Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 04:19

«'Αρωμα» Πρέβεζας στο Ionian Beach Volley 2012

Οι Πρεβεζάνες αθλήτριες είχαν την... τιμητική τους χθες στο Ionian Beach Volley 2012, που διεξάγεται στη Βόνιτσα και από τις 13 έως τις 15 του μηνός θα «μετακομίσει» στην παραλία Καναλίου στην Πρέβεζα.

Εκτός από την Τζίνα Λαμπρούση, που μαζί με την Μαρία Νομικού της ιταλικής Νοβάρα, έκλεψαν την παράσταση με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αγωνίστηκαν και οι Κατερίνα Σιόλα, Ανδρομάχη Πεπόνη, Σούλα Λάππα και Σοφία Σάκκου, που επίσης έχουν καταγωγή από το Νομό Πρέβεζας.

Σήμερα το απόγευμα θα γίνουν οι ημιτελικοί και ο μικρός και ο μεγάλος τελικός και το τουρνουά θα μεταφερθεί στο Κανάλι για τη δεύτερη «στάση» του.

 

 

Τζίνα Λαμπρούση: «Να έρθετε όλοι στην Πρέβεζα. Σας περιμένουμε»!

42 

 

Η Πρεβεζάνα διεθνής βολεϊμπολίστρια του Ηρακλή Κηφισιάς Τζίνα Λαμπρούση, μίλησε στο www.atpreveza.gr για την εμπειρία της από τη διοργάνωση: «Είμαστε από τη Δευτέρα εδώ στη Βόνιτσα. Η πόλη είναι όμορφη και η διοργάνωση το ίδιο, όπως επίσης και η φιλοξενία των ανθρώπων εδώ, που μας έχουν φερθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Για το αγωνιστικό μέρος και το πόσο ψηλά φιλοδοξεί με τη συμπαίκτριά της να φτάσουν, ανέφερε: «Στο πρώτο μας παιχνίδι μπήκαμε λίγο ''κρύα'', αλλά σιγά-σιγά βρήκαμε ρυθμό. Κάναμε βέβαια αρκετά λάθη, αλλά βρήκαμε τον ρυθμό μας και πήραμε τις νίκες. Πέρυσι είχα κατέβει με μία άλλη συμπαίκτριά μου, που δεν είχε παίξει ποτέ πριν beach volley, την Ανέτα Γκερμάνοβα κα φέτος, ούτε η Μαρία Νομικού έχει εμπειρία στο beach volley. Είναι η πρώτη της παρουσία εδώ στη Βόνιτσα, μαζί μου. Πέρυσι είχαμε κατακτήσει την πρώτη θέση και φέτος γιατί όχι με τη συμπαίκτριά μου να είμαστε πάλι στην τριάδα».

Δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό της μήνυμα στο πρεβεζάνικο κοινό, αφού άλλωστε σε λίγες ημέρες θα παίξει... εντός έδρας: «Θέλουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο. Να υποστηρίξουν όλες τις κοπέλες που θα είμαστε μέσα στο γήπεδο. Να έρθετε όλοι στην Πρέβεζα. Σας περιμένουμε».

 

 

«Θα είναι πολύ ωραίο το θέαμα και στην Πρέβεζα»

 

Δύο πρώην αθλήτριες του ΑΟΠ που δοκιμάζουν πλέον την τύχη τους σε συλλόγους της Θεσσαλονίκης, η Κατερίνα Σιόλα και η Ανδρομάχη Πεπόνη, αποτελούν το πρεβεζάνικο δίδυμο στο τουρνουά.

Μιλώντας στο www.atpreveza.gr, τα δυο κορίτσια υποσχέθηκαν πολύ ωραίο θέαμα και στην Πρέβεζα. Η Κατερίνα Σιόλα μοιράστηκε μαζί μας τη δική της εμπειρία από το Ionian Beach Volley 2012: «Είναι πάρα πολύ ωραία εδώ. Το πρώτο παιχνίδι μας ήταν αρκετά συναρπαστικό, καθώς το αποτέλεσμα ήταν 2-1 σετ. Μπορούσαμε θεωρώ να τα πάμε και καλύτερα. Σε γενικές γραμμές πάντως είμαστε ικανοποιημένες από την παρουσία μας».

