Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 04:51

Δύο νικητές της ζωής από την Πρέβεζα στους Special Olympics 2015

Με δύο αθλητές θα εκπροσωπηθεί η Πρέβεζα στους αγώνες Special Olympics 2015 που θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες από 25 Ιουλίου ως και 2 Αυγούστου με τη συμμετοχή περίπου 7000 αθλητών από 178 χώρες.

IMG 1842

Ο Χρήστος Πάκος και ο Διονύσης Βουκελάτος την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν από την Πρέβεζα και θα βρεθούν στην Αθήνα για να ενσωματωθούν στην εθνική ομάδα της Ελλάδας και θα αποτελέσουν τα 2 από τα 3 μέλη της ομάδας τένις που θα συμμετάσχει στους αγώνες.

IMG 1822

Το απόγευμα της Τρίτης οι προπονητές των δύο αθλητών κ. Κώστας Λογοθέτης και κ. Νίκος Μαντούσης μίλησαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τη μεγάλη προσπάθεια των παιδιών που ξεκίνησε πριν περίπου 8 χρόνια, σημειώνοντας πως αποτελούν παράδειγμα για όλους μας, και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους αγώνες.

IMG 1830

Ο κ. Λογοθέτης ο οποίος έχει αναλάβει το κομμάτι της φυσικής κατάστασης των αθλητών δεν έκρυψε την πικρία του για την ελάχιστη ανταπόκριση της πολιτείας και των φορέων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τα παιδιά δουλεύουμε οχτώ χρόνια περίπου μαζί, το οποίο κάνουμε εθελοντικά και το παράπονό μας είναι με την υψηλή ιεραρχία είναι ότι δεν μας έχει ενοχλήσει ποτέ κανένας, να μας πει ένα ευχαριστώ για αυτό που κάνουμε. Δεν το έχουμε ανάγκη, γιατί ευχαρίστηση είναι αυτό το οποίο κάνουμε. Αλλά έστω και εθιμοτυπικά κάποια στιγμή, θα ήταν καλό κάποιοι αυτούς που βρίσκονται στα ανώτερα κλιμάκια να πουν ένα ευχαριστώ και στα παιδιά και σε μας που βοηθάμε».

IMG 1834

Ο κ. Μαντούσης που έχει αναλάβει το τεχνικό κομμάτι στην προπόνηση των δύο αθλητών, από την πλευρά του δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος για την προσπάθεια των παιδιών και τους ευχαρίστησε θερμά για τη θέληση που έδειξαν και δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Χρήστο Πάκο και τον Διονύση Βουκελάτο, για την υπομονή όλα αυτά τα χρόνια, Χειμώνα Καλοκαίρι, σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς ιδιαίτερα κίνητρα, είναι εδώ καθημερινά παρόντες. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω γιατί πολλοί νομίζουν ότι εμείς διδάσκουμε και μαθαίνουν αυτά τα παιδιά, εγώ δεν σας κρύβω ότι ταυτόχρονα θα μάθω από τους δύο αθλητές τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει κόπος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις μανάδες των παιδιών που μας εμπιστεύτηκαν και γνωρίζουμε όλοι σε πόσο δύσκολες συνθήκες ζουν, προσπαθούν και τα καταφέρνουν , θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Λογοθέτη και όλους τους αθλητές του τένις που με πολλή αγάπη και πολύ μεγάλη χαρά πλαισιώνουν τους δύο αθλητές και αγωνίζονται καθημερινά μαζί τους. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Πρέβεζας που με μεγάλη χαρά και ευαισθησία ανταποκρίθηκαν και μας βοήθησαν σε γραφειοκρατικά ζητήματα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντούσης σημειώνοντας πως το πιο δύσκολο "ταξίδι" για τους αθλητές μας και το καλύτερο μετάλλιο είναι να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να γίνουν αποδεκτά στην πόλη μας.

IMG 1809

«Από αυτά τα παιδιά περισσότερο πήραμε και λιγότερο δώσαμε. Πήραμε όλη αυτή τη θέληση που έχουν για να υπερβούν όλες αυτές τις αδυναμίες τις οποίες έχουν και σε πολλά σημεία τους έχουμε σαν παράδειγμα για την προσπάθεια την οποία κάνουν. Επίσης μαζί με τον Νίκο, με τη βοήθεια τη δική σας πετύχαμε και η αυτοεκτίμηση των αθλητών μας ανέβηκε και επίσης έσπασε κατά κάποιο τρόπο η απομόνωση από το κοινωνικό σύνολο.

IMG 1808

Μπορεί όταν έρθουν από την Αμερική τα παιδιά είτε χωρίς είτε με κάποια διάκριση να εμφανιστούν κάποιοι από τους θεσμούς να αρχίσουν τις εθιμοτυπικές συμπεριφορές και τα λόγια και όταν πάψουν αυτές οι εκδηλώσεις να πάψουν να θυμούνται αυτά τα παιδιά. Γνωρίζετε για όλες αυτές τις εμετικές βραβεύσεις που γίνονται ανάλογα με τις περιπτώσεις και χωρίς ντροπή οι θεσμοί λειτουργούν στιγμιαία και εν συνεχεία ξεχνάνε. Ο δήμος ούτε το κράτος δεν έχουν καμία υποδομή για αυτά τα παιδιά. Συνοψίζοντας, αυτά τα παιδιά πολλοί λένε ότι τα αγαπάνε, αλλά πολλοί λίγοι όμως τα υπηρετούν. Τα υπηρετούν διακριτικά μερικοί συμπολίτες μας χωρίς να επιζητούν των επωνυμία, βοηθάνε τα παιδιά και οικονομικά και υλικά και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο» είπε κλείνοντας ο κ. Λογοθέτης υπογραμμίζοντας πως οι κρατικές και οι τοπικές αρχές, δεν έχουν δει ζεστά αυτό το θέμα, ωστόσο οι αθλητές έχουν τη βοήθεια κάποιων συμπολιτών που επιθυμούν να διατηρούν την ανωνυμία τους.

Έκθεση εικόνων