Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2016 21:14

Το Super Cup «βάφτηκε» μπλε και άσπρο για... πάρτη του Εθνικού (pics+vid)

IMG 6486

Σε μία αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Αθανασία Τσουμελέκα» της Πρέβεζας το απόγευμα της Κυριακής και κρίθηκε στην παράταση, ο Εθνικός Φιλιππιάδας επικράτησε με σκορ 2-1 του Τηλυκράτη Λευκάδας και κατέκτησε το Super Cup της σεζόν 2016-17.

IMG 6406

Οι δύο ομάδες έδειξαν να ψάχνουν τα «πατήματά» τους στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, καθώς βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Εθνικός ζήτησε πέναλτι στο 15' σε πτώση του Μιχάλη μέσα στην περιοχή του Καραγκούνη, έπειτα από σπρώξιμο των αμυντικών, αλλά ο διαιτητής του αγώνα έδειξε «παίζετε». Ο Τηλυκράτης απείλησε την εστία του Μπαντή με σουτ του Ορφανού στο 21', αλλά ο τερματοφύλακας της Φιλιππιάδας μπλόκαρε σταθερά. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα του ματς η ομάδα του Παντζιαρά κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και έχασε καλή ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ στο 27'. Ο Μακρυγιάννης με ωραία ατομική ενέργεια και πάσα έβγαλε μόνο του τον Περιστέρη μέσα στην περιοχή πλάγια και απέναντι από τον Μπαντή, αλλά το σουτ του νούμερο «7» του Τηλυκράτη πέρασε άουτ.

IMG 6394

Αυτό που δεν κατάφερε ο Τηλυκράτης το πέτυχε τελικά ο Εθνικός στο 36'. Ο Λάππας έκανε την κούρσα από την αριστερή πτέρυγα, έκανε την σέντρα στον Μιχάλη και ο τελευταίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καραγκούνη για το 0-1. Η ομάδα του Γιάννου έφτασε κοντά στο 0-2 τρία λεπτά αργότερα (39'), όταν ο Μιχάλης «σέρβιρε» στον Γ. Καταγή, αλλά το σουτ του τελευταίου από το ύψος του πέναλτι «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

IMG 6382

Ο Τηλυκράτης «απάντησε» στο 45' όταν το σουτ του Μακρυγιάννη πέρασε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο «ανήκε» στο σύλλογο της Λευκάδας, ο οποίος πήρε μέτρα στο γήπεδο και ειδικά μετά την είσοδο του Γεωργάκη στον αγωνιστικό χώρο, «πάτησε» με καλύτερες προϋποθέσεις την περιοχή του Μπαντή. Παρ' όλα αυτά ο Μιχάλης με μία εξαιρετική ατομική ενέργεια και πλασέ μέσα από την περιοχή (απέκρουσε ο Καραγκούνης) στο 58', συνέχισε να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα των τυπικά γηπεδούχων.

IMG 6334

Στο 76' σέντρα-σουτ του Τοντόροφ απέκρουσε με δυσκολία ο Μπαντής (η μπάλα κόντραρε και σε πόδι αμυντικού), ωστόσο ο Βούλγαρος χαφ βρήκε στόχο στο 80', με φαλτσαριστό πλασέ, «γράφοντας» το 1-1 και στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Στο 91' (πρώτο λεπτό της παράτασης) ο Χριστογιάννης έριξε την πρώτη... προειδοποιητική βολή με σέντρα-σουτ την οποία εξουδετέρωσε ο Καραγκούνης. Ο Τηλυκράτης είχε τη δική του ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο 95' όταν ο Κούσης έκανε την παράλληλη μπαλιά, αποδέκτης ήταν ο Βασιλείου που πλάσαρε «με τη μία», αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μπαντή. Και πάλι ο Βασιλείου στο 98' (σουτ-άουτ) απείλησε την εστία του γκολκίπερ της Φιλιππιάδας.

IMG 6296

Στο 101' και πάλι ο Χριστογιάννης πήρε την ωραία μπαλιά-τρύπα του Μανιώτη και με πλασέ έκανε το 2-1. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε μπροστά στον πάγκο του Τηλυκράτη και πανηγύρισε. Προκλήθηκε μία μικροένταση χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια, με τον σκόρερ να πανηγυρίζει με αυτό τον τρόπο, καθώς νωρίτερα κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε ακούσει ένα ειρωνικό σχόλιο από τον πάγκο της ομάδας της Λευκάδας. Συμβαίνουν άλλωστε αυτά στο ποδόσφαιρο.

IMG 6511

Ο Τηλυκράτης προσπάθησε στο 107' και το 111' με τους Τοντόροφ και Σιδέρη να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια χωρίς όμως επιτυχία και κάπως έτσι το τρόπαιο του Super Cup πήγε... Φιλιππιάδα. Ο Εθνικός μάλιστα έχει κατακτήσει τα 2 από τα 4 του θεσμού.

 IMG 6320

Διαιτητής: Ρούσος Γ.

Βοηθοί: Σίσκας – Μαυροκεφάλου

4ος: Μπαϊλης

 IMG 6323

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Παντζιαράς): Καραγκούνης, Τσελάι, Καταγής Σ., Πολυχρονάκης, Ιασωνίδης, Τοντόροφ, Περιστέρης (60' Κούσης), Κτενάς, Μακρυγιάννης (67' Βασιλείου), Σιδέρης, Ορφανός (54' Γεωργάκης).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Γιάννος): Μπαντής, Χριστογιάννης, Τόλα, Δημουλάς, Μαλλάτος, Άτσκα, Λάππας (117' Λέντζος), Μανιώτης, Ντανάι (65' Καρίπογλου), Καταγής Γ. (83' Κουμπής), Μιχάλης.

 IMG 6346

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας, Δημήτρης Πάτσης


Έκθεση εικόνων