Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 02:04

Προγράμματα «Άθληση για Όλους» ξεκινά ο Δήμος Πρέβεζας με πρόσληψη 8 γυμναστών και αντίτιμο

Είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ) στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πρέβεζας για προγράμματα «Άθληση για Όλους», με τις σχετικές πιστοποιήσεις που έλαβε.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας καλείται να ορίσει αντίτιμο στη σημερινή της συνεδρίαση, για την υλοποίηση των «Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους», περιόδου 2020- 2021 και να εγκρίνει τον προγραμματισμό 8 προσλήψεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων η εισήγηση αναφέρει:

«Με στόχο την υποστήριξη και την ανάπτυξη των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο), τα οποία επιδρούν καταλυτικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την αύξηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και στις δραστηριότητες σωματικής άσκησης μέσω των Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους (Ε.Α.γ.Ο.), η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προχώρησε στην αναμόρφωση και στον εκσυγχρονισμό του Οργανωτικού Πλαισίου, το οποίο εκδίδεται σε εξουσιοδότηση του άρθρου 39 παρ.2 του ν.2725/99 ως ισχύει.

Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται , κατόπιν εγκρίσεως τους και πιστοποίησης των Φορέων υλοποίησης από την ΓΓΑ με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Οργανωτικό πλαίσιο ΠαγΟ και ΕΑγΟ .

Οι Φορείς που υλοποιούν προγράμματα Άθλησης για Όλους μετά από έγκριση της ΓΓΑ μπορούν να προσλάβουν και να απασχολούν πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής αποκλειστικά για τις ανάγκες υλοποίησης των προγραμμάτων αυτών , με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας όχι μεγαλύτερης των οκτώ μηνών .

Η μισθοδοσία του προσωπικού αυτού καλύπτεται αποκλειστικά από το αντίτιμο που καταβάλλουν οι εξυπηρετούμενοι κάτοικοι και δημότες με την μορφή διδάκτρων ή από είσπραξη δωρεών και χορηγιών ή μέσω της ΓΓΑ έως το ποσό του αντίστοιχου προβλεπόμενου ΚΑΕ .

Η απασχόληση αυτή δεν αναγνωρίζεται ως υπηρεσία για βαθμολογική ή μισθολογική εξέλιξη.

Η πρόσληψη προσωπικού για την υλοποίηση των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» είναι άκρως απαραίτητη, καθώς εξυπηρετεί ιδίως την ανάγκη της δια βίου άθλησης η οποία και πρέπει να αποτελεί μια από τις βασικές συνιστώσες για την ποιοτική διαχείριση και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, λαμβάνοντας υπόψη το σύγχρονο τρόπο ζωής και τ' αποτελέσματα των ερευνών για τη θετική επίδραση της άσκησης στην υγεία και στην ψυχοκοινωνική κατάσταση του ατόμου.

Η πρόσληψη θα γίνει κατά την διαδικασία που περιγράφεται στο ΦΕΚ Τεύχος Β 461/14-2-2020 .

Για την υποβολή αιτήματος πρόσληψης των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού για το έτος 2020-21 είναι αναγκαία η βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας περί ύπαρξης πιστώσεων, οι πιστώσεις αυτές θα καλυφθούν από το αντίτιμο του κάθε αθλούμενου με το ποσό που προκύπτει από την μελέτη του Τμήματος Αθλητισμού και το οποίο ανέρχεται στο ποσό των δώδεκα ευρώ (12,00 ευρώ ) ανά αθλούμενο .

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε για πρόσληψη οκτώ (8) πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και με το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής αθλουμένων ανά τμήμα .

Τα ειδικά προγράμματα παρέχονται δωρεάν .

Σας επισυνάπτουμε την μελέτη της Υπηρεσίας

Τα προγράμματα τα οποία θα υλοποιηθούν είναι τα κάτωθι:

  1. Άθληση στην Προσχολική Ηλικία
  2. Αθλητισμός και Παιδί
  3. Άσκηση στην Εφηβική Ηλικία
  4. Άσκηση Ενηλίκων
  5. Άθληση και Νέοι
  6. Ειδικό πρόγραμμα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ
  7. Ειδικό πρόγραμμα ΑΜΕΑ
  8. Ειδικό πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας

Το κόστος όλου του προγράμματος «Άθληση για Όλους»2020-2021 προβλέπεται να ανέλθει συνολικά στα τριάντα πέντε χιλιάδες ευρώ ( 35.000,00 ευρω ).

 

'Εχοντας υπόψιν

  • Τις διατάξεις του άρθ. 75 παρ.6 του Ν.3852/10, όπως αυτή αντικαταστάθηκε από το άρθ. 77 του Ν. 4555/2018
  • παρ.1 του αρθρ. 14 του Ν.4625/2019
  • Την εισήγηση της Υπηρεσίας
  • N. 3861/10 (ΦΕΚ 112/13.07.2010 τεύχος Α): «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις
  • Τα επισυναπτόμενα στοιχεία
  • Τις διατάξεις του αρθ. 10 ”Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία των Δήμων και Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του COVID – 19” της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Τ/Α' 11-3-2020) και λοιπές διατάξεις περί αποφυγής της διάδοσης του COVID – 19”

Εισηγούμαστε όπως εγκρίνετε

  1. Το αντίτιμο του κάθε αθλούμενου στο ποσό των δώδεκα ευρώ (12,00 ευρώ) για την υλοποίηση των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» 2020-2021.
  1. Την πρόσληψη των οκτώ ( 8) πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής , με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» 2020-2021, σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου του ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/190894/585/29.04.2020».

 

Η δημοτική αρχή εκπόνησε και σχέδιο υλοποίησης για τα προγράμματα, που έχει ως εξής (κλικάρετε ΕΔΩ).