Η Ανδρομάχη Πεπόνη, από την πλευρά της πρόσθεσε: «Δεν είχαμε καθαρό μυαλό προς το τέλος. Μας επηρέασε και μας κούρασε και η ζέστη. Πιστεύω στη συνέχεια να τα πάμε και καλύτερα. Ελπίζω να έρθει ο κόσμος και στο Κανάλι. Θα είναι πολύ ωραίο το θέαμα, που θα προσφέρουν οι ομάδες και στην Πρέβεζα».

Όσον αφορά το μέλλον του βόλεϊ, δε το βλέπει ευοίωνο: «Δύσκολη είναι η κατάσταση στο βόλεϊ. Λίγα τα χρήματα, οι ομάδες διαλύονται...».

 

 

Μαρία Νομικού: «Στην Ιταλία υπάρχει επαγγελματισμός»

 

 

Το μεγάλο... όνομα του Ionian Beach Volley 2012, η αθλήτρια της Νοβάρα, Μαρία Νομικού στην πρώτη της εμπειρία πάνω στην... άμμο σε επίσημο τουρνουά, τόνισε στο www.atpreveza.gr: «Για πρώτη φορά που έπαιξα σε ένα επίσημο τουρνουά beach volley ήταν πολύ καλή η εμπειρία. Υπήρχαν κάποιες δυσκολίες γιατί το άθλημα δεν το γνωρίζω καλά, αλλά θεωρώ πως κύλησε πολύ ωραία η πρώτη ημέρα. Πιστεύω ότι με την Τζίνα μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Αν ''βρεθούμε''' λιγάκι στο γήπεδο παικτικά, γιατί δεν έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις μαζί, πιστεύω θα τα πάμε πολύ καλά».

25

 

Η επόμενη «στάση» του τουρνουά είναι στην Πρέβεζα, ωστόσο η πόλη είναι μάλλον γνώριμη στην Μαρία Νομικού: «Έχω ξαναβρεθεί στην Πρέβεζα στον τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ήταν πολύ οργανωμένα όλα και νομίζω ότι θα έχουμε και πάλι την ίδια αντιμετώπιση».

Προτρέπει μάλιστα το πρεβεζάνικο κοινό να παρακολουθήσει τους αγώνες: «Θα απολαύσουν ένα ωραίο θεάμα όσοι έρθουν. Το beach volley είναι όμορφο άθλημα και θα θέλαμε να δούμε κόσμο να φωνάζει για εμάς. Θα ήταν ωραίο να δούμε μαζεμένο κόσμο».

Όσον αφορά τη σύγκριση Ελλάδας-Ιταλίας αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο βόλεϊ, έπειτα από έναν... αναστεναγμό απογοήτευσης για την πατρίδα μας, μάς εξήγησε: «Είναι εντελώς διαφορετικά στην Ιταλία. Υπάρχει αυτός ο επαγγελματισμός, που δεν τον συναντάς εδώ. Οι ομάδες έχουν ένα πρόγραμμα, που το ακολουθούν από την αρχή, έχουν έμπειρες παίκτριες, καλές εγκαταστάσεις...».

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας του Ionian Beach Volley 2012:

 

 

Γκάτσεβα/Τερζίεβα-Τσοχαντζή/Βαμβακούση 2-1

 

ΒΥΕ-Ντάκουλα/Σιούλα 0-2

 

Λαμπρούση/Νομικού-Πεπόνη/Σιόλα 2-1

 

Γκιαούρη/Καραγκούνη- Γκάτσεβα/Τερζίεβα 2-0

 

Ντάκουλα/Σιούλα-Αβράμοβα Γκ./Αβράμοβα Ιβ. 2-0

 

Μπίσκου/Στασινοπούλου- Λαμπρούση/Νομικού 0-2

 

Λιάγκη/Σούρα-Διώτη/Σάκκου 2-1

 

Λάππα/Βαρτζιώτη- Γκάτσεβα/Τερζίεβα 0-2

 

Πεπόνη/Σιόλα- Αβράμοβα Γκ./Αβράμοβα Ιβ. 2-0

 

ΒΥΕ- Μπίσκου/Στασινοπούλου 0-2

 

Τσοχαντζή/Βαμβακούση- Διώτη/Σάκκου 1-2

 

Γκιαούρη/Καραγκούνη- Ντάκουλα/Σιούλα 2-0

 

Λαμπρούση/Νομικού- Λιάγκη/Σούρα 2-0

 

 

 Δείτε παρακάτω στη σελίδα πλούσιο φωτογραφικο υλικό 

 

Έκθεση εικόνων