Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 12 Μαϊος 2013 22:24

Η «κούπα» του παιδικού πρωταθλήματος στη συλλογή της ΑΕ Πρέβεζας (pics+video)

Γιορτή για το πρεβεζάνικο ποδόσφαιρο ήταν ο τελικός του παιδικού πρωταθλήματος 2012-13 της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, που βρήκε τα παιδιά της ΑΕ Πρέβεζας να σηκώνουν στον... ουρανό της Πρέβεζας, την «κούπα» του πρωταθλητή, επικρατώντας με σκορ 3-0 της μαχητικής ΠΣ Φιλιππιάδα, στο «Αθανασία Τσουμελέκα».

Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στα παιδιά που αγωνίστηκαν, όσο και στους προπονητές τους για την όμορφη ποδοσφαιρική «παράσταση», που απέδειξε πως υπάρχει άφθονο ταλέντο στην περιοχή μας.

IMG 9115

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο πρώτο 35λεπτο (στο παιδικό πρωτάθλημα η διάρκεια είναι 35+35 λεπτά), ήταν ο τερματοφύλακας της ΠΣ Φιλιππιάδας, Σιαμαντάς, ο οποίος εξουδετέρωσε εντυπωσιακά στο 15' διπλή ευκαιρία που είχαν ο Κανιώρης και ο Τσότσιος, οι οποίοι πλάσαραν διαδοχικά μέσα από την περιοχή.

Ο γκολκίπερ των τυπικά φιλοξενουμένων, δήλωσε «παρών» και στο 21' και απέκρουσε το εξ επαφής πλασέ του Τσότσιου. Ο ίδιος παίκτης έπειτα από έξοχο συνδυασμό τριών παικτών, σούταρε και πάλι, αλλά ο Σιαμαντάς αντέδρασε για ακόμη μια φορά.

Στο 26' ο Λύρος έκανε ένα... σλάλομ, ανάμεσα στους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά το πλασέ του δε βρήκε στόχο.

IMG 9201

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕ Πρέβεζας προηγήθηκε στο σκορ. Ο Πάσχος στο 37' σούταρε δυνατά, ο τερματοφύλακας της ΠΣ Φιλιππιάδα απέκρουσε και ο Τσότσιος στην επαναφορά της μπάλας την έσπρωξε στα δίχτυα. Στο 45' το σουτ του Κανιώρη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα της Φιλιππιάδας και στο επόμενο λεπτό, ο Λύρος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ «γράφοντας» το 2-0. Το τελικό 3-0 έγινε στο 55' έπειτα από προσπάθεια του Κουτρούμπα και πάσα στον Πάσχο, ο οποίος από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-0).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο επιπέδου Super League, Κώστας Ποντίκης (βοηθοί: Λαφαζάνης-Λάζαρης).

 IMG 9185

 

ΑΕ Πρέβεζας (Άγγελος Μπέκας): Βασιλάκος, Πρόνιος, Κωστάκης, Κλινάκης, Αντωνίου, Πάσχος, Λύρος, Κουτσούμπας, Τσότσιος, Κανιώρης, Νούσιας.

Συμμετείχαν και οι: Λάππας, Ντοματάς, Τάσσης, Γκέλης, Κατσανάκης, Διαμάντης.

 

ΠΣ Φιλιππιάδα (Γιώργος Κώνστας): Σιαμαντάς, Λαϊνάς, Γεωργούλας, Νικορέλος, Βασιλάκος, Βελέγκας, Ζέρβας, Παπαδήμας, Νάστος Γ., Νάστος Π., Σάκκος.

Συμμετείχαν και οι: Σταμούλης, Σκηνίτης, Ντάκουλας, Τσάιμος, Νάστος Χ., Λαχανάς, Μαγκλάρας.

 

Γιώργος Κώνστας: "Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και έτσι θα συνεχίσουμε"

IMG 9215

"Πρώτα από όλα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ένωσης. Πιστεύω ότι άξια πήρε το κύπελλο, το δικαιούνταν και το άξιζε. Εμείς κάναμε μια φοβερή προσπάθεια φέτος και πιστεύω ότι και η δεύτερη θέση που πήραμε ήταν πάρα πολύ καλή. Αυτό μας δίνει κουράγιο και ένα κίνητρο για να προσπαθήσουμε πολύ τις επόμενες χρονιές και τα παιδιά που θα παίξουν ποδόσφαιρο να προσπαθήσουν και να δώσουν κάτι παραπάνω. Όσον αφορά τη διοργάνωση ήταν όλα άψογα. Συγχαρητήρια στην ΕΠΣ, στους διαιτητές και στον κόσμο. Πιστεύω έτσι καλλιεργείται το ποδόσφαιρο και η άμιλλα και τουλάχιστον εμείς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο θα πρέπει να διδάσκουμε ήθος πάνω από όλα, καλή διαγωγή και έπειτα ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να δουλεύεις με τα παιδιά γιατί όπως καταλαβαίνετε υπάρχει μεγάλη πίεση από το σχολείο και τα φροντιστήρια, ωστόσο υπάρχει κατανόηση και μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά και είναι σημαντικό ότι ο αθλητισμός και η μόρφωση μπορούν να συμβαδίσουν. Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια στη Φιλιππιάδα και πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε στη νεολαία με γηπεδικές εγκαταστάσεις, με ανέσεις που άλλα σωματεία τις ζηλεύουν και θέλω να πιστεύω πως έτσι θα συνεχίσουμε, με ήθος και χαρακτήρα".

 

Άγγελος Μπέκας: "Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οι ακαδημίες"

IMG 9228

"Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, οι οποίες νομίζω ότι ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες και δίκαια έφτασαν στον τελικό. Η δικιά μου ομάδα νομίζω πως δίκαια πήρε το κύπελλο και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, στους γονείς που μας ακολούθησαν όλο το Χειμώνα με ό,τι προβλήματα είχαμε και τους ευχαριστούμε όλους. Τώρα για το μέλλον των παιδιών, συνεχίζουμε! Τα περισσότερα παιδιά της Αθλητικής Ένωσης που είναι γεννηθέντα το 1998 θα πάνε όλα στην πρώτη ομάδα της ΑΕ Πρέβεζας και του χρόνου θα συνεχίσουμε πάλι αυτό που κάναμε φέτος και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Νομίζω ότι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οι ακαδημίες και βλέπετε ότι σιγά σιγά όλες οι ομάδες αρχίζουν και επενδύουν στις ακαδημίες και τα περισσότερα παιδιά που παίζουν τώρα στις ομάδες είναι παιδιά των ακαδημιών και βλέπεις ότι υπάρχει και καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά και ήθος και ένα άλλο επίπεδο. –νομίζω πως αν συνεχίσει η ΕΠΣ αυτή τη διοργάνωση πιο σοβαρά, αν και υστερούμε και γεωγραφικά και στο θέμα των γηπέδων, τότε μπορεί αυτό το πρωτάθλημα να αποτελέσει μια καλή βάση".

Έκθεση εικόνων