Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012 22:53

Αγώνας-παρωδία για το μπάσκετ στην Άρτα – Πρώτη φετινή ήττα για τη Νικόπολη από την τοπική Δόξα

Δόξα Άρτας-Νικόπολη Πρέβεζας 99-95. Πρώτη φετινή ήττα για την ομάδα της Πρέβεζας (που πάντως συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση του Β' Ομίλου της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ), η οποία όμως υποστηρίζει πως στο ΔΑΚ Άρτας έγινε ένας αγώνας-παρωδία. Προπονητής και παίκτες της Νικόπολης κάνουν λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά των διαιτητών απέναντι στους ίδιους και το άθλημα, με σφυρίγματα χωρίς καμία λογική, που διαμόρφωσαν και το αποτέλεσμα.

Και που το στηρίζει η Νικόπολη; Το ένα φάουλ μετά το άλλο στην άμυνα των φιλοξενούμενων, από τον πρώτο διαιτητή του ματς Εδιάρογλου, η μία τεχνική ποινή μετά την άλλη, ο Νεκτάριος Βαβέτσης στην εξέδρα από τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Και η... στατιστική επαληθεύει τα παραπάνω γραφόμενα. Τα φάουλ 44-29 κατά της Νικόπολης και το... μενού είχε επιπλέον 5 τεχνικές ποινές και 3 αποβολές.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Οι χρονομέτρες «έπαιζαν» συνεχώς με το χρόνο των 24άρων δευτερολέπτων και με τα... νεύρα του προπονητή και των παικτών της Νικόπολης.

Αποκορύφωμα όλων ένα ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ 30'' πριν το τέλος και με το σκορ να είναι στο 95-93.

Στο καθαρά αγωνιστικό «κομμάτι», η Νικόπολη δεν ήταν το ίδιο συγκεντρωμένη με τα προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο δύσκολα θα έχανε από τη Δόξα, αν δεν συνέβαιναν όλα τα παραπάνω. Ο Πολίτης (44 πόντους-4 τρίποντα) και ο Τσιτσώνης (24-7 τρίποντα) «τράβηξαν» το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ενώ για τους γηπεδούχους που έπαιξαν ψυχωμένα και έκαναν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι, κορυφαίος σε απόδοση ήταν ο Τσιλιγιάννης με 23 πόντους.

Η αναμέτρηση πλέον της Νικόπολης με τη Βόνιτσα, αποκτά ιδιαίτερο «χρώμα» για την πρωτιά.

 

Διαιτητές: Εδιάρογλου-Παπαδημητρίου

 

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 44-41, 74-66, 99-95

 

ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ (Ψίλιας): Παπαμιχαήλ Ε. 18, Βασιλείου 13, Μιχάλης 9, Κωστούλας 1, Κώστας 11, Παπαμιχαήλ Α. 16, Φορτωτήρας, , Τσιλιγιάννης 23(1), Μπούγιας, Παππάς, Χούσα 3, Κάτσενος.

Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ (Βαβέτσης): Παρούσης 6 (2), Κωτσάκης, Λίγκος 11, Γάκης 5 (1), Πολίτης 44 (4) Βασιλειάδης, Τσιτσώνης 24 (7), Μπούντας, Σκλαβενίτης, Σπυράτος 2, Βουκελάτος 3(1).

 DSC 0067

 

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

 

 

 

 

 

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – Γ.Ο. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

63 - 61

 

 

 

ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ – Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ

99 - 95

 

 

 

Α.Ο. ΒΟΝΙΤΣΑΣ – Γ.Σ. ΑΝΩ ΠΟΛΗ

86 - 56

 

 

 

ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΤΑ  – Α.Ε. ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ

61 - 85

ΡΕΠΟ : Α.Κ. ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

 

*Δείτε παρακάτω φωτό από τον αγώνα Δόξα-Νικόπολη

 

 

 

Έκθεση εικόνων