Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 02:16

Σκάνδαλο «στημένοι αγώνες»: Απαλάσσεται ο Μάκης Ντίτσος – Παραπέμπεται πρώην παράγοντας του Εθνικού Φιλιππιάδας (ντοκουμέντο)

Την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 93 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο την περίοδο 2008 έως 2011, ζητά με πρόταση του στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Πούλιος.

Η συγκεκριμένη πρόταση απαλάσσει το δημοτικό σύμβουλο Πρέβεζας και διαιτητή Γεράσιμο Ντίτσο, ενώ παραπέμπει (το όνομά του βρίσκεται στους 93), πρώην παράγοντα του Εθνικού Φιλιππιάδας.

Ο Εισαγγελέας με την περίπου 4100 σελίδων (διαβάστε τη στο atpreveza, κλικάροντας ΕΔΩ) πρόταση του περιγράφει σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ γίνεται «παρέλαση» γνωστών ονομάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης , της απάτης κατ` επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο της πρότασης, που είδε το φως της δημοσιότητας: «... κατ΄ ακολουθίαν όλων όσων προανεφέρθησαν, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις, οι οποίες μπορούν, να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία, σε βάρος του Λ. Αθ. του Π., για την αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού (ποδοσφαιρικού) αγώνος...».

Η κατηγορία αφορά την αναμέτρηση Αετός Σκύδρας-Εθνικός Φιλιππιάδας 0-1 (σεζόν 2010-2011/football league 2) και ο παράγοντας του Εθνικού κατηγορείται πως προσπάθησε να χειραγωγήσει τον αγώνα υπέρ της ομάδας του, δίδοντας χρηματικό ποσό στον Πρόεδρο και τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας.

Ο Εισαγγελέας μάλιστα στο κείμενο της πρότασής του αναφέρει: «... προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις, ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος ετέλεσε την παραπάνω αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού (ποδοσφαιρικού) αγώνος.

Ο κατηγορούμενος, διά της απολογίας του και του απολογητικού υπομνήματός του, αρνείται, ότι ετέλεσε την παραπάνω αξιόποινη πράξη. Ο ισχυρισμός του όμως αυτός, αντικρούεται από τα προαναφερθέντα στοιχεία της δικογραφίας».

Την 19-4-2011, ο Γεώργιος Τσακογιάννης επικοινωνεί με άγνωστο άτομο, ο οποίος του ζητάει, να βοηθήσει την ομάδα Εθνικός Φιλιππιάδας, να παραμείνει στην κατηγορία FOOTBALL LEAGUE 2, στον Βόρειο Όμιλο, η οποία αντιμετωπίζει διαδοχικά τις ομάδες ΑΕ Ποντίων Κατερίνης και Αετό Σκύδρας. Ο Τσακογιάννης λέει, ότι θα βοηθήσει. Αργότερα, δέχεται τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο, κάτοικο Άρτας, ο οποίος του λέει ότι, αν τους βοηθήσει, να κερδίσουν τη Σκύδρα, θα του δώσουν χρήματα.....

Την 22-4-2011, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον “Γιάννη” από τη Σκύδρα και του λέει, ότι ακόμα δεν έχει πάρει λεφτά, για να δώσει το παιχνίδι με τον Εθνικό. Ο “Γιάννης” (Ιωάννης Ναυρινιάδης) λέει, ότι του ζήτησε η ομάδα της Επανωμής, να δώσει το παιχνίδι στη Ναύπακτο και να κερδίσει τον Εθνικό Φιλιππιάδας, αλλά ο Τσακογιάννης του λέει, να μην ασχολείται με αυτούς.

 DSC 0020

Αντίθετα συναισθήματα εμπεριέχει για το Μάκη Ντίτσο (ρέφερι του Συνδέσμου Διαιτητών Πρέβεζας και δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας), η πρόταση του Εισαγγελέα. Ο κ. Ντίτσος απαλάσσεται και όπως αναφέρεται στο κείμενο: «... κατ΄ ακολουθίαν όλων όσων προανεφέρθησαν, δεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις, οι οποίες να μπορούν, να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία, σε βάρος του ΝΤΙΤΣΟΥ Γερασίμου του Ιωάννου, για τις αξιόποινες πράξεις: α) της δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνος και β) της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ΄ εξακολούθηση (σχετικά με τις μερικώτερες πράξεις, τις φερόμενες ως τελεσθείσες κατά το χρονικό διάστημα από 6/4/2010 έως 30/5/2011)».

