Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 05:00

Ήθος, αξιοπρέπεια, ποδόσφαιρο και... Πρέβεζα (pics)

Ολοκληρώθηκε χθες -Παρασκευή- το πρωί στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας «Αθανασία Τσουμελέκα», το Σχολείο Ποδοσφαίρου-Κύπελλο Ήθους «Μίμης Παπαϊωάννου» που λειτούργησε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας και διοργανώθηκε από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας, με τη συνεργασία της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας.

Όλοι οι συμμετέχοντες (αθλητές, προπονητές, διοργανωτές), οι γονείς, αλλά και οι θεατές, αναγνώρισαν πως ήταν μία εξαιρετική ποδοσφαιρική εμπειρία, καθώς τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το τι σημαίνει ήθος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αγωνίστηκαν πλάι σε συμπαίκτες από άλλες πόλεις, είδαν την αξιοπρέπεια και το «ευ αγωνίζεσθαι» μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Γνώρισαν δηλαδή το... ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό, μακριά από πρότυπα που δεν αρμόζουν στο χώρο. Κυρίως ήρθαν σε επαφή με έναν παίκτη-μύθο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Μίμη Παπαϊωάννου.

IMG 2344

Η τελευταία ημέρα περιελάμβανε διαγωνισμούς δεξιοτήτων και βραβεύσεις. Για τις επιδόσεις τους στα «ποδαράκια» βραβεύτηκαν οι Ηλίας Κατσαντώνης (Λούρος) και Σάββας Μαυρίδης (ΑΕ Λιοσίων). Στις κεφαλιές διακρίθηκαν οι Αλέξης Παπαδόπουλος (Καλαμίτσι) και Φώτης Κατσάι (Πρέβεζα). Στο Slalom οι Αλέν Ζοτάι (Φιλίππειο) και Ένι Ιντρίζι (ΑΕ Λιοσίων). Στους τερματοφύλακες διακρίθηκε ο Στέλιος Κυριακίδης (Ίωνες) και στα πέναλτι ο Ναπολέων Κιτσαντάς (Θεσπρωτικό).

Βραβεύθηκαν επίσης οι προπονητές που στήριξαν το Σχολείο (Ντάκουρης, Πανούσης, Χαλδαίος, Μπέκας, Καραμούτσιος, Τάγγας) και φυσικά ο Μίμης Παπαιωάννου από το Δήμο Πρέβεζας.

IMG 2370

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τη σειρά του βράβευσε τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο «Αθανασία Τσουμελέκα», μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου για θέματα αθλητισμού και δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Φραγκούλη.

Στα παιδιά από την Αθήνα, ο Δήμος Πρέβεζας μοίρασε και αναμνηστικά από την πόλη μας, ενώ σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν αθλητικό υλικό, αναμνηστικά διπλώματα και αυτόγραφα του Μίμη Παπαιωάννου.

Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, ήταν μία μοναδική εμπειρία.

 

Διαβάστε επίσης:

Η ομορφιά του ποδοσφαίρου στο «Αθανασία Τσουμελέκα» (pics)

 

 

 

 

Έκθεση εικόνων