Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 22:24

Αποστολή εξετελέσθη για τη Νικόπολη!

Η Νικόπολη Πρέβεζας επικράτησε με σκορ 76-56 της Δόξας Άρτας και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο Νεκτάριος Βαβέτσης και οι παίκτες του πέτυχαν το στόχο, που είχαν θέσει από την αρχή της σεζόν και πλέον προσβλέπουν σε ό,τι καλύτερο στο μέλλον. Και αφού έχει ολοκληρωθεί η Α’ φάση και έχουμε συνολική αγωνιστική εικόνα, αποδεικνύεται πως αν δεν υπήρχε εκείνο το διαιτητικό «σφαγείο» στην Άρτα κόντρα στη Δόξα στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, η Νικόπολη θα βρισκόταν στην πρώτη θέση. Όσοι πάντως προέβλεπαν πως η Νικόπολη, μετά και τη συγχώνευση με τον Άτλα θα «χαιρετούσε» νωρίς, κόντρα στην ιστορία της, διαψεύστηκαν πανηγυρικά, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν συμπάθειες με την αγωνιστική τους παρουσία στα περισσότερα ματς και κυρίως στα δύο ντέρμπι με τη Βόνιτσα.

Πίσω στο… παρκέ του ΔΑΚ Πρέβεζας, έπειτα από την παραπάνω παρένθεση, με το πρώτο δεκάλεπτο να διεκδικεί… Όσκαρ κακού επιθετικού μπάσκετ, τόσο για τη Νικόπολη, όσο και για τη Δόξα Άρτας. Στα 5’43’’ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, το σκορ ήταν 1-2! Οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά 3’05’ πριν το τέλος με 10-8, με ένα τρίποντο του Ντίνου Τσιτσώνη και το τελικό σκορ ανέβηκε στο 18-12.

Η Νικόπολη κράτησε το «μαξιλαράκι» των 6-7 πόντων για περίπου επτά αγωνιστικά λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο και στη συνέχεια πάτησε «γκάζι». Δύο καλάθια από τους Γάκη και Παρούση, έφερε το σκορ στο 1’49’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου, με την ανάπαυλα να δείχνει στο φωτεινό πίνακα 34-24 (9 πόντους ο Πολίτης και 10 ο Τσιτσώνης).

IMG 7133

Το πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου «έγραφε» Νικόπολη. Οι παίκτες του Νεκτάριου Βαβέτση μπήκαν «φουριόζοι» και κατάφεραν να «χτίσουν» μια διαφορά που έφτασε τους 15 πόντους (43-28 με καλάθι του Γάκη, 6’08’’ πριν το τέλος της περιόδου). Ένα κλέψιμο του Ψίλια στον Μπούντα και δύο καλές άμυνες από τη Δόξα και οι Αρτινοί μείωσαν το σκορ σε 46-39. Ένα τρίποντο του Παρούση όμως «έγραψε» το 49-39 και το δεκάλεπτο «έκλεισε» στο 49-40.

Η Δόξα επιστράτευσε μέχρι και ζώνη, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Ντίνος Τσιτσώνης με τρίποντο διαμόρφωσε το 59-44, ο Μπουτόπουλος με «παλικαρίσιο» καλάθι το 61-44 και κάπου εκεί η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με το τελικό 76-56, να είναι δίκαιο.

IMG 7128

Η Νικόπολη επικράτησε με το πάθος της και την καλή της άμυνα. Στο μεταξύ, τρία λεπτά πριν τη λήξη οι διαιτητές έβγαλαν από το παιχνίδι με φάουλ αποβολής τους Παρούση και Παπαμιχαήλ Α.

Διαιτητές: Μητσόπουλος-Ράπτης

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 34-24, 49-40,76-56

Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ (Βαβέτσης ): Παρούσης  10 (2), Τζώρας, Κωτσάκης, Γάκης 6, Πολίτης 26(1) Βασιλειάδης 2, Τσιτσώνης 19 (5) , Μπούντας, Σκλαβενίτης, Μπουτόπουλος 9, Βουκελάτος 4.

ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ (Ψίλιας ): Παπαμιχαήλ Ε. 5, Βασιλείου 10, Μιχάλης 3, Κουτσούμπας, Κώστας 14, Παπαμιχαήλ Α. 10, Ψίλιας 6, Χούσα ,Γκολομάζος 8 .

*Δείτε τις επόμενες ώρες βίντεο με δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές του αγώνα



Έκθεση εικόνων