πέναλτι για μία ακόμη φορά.

Νέες διαμαρτυρίες για τον Τηλυκράτη στο 27'. Ο Μακρυγιάννης σούταρε δυνατά, ο Κότσης απέκρουσε και ο Σ. Καταγής πήρε την επαναφορά της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα, όμως υποδείχθηκε από τον Ποντίκη σε θέση οφσάιντ (φάση ως μη γενόμενη).

IMG 8522

Ο Κτενάς με κεφαλιά στο 30' έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ ο Σκιαδάς πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση στο 34' όταν ο Χαϊδάκης έκανε τη σέντρα, ο Παληογιάννης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Τηλυκράτη κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η ομάδα της Λευκάδας έχασε την καλύτερή της ευκαιρία στο ματς στο 57', όταν ο Κότσης δήλωσε «παρών» και απέκρουσε την εξ' επαφής κεφαλιά του Κτενά.

IMG 8486

Φάση-κλειδί στον αγώνα ήταν η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σπ. Καταγή στο 73', για μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου. Ο ΠΣ Πρέβεζα πήρε τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Αυτό που δεν κατάφερε ο Παληογιάννης στο 75' (άουτ) το πέτυχε στο 88'. O Χαϊδάκης σέντραρε από αριστερά, ο Παληογιάννης πλάσαρε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-2).

Έξαλλοι οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στις εξέδρες του γηπέδου της Λευκάδας.

 

Η ένταση

 IMG 8468

Ένταση επικράτησε στο γήπεδο της Λευκάδας, μόλις ο Ρούσος σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου. Οι φίλοι του Τηλυκράτη εκσφενδόνησαν δεκάδες αντικείμενα προς το διαιτητή και τους βοηθούς του, ενώ ένας φίλαθλος (κατ' άλλος μέλος του ΔΣ του Τηλυκράτη), πλησίασε με απειλητικές διαθέσεις τον ρέφερι και του μιλούσε σε έντονο ύφος, χειρονομώντας. Το διαιτητικό τρίο πήγε προς τα αποδυτήρια, ωστόσο έξω από αυτά υπήρχε πολύς κόσμος (παντελής απουσία αστυνομικής δύναμης). Οι διαιτητές δέχθηκαν φτυσίματα, αντικείμενα και ύβρεις και καθυστέρησαν να βγουν για την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ίδιο σκηνικό στήθηκε και μόλις βγήκαν από τα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Ρούσος να «διατάξει» την επιστροφή σε αυτά και να υπάρξει νέα ολιγόλεπτη καθυστέρηση.

IMG 8547

Μόλις ο κ. Ρούσος σφύριξε τη λήξη του ματς, «περικυκλώθηκε» από παίκτες και παράγοντες του Τηλυκράτη, υπήρξε ένταση μεταξύ τους με το διαιτητή να απωθείται, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ένας φίλαθλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να χτυπήσει τον βοηθό Ποντίκη με κλωτσιά (συγκράτησε τον συγκεκριμένο φίλαθλο ένας άνδρας της ασφάλειας του γηπέδου).

Οι διαιτητές κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια και δέχθηκαν «βροχή» αντικειμένων. Ένα από αυτά χτύπησε τον κ. Ρούσο.

Αποδέκτης πολλών ύβρεων ήταν και ο παρατηρητής του αγώνα, κ. Τζίμας (κατάγεται από το Καναλάκι).

IMG 8530

Μέχρι και τις 7.30 το απόγευμα, όταν οι συντάκτες του atpreveza, αποχώρησαν από το γήπεδο, ο διαιτητής έγραφε ακόμη το φύλλο αγώνος, ενώ έκανε την εμφάνισή της και η Αστυνομία.

Τις επόμενες ώρες θα είμαστε σε θέση να σας μεταφέρουμε τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνος.

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πάντως δίδαξαν πολιτισμό. Οι παίκτες του Τηλυκράτη και μέλη της διοίκησής του συνεχάρησαν τους ποδοσφαιριστές του ΠΣ Πρέβεζα για τη νίκη τους.

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν τη σέντρα της αναμέτρησης στη μνήμη του Κώστα Γκόγκου.

 

Διαιτητής: Νίκος Ρούσος

Βοηθοί: Ποντίκης - Σφονδύλη

 

Τηλυκράτης (Πάνος Πολίτης): Σκιαδάς, Βρεττός, Γεωργάκης (70' Κούρτης), Λούζι Ρ., Λούζι Α., Καταγής Σ., Περιστέρης, Κτενάς, Μακρυγιάννης, Καταγής Γ. (55' Γαζής), Καλογερής.

ΠΣ Πρέβεζα (Βαγγέλης Γκαρτζονίκας): Κότσης, Νίκου Ν., Γιοβάνης, Δήμας Μ., Δήμας Χρ., Μπάτσος, Δημουλιάς, Κούτσικος (81' Σκαμνέλος Χρ.), Χαϊδάκης, Τουλκερίδης (78' Νίκου Γ.), Παληογιάννης (90' Πάσχος).

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης




Έκθεση εικόνων