Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013 01:27

«Μαξιλαράκι» ασφαλείας στην κορυφή για τον ΠΑΣ Πρέβεζα

Μπορεί το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο να «πάγωσε» οπαδούς και ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Πρέβεζα 2012, που βρέθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο του Ζαλόγγου, ωστόσο το 3-0 επί του Ερμή Καναλίου, σε συνδυασμό με το 2-2 του Αχέροντα Καναλακίου με το Καλαμίτσι, «ζέστανε» για τα καλά την ατμόσφαιρα.

Οι «κιτρινόμαυροι» αποκτούν πλέον «μαξιλαράκι» ασφαλείας στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, αποκτώντας διαφορά τεσσάρων πόντων από τον έτερο διεκδικητή της πρώτης θέσης. Στα «θετικά» για τον ΠΑΣ το πάθος και τα δύο γκολ του Παντελή Μέλλου, η επιστροφή του Σιδέρη, έπειτα από τον τραυματισμό του στο ματς με το Καλαμίτσι και η καλή κυκλοφορία της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Με τον Δημουλιά στη σύνθεσή του, το σωματείο της Πρέβεζας, είναι «άλλη» ομάδα.

Στο 17’ ο Μέλλος με πλασέ άνοιξε το σκορ, έπειτα από σέντρα του Ντέτσικα και κόντρες μέσα στην περιοχή του Ερμή Καναλίου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Λιάσκου στο 26’ με διπλή ευκαιρία των Μαχαίρα και Κρητικού, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ, εξουδετέρωσε την προσπάθειά τους. Στο 45’ ο Μπόμπορης με κεφαλιά παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (άουτ), κάτι που κατάφερε όμως και πάλι ο Μέλλος στο αμέσως επόμενο λεπτό με πλασέ, «γράφοντας» το 2-0.

Στο 78’ ο Σιδέρης συνδύασε την επιστροφή του στα γήπεδα με γκολ, «σπρώχνοντας» τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 3-0 (οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ). Ο επιθετικός του ΠΑΣ, είχε… κέφια και δοκίμασε να πετύχει ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση γκολ στο 85’. Ο Ντούσκος έκανε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης των φιλοξενούμενων, ο Σιδέρης βρήκε τη μπάλα με το αριστερό, δίνοντας ύψος και φάλτσο, αλλά το πλασεδάκι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, οι παίκτες του Ερμή, βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση, αλλά ο πρώτος βοηθός Τάγγας, είχε σηκώσει πολύ νωρίς τη σημαία του για οφσάιντ (στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη).

IMG 6940

*Αφού πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ ο Μέλλος, κατευθύνθηκε στον πάγκο του ΠΑΣ, αφιερώνοντάς το με την περιπαικτική φράση: «Δεν πέθανα ακόμη»

*Περιστατικό που συζητήθηκε αρκετά μετά τη λήξη του αγώνα συνέβη στο 75’. Ο προπονητής Γιώργος Νίτσας σήκωσε για αλλαγή τον Ντούσκο και έκανε νόημα στον Μπόμπορη να βγει από το παιχνίδι. Ο επιθετικός του ΠΑΣ ζήτησε να συνεχίσει τον αγώνα, καθώς ήταν καιρό εκτός δράσης και ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» έβγαλε από την αναμέτρηση τον Ντέτσικα, ο οποίος εμφανώς απογοητευμένος και με έναν ελαφρύ τραυματισμό (στο δεξί γόνατο), έφυγε απευθείας για τα αποδυτήρια. Προπονητής και παίκτης θα μιλήσουν για το συγκεκριμένο γεγονός σε μεταξύ τους τετ-α-τετ.

Διαιτητής: Βασιλείου

Βοηθοί: Λάζαρης-Τάγγας

ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ (Παναγιώτης Πανούσης): Γεωργίου, Ντίνος (40’ Μουκάνος), Τσιάπης (39’ Τσούκης),  Γκίνι, Χισένι, Συγκούνας (46’ Σοροντίλας), Νάσης, Κρητικός, Μαχαίρας, Κώστας, Κασάρι.

ΠΑΣ Πρέβεζα (Γιώργος Νίτσας): Λιάσκος, Σκαμνέλος Δ., Παπουτσής, Κοψάρης (67’ Σιδέρης), Σκαμνέλος Χ., Μάρκος, Ντέτσικας (75’ Ντούσκος), Γιοβάνης (54’ Νίκου), Μέλλος, Μπόμπορης, Δημουλιάς.

 

Έκθεση εικόνων