Ο Εισαγγελέας προτείνει να μην παραπεμφθεί για: α) δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνος, πράξη, η οποία φέρεται ότι τελέσθηκε απ΄ αυτόν στην Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 19/2/2011 μέχρι 27/2/2011, και β) συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ΄ εξακολούθηση, πράξη, η οποία φέρεται, ότι τελέσθηκε απ΄ αυτόν στην Αθήνα και στην Πρέβεζα, κατά το χρονικό διάστημα από 6/4/2010 μέχρι 30/5/2011, ενώ τονίζει πως έχει εξαλειφθεί διά παραγραφής το αξιόποινο της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, κατ’ εξακολούθηση, φερομένης ως τελεσθείσας από το Μάκη Ντίτσο κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2009 μέχρι την 5/4/2010.

Προτείνει επίσης να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη εναντίον του.

 

Στο κείμενο των 4.100 σελίδων αναφέρεται επιπλέον:

 

«Αναφορικά με τον κατηγορούμενο ΝΤΙΤΣΟ Γεράσιμο του Ιωάννου.

Όπως προαναφέρθηκε, ο ανωτέρω κατηγορούμενος διώκεται για τις αξιόποινες πράξεις: α) της δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα και δη ότι, τυγχάνοντας διαιτητής, συνεφώνησε με τους Γεώργιο Τσακογιάννη και Νικόλαο Χάλκο, έναντι δώρου, ωφελημάτων ή άλλων μη εξακριβωθεισών παροχών, κατά την διεξαγωγή του αγώνος μεταξύ των ομάδων ¨ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ¨, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί στις 27/2/2011, να μεροληπτήσει σε κάθε αμφισβητούμενη φάση υπέρ της ομάδος της ¨ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ¨, προκειμένου να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα του αγώνος υπέρ της ομάδος αυτής, πράγματι δε αυτός, συμμετέχοντας στον ανωτέρω αγώνα, ως διαιτητής, ετήρησε μεροληπτική στάση υπέρ της ομάδος της ¨ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ¨, και β) της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, (φερομένης ως τελεσθείσας κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2009 έως 30/5/2011).

Όσον αφορά τις φερόμενες ως τελεσθείσες κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2009 μέχρι την 5/4/2010 μερικώτερες πράξεις του ως άνω διωκομένου εγκλήματος της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, λεκτέον ότι, οι μερικώτερες αυτές πράξεις φέρουν τον χαρακτήρα πλημμελημάτων, των οποίων το αξιόποινο εξαλείφθηκε διά της παραγραφής, καθ΄ όσον, από τον χρόνο που φέρονται ότι τελέσθηκαν, ήδη παρήλθε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της πενταετίας, χωρίς να έχει μεσολαβήσει νόμιμος λόγος αναστολής της παραγραφής αυτών (άρθρα 111 παρ. 1 και 3, 112, 113 ΠΚ).

Όσον αφορά τις λοιπές ως άνω διωκόμενες πράξεις.

Ο κατηγορούμενος διά της απολογίας του και του απολογητικού υπομνήματός του αρνείται, ότι ετέλεσε τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτουν, πράγματι, επαρκείς – σοβαρές ενδείξεις ενοχής αυτού για τις αξιόποινες αυτές πράξεις. Ειδικώτερα:

α) Δεν προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ότι έλαβε χώρα οποιαδήποτε τηλεφωνική συνομιλία ή συνάντηση μεταξύ του κατηγορουμένου Γερασίμου Ντίτσου και των Γεωργίου Τσακογιάννη και Νικολάου Χάλκου, κατά τις οποίες ο ανωτέρω κατηγορούμενος Γεράσιμος Ντίτσος να συνεφώνησε με τους ανωτέρω κατηγορουμένους, έναντι οποιουδήποτε δώρου, παροχής ή άλλου ανταλλάγματος, να μεροληπτήσει, κατά την διεξαγωγή του ανωτέρω αγώνος, υπέρ της ομάδος της ¨ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ¨, προκειμένου να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα του αγώνος υπέρ αυτής. Επί πλέον, δεν προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος έλαβε δ’ωρα, ωφελήματα ή οποιαδήποτε παροχή από τους ανωτέρω κατηγορουμένους, προκειμένου να μεροληπτήσει, κατά την διεξαγωγή του ανωτέρω αγώνος, υπέρ της ομάδος της ¨ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ¨, προκειμένου να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα του αγώνος υπέρ αυτής.

