Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012 23:40

Εύκολη νίκη - σημαντική «απώλεια» για τη Νικόπολη

Μάλλον «ευχέλαιο» χρειάζονται στη Νικόπολη. Και ο λόγος δεν είναι αγωνιστικός, καθώς οι 70 (!) πόντοι διαφοράς, με τους οποίους οι Πρεβεζάνοι επικράτησαν του Αχιλλέα Νεοχωρίου για τον Β' Όμιλο της 'Α ΕΣΚΑΒΔΕ (τελικό σκορ 107-37) στο ΔΑΚ Πρέβεζας, μαρτυρούν έναν μπασκετικό «περίπατο».

Μετά τον Λίγκο, τον Παπαμιχαήλ και άλλα προβλήματα τραυματισμών, η Νικόπολη ίσως «χάσει» στα επόμενα ματς και τον Σπύρο Πιστιόλα. Ο σέντερ της Νικόπολης σε μία φάση στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου, επιχείρησε να καρφώσει, ο Γεωργάκης πήγε πολύ άτσαλα επάνω του, με αποτέλεσμα ο παίκτης των «κιτρινόμαυρων» να αποχωρήσει με πάγο στο δεξί του γόνατο και να φύγει από το κλειστό για εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του (κάτι που θα γίνει σήμερα).

Στα αγωνιστικά, η αναμέτρηση δεν επιδέχεται κριτικής. Μπασκετική «άβυσσος» χωρίζει τις δύο ομάδες και ίσως θα πρέπει η ΕΣΚΑΒΔΕ να δει σοβαρά το θέμα, γιατί στην πρώτη της κατηγορία δεν είναι ωραίο για τον συναγωνισμό και το άθλημα να καταγράφονται διαφορές 70 πόντων.

nikopoli-axilleas14

Η Νικόπολη έδειξε και πάλι ότι η δουλειά που έχει γίνει στις προπονήσεις και το καλό κλίμα στην ομάδα, βγαίνουν στο παρκέ. Σκόραραν και πάλι όλοι οι παίκτες της, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πήρε χρόνο συμμετοχής ακόμη ένας πιτσιρικάς, ο Δόνος.

 

Διατητές: Μίγδος-Τσώλης

 

Τα δεκάλεπτα: 35-6, 56-16, 78-26, 107-37

 nikopoli-axilleas5

ΝΙΚΟΠΟΛΗ (Βαβέτσης): Παρούσης 5 (1), Ζαλοκώστας 2, Κωτσάκης 2, Πιστιόλας 2, Γάκης 16, Πολίτης 24, Βασιλειάδης 23 (1), Τσιτσώνης 21 (5), Μπούντας 3, Σκλαβενίτης 6 (1), Δόνος 2, Σπυράτος 1

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ν. (Παπαχρήστος): Σκληβανίτης, Κατσίμπρας Δ. 5 (1), Ντανάι 2, Γεωργάκης 4 (1), Γιαννάκης 11, Αρχιμανδρίτης 11, Χαλκιάς, Κατσίμπρας Ν., Πατρόζος 4, Θεοδώρου, Τασούλας.

 nikopoli-axilleas20

 

Ντίνος Τσιτσώνης: «Είμαστε μια ομάδα, όλοι για έναν και ένας για όλους»

 

Στην εύκολη επικράτηση της Νικόπολης αναφέρθηκε μετά το τέλος του ματς, ο Ντίνος Τσιτσώνης: «Μετά την αναδιάρθρωση που έγινε με τους ομίλους, μερικά ματς είναι πάρα πολύ εύκολα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εμείς δεν πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά για να το κερδίσουμε. Εμείς με την απόδοσή μας τα κάνουμε να φαίνονται ακόμη πιο εύκολα και αυτό είναι σημαντικό».

Όσον αφορά το ματς με τη Βόνιτσα, που θα κρίνει και την πρωτιά, τόνισε: «Αυτό το ματς θα κρίνει και τη συνέχεια για τα πλέι-οφ. Έχουμε όμως ακόμη ένα ματς νωρίτερα που πρέπει να το προσέξουμε κι αυτό. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα από αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις στο παιχνίδι μας, για να καταφέρουμε να κερδίσουμε και τη Βόνιτσα μέσα στην έδρα της.

Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά στόχος είναι πάντα η κορυφή. Μέχρι στιγμής πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά, έχουμε δει πράγματα να βγαίνουν μέσα στο γήπεδο, αλλά μας λείπουν κάποια παιδιά με τραυματισμούς από τις προπονήσεις, που αν τους έχουμε κοντά μας θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί».

Για τον τραυματισμό του Πιστιόλα, σχολίασε: «Σίγουρα θα στοιχίσει ο τραυματισμός του Σπύρου, αλλά θα κοιτάξουμε να το ξεπεράσουμε. Είμαστε μια ομάδα, όλοι για έναν και ένας για όλους».

 

 nikopoli-axilleas22

Αλέξης Σπυράτος: « Στα αποδυτήρια υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα»

 

Ένας από τους παίκτες της Νικόπολης, που δεν είναι Πρεβεζάνος, ο Αλέξης Σπυράτος, ο οποίος κατάγεται από την Κεφαλονιά και είναι φοιτητής στο ΤΕΙ της πόλης μας, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Στα αποδυτήρια υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα. Με τον κόουτς ήμασταν συμπαίκτες στην Κεφαλονιά, επομένως με βοήθησε να προσαρμοστώ και να αγαπήσω την ομάδα».

Για το ματς με τη Βόνιτσα ανέφερε: «Σαφώς και θα είναι υπόθεση ενός ντέρμπι η πρωτιά. Δεν πρέπει όμως να φεύγουμε από το στόχο μας που είναι η νίκη σε κάθε ματς. Εμείς δεν υποτιμούμε κανένα αντίπαλο, συνεχίζουμε με την καλή δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις και πιστεύω ότι θα βγούμε νικητές και στον αγώνα με τη Βόνιτσα.

Δίνουμε βάρος στην άμυνα για να φτάσουμε και στον στόχο μας. Δυστυχώς έχουμε και κάποιους τραυματισμούς, που ελπίζω να μη μας κοστίσουν».

 

*Δείτε παρακάτω στη σελίδα φωτογραφίες από το ματς

 

 

 

Έκθεση εικόνων