Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 01:14

Εντυπωσιακό θέαμα στην Πάργα-Με επιτυχία το Mediterranean Surf Contest(photos)

Κάτι από...Ατλαντικό, θύμισε το πρωί της Τρίτης η παραλία «Βάλτος» στην Πάργα, αφού εκεί διεξήχθη ο πρώτος διαγωνισμός Mediterranean Surf στα πρότυπα αντίστοιχων διοργανώσεων του εξωτερικού, υπό τη διοργάνωση του WBSF (Water Board Sport Festival) και του Sook Board Family.

IMG 1002

24 αθλητές (23 άνδρες και μία γυναίκα) από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στην Πάργα από τη Δευτέρα και το πρωί της Τρίτης πήραν τις σανίδες τους και βούτηξαν στη θάλασσα, ακριβώς κάτω από το Κάστρο της Πάργας, σημείο που όπως επισήμαναν οι διοργανωτές έχει τις ιδανικές συνθήκες για τέτοιου είδους αγώνες.

IMG 1108

Οι καιρικές προβλέψεις που έλεγαν για κύματα 2 μέτρων δεν επιβεβαιώθηκαν, ωστόσο οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών που βρέθηκαν στην πανέμορφη παραλία από τις 9 το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο αγώνας διεξήχθη ακολουθώντας κανόνες και πρότυπα παγκοσμίων διοργανώσεων και με την συμβολή κριτικής επιτροπής από το εξωτερικό.

IMG 2172

Στον 1ο γύρο οι αθλητές αγωνίστηκαν σε 6 τετράδες από τις οποίες οι 3 πέρασαν στο 2ο γύρο. Από το 2ο γύρο προέκυψαν οι δύο τριάδες του ημιτελικού και στον τελικό έφτασαν οι Παππάς, Παπανδρέου, Πλυτάς και Χειλαδάκης.

IMG 2164

Μετά από έναν δύσκολο τελικό αφού το κύμα δεν έκανε τη χάρη στους αθλητές, στην 4η θέση βρέθηκε ο Παύλος Χειλαδάκης, στην 3η θέση ο Γιώργος Παπανδρέου, στη 2η θέση ο Νικόλας Πλυτάς και στην 1η θέση ο Αλέξανδρος Παππάς.

IMG 1892

Να υπογραμμίσουμε πως μετά το τέλος των αγώνων οι διοργανωτές μίλησαν με πολύ θερμά λόγια τόσο για το σημείο που διεξήχθη ο αγώνας όσο και για τη φιλοξενία που γνώρισαν αυτές τις δύο ημέρες, ενώ επισήμαναν πως αυτή η διοργάνωση είχε στόχο να αναδειχθούν οι μοναδικής ομορφιάς ελληνικές ακτογραμμές της Δυτικής Ελλάδας και οι κατάλληλες συνθήκες που παρουσιάζονται για surfing στη χώρα μας.

IMG 1387

Οι αγώνες ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πάργας που παρείχαν την απαραίτητη υποστήριξη στη διοργάνωση και παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο αντιδήμαρχος Πάργας κ. Γιώργος Βλασίου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πάργας κ. Αναστάσιος Παπανικολάου, οι οποίοι έκαναν τις απονομές στους νικητές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Έκθεση εικόνων