β) Δεν προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος, ως διαιτητής του ανωτέρω αγώνος, ετήρησε μεροληπτική στάση υπέρ της ομάδος της ¨ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ¨, λαμβανομένου υπ΄ όψιν ότι, όπως προκύπτει από την σχετική έκθεση του παρατηρητού διαιτησίας, η απόδοση του κατηγορουμένου στον αγώνα αυτό κρίθηκε καλή – επαρκής, αναφέρεται δε στην έκθεση αυτή, ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος έκανε καλή διαχείριση σε όλα τα φάουλ, που έγιναν έξω από τις περιοχές των ομάδων, όπως επίσης, και σε όλα τα κόρνερ, έκανε καλή διαχείριση των ποδοσφαιριστών μέσα στις περιοχές, είχε καλή συνεργασία με τους βοηθούς του και έπαιξε το πλεονέκτημα καλά σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι, με την από 8/11/2011 απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της ΚΕΔ, ο ανωτέρω κατηγορούμενος απηλλάγη των κατηγοριών, σχετικά με τον ανωτέρω αγώνα.

γ) Δεν προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος, στοιχημάτισε μέσω παρανόμων πρακτόρων, σε αλλοδαπές στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού, οποιοδήποτε ποσό, στον ανωτέρω αγώνα, ή ότι στοιχημάτισε, είτε απ΄ ευθείας ο ίδιος είτε μέσω παρανόμων πρακτόρων, σε αλλοδαπές εταιρείες του εξωτερικού, οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, σε διάφορους ¨χειραγωγημένους¨ ή μη αγώνες.

Επομένως, δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος αυτού οι αντικειμενικές υποστάσεις των ανωτέρω εγκλημάτων».

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως παραπέμπονται (μεταξύ των 93) και άλλοι δύο Ηπειρώτες.

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης



  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

08 Μαϊος 2024
Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ήπειρο. Ο κ. Κασσελάκης συνοδευόμενος από το
07 Μαϊος 2024
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης θα περιοδεύσει σήμερα σε Πάργα και Πρέβεζα, ενώ αύριο θα βρεθεί στη Φιλιππιάδα, αφού ...
02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ...
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...

Ήπειρος

30 Απριλίου 2024
Συνελήφθη χθες (29-04-2024) το μεσημέρι στην Καστοριά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των
30 Απριλίου 2024
Το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Γης, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, με μια ειδική εκπαιδευτική ...
30 Απριλίου 2024
Στη διεθνή έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου. ...
25 Απριλίου 2024
Στην Περιφέρεια Ηπείρου γνωστοποιήθηκαν σήμερα νέες απόπειρες απάτης ιδιωτών που έχουν συναλλαγές με τις Οικονομικές της Υπηρεσίες. Οι άγνωστοι ...
24 Απριλίου 2024
Από το Τμήμα Υγείας Ζώων της Δ/νσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και μικρού ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

09 Μαϊος 2024
Σάββατο, 11 Μαΐου, 8μμ Μαντάμα Μπάτερφλαϊ (Τζ. Πουτσίνι) Ζωντανά από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκηςστο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας Ολοκληρώνονται για φέτος οι απευθείας
08 Μαϊος 2024
Ο δύο φορές βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Ken Loach σκηνοθετεί με αφοπλιστική απλότητα και αμεσότητα το επίκαιρο κύκνειο άσμα του «Η τελευταία παμπ» ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...

