Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 08 Ιουλίου 2012 10:23

Αναμνήσεις «ντυμένες» στα κιτρινόμαυρα

Τους έβλεπες από το «ζέσταμα». Άσπρα μαλλιά, περιττά κιλά, αλλά ο τρόπος που «άγγιζαν» τη «στρογγυλή θεά» μαρτυρούσε πως το ταλέντο δεν «σβήνει». Και όταν μπήκαν στο γήπεδο και πήραν το πρώτο χειροκρότημα ήταν σαν άλλοτε... Οι παλαίμαχοι του ΠΑΣ Πρέβεζα και της ΑΕΚ, ξύπνησαν αναμνήσεις στους περίπου 250 θεατές που παρακολούθησαν την φιλική αναμέτρηση στήριξης στον βετεράνο άσο του ΠΑΣ, Κώστα Γκόγκο (τα έσοδα θα διατεθούν στην οικογένειά του), ο οποίος νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Π.Ν. Ιωαννίνων.

Οι Πρεβεζάνοι φίλαθλοι (ανάμεσά τους και καμιά 30αριά φανατικοί οπαδοί της ΑΕΚ) έδειξαν πως σέβονται της ποδοσφαιρικές αξίες. Standing Ovation και καθολικό χειροκρότημα τη στιγμή που αποχωρούσαν ο Σεραφείδης και ο Αρδίζογλου, επευφημίες όταν μπήκε στον αγώνα ο Ντανιέλ Μπατίστα, που χάρισε ορισμένες «μαγικές» στιγμές με τη μπάλα στα πόδια.

Αυτά, όσον αφορά την ΑΕΚ. Βλέποντας οι φίλαθλοι και πάλι τις φανέλες με την επιγραφή «ΠΑΣ Πρέβεζα» στο γήπεδο, μελαγχόλησαν... γλυκά, καθώς ορισμένοι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει «βγάλει» ποτέ ο Νομός ήταν χθες στο χορτάρι του δημοτικού σταδίου «Αθανασία Τσουμελέκα».

Για την ιστορία το τελικό σκορ ήταν 5-4 υπέρ της «Ένωσης», με τις δύο ομάδες να κυνηγούν μέχρι το τέλος τη νίκη. Ο ΠΑΣ Πρέβεζα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0, με δύο γκολ του Φίντζου. Η ΑΕΚ μείωσε το σκορ με τον Ντανιέλ Μπατίστα, ωστόσο λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο Σπυράκος ανέβασε και πάλι το δείκτη του σκορ στο 3-1 για τον ΠΑΣ Πρέβεζα.

Ο Λύτρας έκανε το 3-2 και ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ωστόσο ο ΠΑΣ με κεφαλιά του Βασιλειάδη πήρε και πάλι «κεφάλι» στο σκορ. Ο «δικός» μας (έχει καταγωγή από το Νομό Πρέβεζας) Λάμπρος Γεωργιάδης έφερε το ματς στα ίσια και ο Καρούσης με μία εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 5-4.

Πριν την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης, έγιναν βραβεύσεις και απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε παλαιούς παράγοντες, προπονητές και παίκτες του ΠΑΣ και της ΑΕΚ. Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ενώ στις εξέδρες βρέθηκε και ο βετεράνος άσος του Ολυμπιακού Μίμης Στεφανάκος.

 

IMG 4617

 

Με τον ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ αγωνίστηκαν οι: Παναγιωτίδης Β., Βουκελάτος, Παπαρούνης, Κασκάνης, Ευθυμίου, Παναγιωτίδης Κυρ., Μαρούλης, Σιάννης, Κατσανάκης, Πότσιος, Φίντζος, Παφύλας, Βασιλειάδης, Βιτόρης, Χαντζάρας Κ., Φούκας, Παλιάτσος, Μπέκας, Κατέρης, Σπυράκος Απ., Λαοπόδης, Τζαβάρας, Χαντζάρας Σ., Σπυράκος Ανδ., Λεόπουλος, Γκαρτζονίκας. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Θωμάς Δημολίτσας.

 

Με την ΑΕΚ αγωνίστηκαν οι: Σεραφείδης, Σεραφείμ, Τόσκας, Καρούσης, Καραφέσκος, Λέτσας, Καραγκιοζόπουλος, Στυλιανόπουλος, Βλαντής, Αρδίζογλου, Γεωργιάδης, Λαγίνας, Καρακίδης, Μασουρίδης, Σαρκίδης, Μπατίστα, Λύτρας, Καλογερόπουλος. Προπονητές ήταν οι Συμιγδαλάς και Αντωνόπουλος.

 

Διαιτητές: Φραγκούλης, Λιάσκος, Ευθυμίου, Μπάρκας, Δράκος, Σαράφογλου.

 

 

Σωτήρης Σιάννης: «Ο ΠΑΣ Πρέβεζα έχει μεγάλη ιστορία»

 IMG 4566

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Πρέβεζα, Σωτήρης Σιάννης μίλησε στο www.atpreveza.gr για το μέλλον της ομάδας: «Ο ΠΑΣ Πρέβεζα έχει μεγάλη ιστορία και θα βρει το δρόμο του. Η κίνηση που γίνεται τώρα είναι καλή και θα πρέπει και ο κόσμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα».

Αναφορικά με το φιλικό παιχνίδι κόντρα στους παλαίμαχους της ΑΕΚ, ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Ο σκοπός που έγινε αυτός ο αγώνας ήταν να ενισχυθεί ο συμπαίκτης μας Κώστας Γκόγκος, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και να του ευχηθούμε και καλή ανάρρωση. Ο σύλλογος δραστηριοποιήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες και η συμμετοχή των παλαιμάχων είναι πολύ καλή. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να οργανώσουμε και στο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις».

 

 

 

 

Έκθεση εικόνων