Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 20:05

Τα παιδιά της Νικόπολης επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό Μουσείο και ενημερώθηκαν για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Τα παιδιά της ομάδας προμίνι της ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ (γεννημένα τις χρονιές 2001 και 2002), στα πλαίσια του προγράμματος που οργανώνει το ΔΣ του συλλόγου με σύνθημα: ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ επισκέφτηκαν το μουσείο της Πρέβεζας και ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου από την αρχαιολόγο κ. Σταυρίνα Πούλου.

DSC06534

Στη συνέχεια «είδαν» κι ενημερώθηκαν για το μηχανισμό των Αντικυθήρων από την αρχαιολόγο βέβαια αλλά και από το φυσικό κ. Θεόδωρο Μυζίκο, γραμματέα του συλλόγου, ο οποίος είχε την τύχη να παρακολουθήσει την παρουσίαση του μηχανισμού από το φυσικό του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Σειραδάκη.

Τα παιδιά συνόδευσαν στο μουσείο ο προπονητής τους κ. Θεόφιλος Λιόντος και αρκετοί γονείς. Όλοι τους έφυγαν ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι για όσα είδαν στο θαυμάσιο μουσείο μας.

Ο κ. Μυζίκος μας είπε ότι όλα τα παιδιά των αγωνιστικών τμημάτων της ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ θα επισκεφθούν σταδιακά το μουσείο και πρότεινε σε όλα τα παιδιά της πόλης να κάνουν το ίδιο.

Το ΔΣ του συλλόγου οφείλει να ευχαριστήσει την κ. Χριστίνα Μερκούρη, προϊσταμένη της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας και την αρχαιολόγο κ. Σταυρίνα Πούλου και να συγχαρεί όσους έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά στο χώρο του μουσείου.

Έκθεση εικόνων