Τα εν οίκω

16 Αυγούστου 2022
Γάμος ή βάπτιση. «Έκρηξη» συναισθημάτων χαράς και συγκίνησης. Συναισθήματα που «γεννούν» αναμνήσεις και εικόνες που διατηρούνται για μια ζωή. Συναισθήματα που «γεννούν» εικόνες χαραγμένες στις ψυχές
01 Ιανουαρίου 2024
Το www.atpreveza.gr σας εύχεται καλή χρονιά, με υγεία, δημιουργικότητα, αγάπη και αλληλεγγύη. Να είστε δυνατοί και θα τα λέμε και τη νέα χρονιά ...
25 Αυγούστου 2023
Θεοφάνους και Ιωνίας στην Πρέβεζα. Σαν ασπρόμαυρη καρτποστάλ! Περίπατος, με φόντο το νεοκλασικό κτίριο που στέκει ακόμη να θυμίζει μία Πρέβεζα, που ...
16 Αυγούστου 2022
Γάμος ή βάπτιση. «Έκρηξη» συναισθημάτων χαράς και συγκίνησης. Συναισθήματα που «γεννούν» αναμνήσεις και εικόνες που διατηρούνται για μια ζωή. ...
09 Νοεμβρίου 2015
Ενοικιάζεται επιπλωμένη γκαρσονιέρα, 34 τ.μ., στον 2ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ζαλόγγου στην Πρέβεζα. Πληροφορίες στο τηλ. 6937453006. ...

GUEST

15 Μαρτίου 2024
Του Δημήτρη Βασιλείου* Από την, δημοσιευμένη στον Τύπο, έκθεση του Ο.Η.Ε. : το τετράμηνο Οκτώβρης 2023 – Φλεβάρης 2024 στη Γάζα σκοτώθηκαν περισσότερα από 12.300 παιδιά, ενώ την τετραετία
12 Μαρτίου 2024
Απευθύνω αυτή την επιστολή, την οποία παρακαλώ να δημοσιεύσετε για να ρίξω λίγο φως – όσο περνάει από το χέρι μου – στην Ελλάδα που υπάρχει, εκεί έξω ...
11 Μαρτίου 2024
Γράφει ο Χαράλαμπος Ν. Μακρής Αεροπόρος Γλύπτης Τυχαίνει να υπάρχει μία συγχρονικότητα, που σχετίζεται με το θέμα, αυτό το διάστημα στον ...
22 Φεβρουαρίου 2024
Του Δημήτρη Βασιλείου* ‘Ίσως θυμάστε το χιουμοριστικό ερώτημα του παλιού τραγουδιού της κατοχής, που μας το γνώρισε ο Πάνος Τζαβέλας και έλεγε: ...
02 Φεβρουαρίου 2024
Του Δημήτρη Κατηνιώτη Ο Αμβρακικός Κόλπος στα βορειοδυτικά της Ελλάδας υπήρξε από την αρχαιότητα περιοχή σημαντικής ναυτικής και ναυτιλιακής ...

Αθλητισμός

Κοινωνία

10 Μαϊος 2024
Συνελήφθη χθες (9-5-2024) το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με
10 Μαϊος 2024
Στην έγκριση πρόσληψης 511 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ μήνες, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού ...
10 Μαϊος 2024
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας προκηρύσσει την πρόσληψη προσωπικού λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για ...
10 Μαϊος 2024
*Αναπαραγωγή από το ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” Τη σταδιακή στροφή των Ελλήνων στην αγορά των εξοχικών κατοικιών, σε σχέση με τα ...
09 Μαϊος 2024
Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας (Γυμνάσιο-Λύκειο) ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του νομού ότι οι ...

Πολιτική

08 Μαϊος 2024
Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ήπειρο. Ο κ. Κασσελάκης συνοδευόμενος από το
07 Μαϊος 2024
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης θα περιοδεύσει σήμερα σε Πάργα και Πρέβεζα, ενώ αύριο θα βρεθεί στη Φιλιππιάδα, αφού ...
02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ...
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...

Πολιτισμός

09 Μαϊος 2024
Σάββατο, 11 Μαΐου, 8μμ Μαντάμα Μπάτερφλαϊ (Τζ. Πουτσίνι) Ζωντανά από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκηςστο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας Ολοκληρώνονται για φέτος οι απευθείας
08 Μαϊος 2024
Ο δύο φορές βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Ken Loach σκηνοθετεί με αφοπλιστική απλότητα και αμεσότητα το επίκαιρο κύκνειο άσμα του «Η τελευταία παμπ» ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...