Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Μαϊος 2013 03:49

Με επιτυχία το σεμινάριο αγωνιστικού Muay Thai-Muay Boran από το Σύλλογο «Αχιλλεύς»

Με επιτυχία διεξήχθη το περασμένο Σάββατο το σεμινάριο αγωνιστικού Muay Thai-Muay Boran που διοργάνωσε στην Πρέβεζα ο αθλητικός Σύλλογος «Αχιλλεύς».

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Νάσος Αργυρόπουλος, από τους πιο καταρτισμένους Έλληνες στην ταϊλανδέζικη μαχητική τέχνη και μεταξύ άλλων διετέλεσε προπονητής του Μιχάλη Ζαμπίδη, ο οποίος δίδαξε για περισσότερες από τέσσερις ώρες σε μικρούς και μεγάλους αθλητές του Συλλόγου βασικές τεχνικές του Muay Thai.

IMG 9044

Όσοι παραβρέθηκαν στο σεμινάριο είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν για πρώτη φορά και τη σύγχρονη μέθοδο που εφαρμόζει ο κ. Αργυρόπουλος της νοητικής αναπαράστασης πραγματικότητας, η οποία σχετίζεται με τον τρόπο που οι αθλητές μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα, τόσο στην ζωή όσο και στους αγώνες τους, αποβάλλοντας το άγχος και αξιοποιώντας καλύτερα τη δύναμη της σκέψης τους.

ladias4

«Βρίσκομαι στην Πρέβεζα για να μπορέσω να μοιραστώ γνώσεις και εμπειρίες μαζί με ανθρώπους που εκτιμώ, όπως ο Δημήτρης Λαδιάς που έχει τη σχολή εδώ στην Πρέβεζα» επισήμανε στο atpreveza.gr ο κ. Αργυρόπουλος υπογραμμίζοντας πως το επίπεδο των αθλητών στην επαρχία είναι ιδιαίτερα υψηλό, ωστόσο δυστυχώς δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν οι αθλητές που προπονούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι οποίοι συμμετέχουν συχνά σε μεγάλους αγώνες και διοργανώσεις.

Ο κ. Αργυρόπουλος υπογράμμισε πως τα μαχητικά αθλήματα μπορεί να έχουν σε ένα βαθμό σκληρότητα στις τεχνικές τους, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν προάγουν τη βία.

IMG 9035

«Οι πολεμικές τέχνες μοιάζουν με ένα μαχαίρι το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ή για να κόψουμε ψωμί ή για να κάνουμε κακό σε κάποιον. Έχει λοιπόν να κάνει με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις πολεμικές τέχνες και είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να υπάρχουν σωστοί εκπαιδευτές, καταρτισμένοι δάσκαλοι και να μπορούν πλέον τα παιδιά να δουλεύουν και να εξασκούνται προσέχοντας την ατομική τους εξέλιξη χωρίς να χρησιμοποιούν αυτή την τέχνη για κάποιο κακό σκοπό» είπε ο γνωστός προπονητής, ενώ ο προπονητής του Συλλόγου «Αχιλλεύς» Δημήτρης Λαδιάς ευχαρίστησε τον κ. Αργυρόπουλο για την παρουσία του και προανήγγειλε και άλλα σημαντικά σεμινάρια μέσα στους επόμενους μήνες.

Έκθεση εικόνων