Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2013 03:53

«Πάνε χρόνια μα δε ξενερώσαμε... » – Εχθρικό το κλίμα στη Ναύπακτο (pics)

«ΠΑΣ, ολέ, ΠΑΣ ολέ, πάνε χρόνια μα δε ξενερώσαμε και ποτέ και ποτέ δε σε προδώσαμε...». Ένα σύνθημα που στους... παλιούς φιλάθλους του ΠΑΣ Πρέβεζα, ξυπνά πολλές μνήμες ακούστηκε δυνατά και στο «Παπαχαραλάμπειο» της Ναυπάκτου, στο οποίο το κλίμα κάθε άλλο παρά φιλικό ήταν για τους φιλάθλους του ΠΑΣ Πρέβεζα που ταξίδεψαν στην πόλη.

Από νωρίς φίλαθλοι των γηπεδούχαν έλεγαν πως θα πάρουν τη... ρεβάνς, για μικροεντάσεις που είχαν δημιουργηθεί στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες και γενικότερα «έκοβαν βόλτες», ακόμη και στο χώρο των αποδυτηρίων.

Η αποστολή του ΠΑΣ πάντως έφτασε στο γήπεδο, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στις εξέδρες του γηπέδου του Ναυπακτιακού βρέθηκαν τελικά 40 εκδρομείς από την Πρέβεζα, καθώς μεμονωμένοι φίλαθλοι με τα ΙΧ τους, δεν έκαναν την εμφάνισή τους, όπως αναμενόταν. Το πούλμαν των «Ιππόκαμπων» έφτασε με συνοδεία αστυνομικής δύναμης, οι οπαδοί κατέβηκαν, παρέλαβαν τα εισιτήριά τους (των 10 ευρώ!), αλλά μόλις μπήκαν στη θύρα που θα τους φιλοξενούσε ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με οπαδούς της Ναυπάκτου. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε αστυνομική δύναμη και ένα κάγκελο που χώριζε τους οπαδούς των δύο ομάδων, για σχεδόν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο υπήρχαν αντεγκλήσεις, οι οπαδοί της Ναυπάκτου έριχναν αντικείμενα, πέτρες και καπνογόνα τα οποία επιστρέφονταν στις εξέδρες τους και γενικότερα τα μικροεπεισόδια συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός οπαδού του ΠΑΣ, από «ιπτάμενο» αντικείμενο.

IMG 0255

Πράγματα ασφαλώς, που θα πρέπει να απουσιάζουν από τους αγωνιστικούς χώρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως. Οι οπαδοί του ΠΑΣ Πρέβεζα, με συνθήματα και παλμό θύμισαν στους ποδοσφαιριστές πως δεν είναι μόνοι τους στη Ναύπακτο. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Σπύρος Χαϊδάκης στα δύο γκολ που πέτυχε, φιλώντας τη φανέλα του ΠΑΣ, έφτασε να πανηγυρίσει στα κάγκελα μαζί με τους «Ιππόκαμπους», ενώ μετά το τέλος του αγώνα, στο σημείο εκείνο της εξέδρας, οι παίκτες ξέσπασαν με τους οπαδούς και έγιναν «ένα» μαζί τους.

IMG 0186

Τόσο η αποστολή της ομάδας, όσο και το πούλμαν των οπαδών, έφυγαν με αρκετή ώρα καθυστέρηση από το γήπεδο, με τη συνοδεία αστυνομίας, καθώς υπήρχαν συγκεντρωμένοι οπαδοί των γηπεδούχων μπροστά στην κύρια είσοδο.

Το «γλέντι» συνεχίστηκε σε γνωστό καφέ της Εθνικής Οδού, όπου τα δυο πούλμαν περίμεναν έναν οπαδό, ο οποίος είχε προσαχθεί νωρίτερα και το «κερασάκι της τούρτας» σε αυτό το «κιτρινόμαυρο» γλέντι στήθηκε με την επιστροφή της ομάδας στην Πρέβεζα, όπου καμιά 40αριά φίλαθλοι, με καπνογόνα και συνθήματα, ζητούσαν τη νίκη με τον Σκουφά Κομποτίου και την άνοδο στη Γ΄Εθνική. Οι παίκτες κατέβηκαν από το πούλμαν και χειροκρότησαν τους οπαδούς.

IMG 0256

Τα καλύτερα έρχονται την Κυριακή, καθώς το «Αθανασία Τσουμελέκα» αναμένεται να είναι «καμίνι». Ήδη υπάρχει η σχετική κινητοποίηση για να είναι κατάμεστο το γήπεδο και όλη η Πρέβεζα να πανηγυρίσει την άνοδο.

IMG 0263

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση έκανε και η πρόταση που μεταβιβάστηκε στη διοίκηση, οι οπαδοί του ΠΑΣ που ταξίδεψαν μέχρι τη Ναύπακτο, να μην πληρώσουν εισιτήριο στο ματς με τον Σκουφά, ως ένδειξη ανταπόδωσης.  

 

 

Έκθεση εικόνων