Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 20:11

«Καθάρισε» μέσα σε ένα ημίχρονο – Εθνικός Φιλιππιάδας vs ΠΑΣ Πρέβεζα 3-0 (photo+video)

Ντέρμπι στα... χαρτιά, θρίαμβος για τους «μπλε» του Γιώργου Γιάννου, ήταν τελικά η αναμέτρηση Εθνικός Φιλιππιάδας – ΠΑΣ Πρέβεζα, για την 8η αγωνιστική της Γ' Εθνικής (2ος Όμιλος), που έληξε με σκορ 3-0, υπέρ των γηπεδούχων. Ο Εθνικός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι το 25' είχε ήδη ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ πίεζε και για περισσότερα γκολ, απειλώντας με διασυρμό τον ΠΑΣ.

Οι «κιτρινόμαυροι» ισορρόπησαν στο δεύτερο ημίχρονο τον αγώνα, είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ σε δύο-τρεις αξιόλογες περιπτώσεις. Όλα αυτά σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, ο οποίος επιβαρύνθηκε περισσότερο λόγω της κατά διαστήματα έντονης βροχόπτωσης. Αρκετοί και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων στις εξέδρες, οι οποίοι πέρασαν ένα όμορφο ποδοσφαιρικό απόγευμα.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Εθνικός απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Παίδαρου. Ο Παναγιωτόπουλος σούταρε, η μπάλα γκέλαρε στο τερέν, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Αυτό που δεν κατάφερε η Φιλιππιάδα όμως στο 2', το κατάφερε στο 7'. Ο Κολιάκης εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της μεσαίας γραμμής, ο Καπετανάκης έδιωξε με κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο Γεωργίου, ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

koliakis

Ο Εθνικός έφτασε στο 2-0 στο13'. Ο Θεοδώρου βρήκε με μπαλιά στην «πλάτη» της άμυνας τον Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ Πρέβεζα. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με μία εκπληκτική ενέργεια του Σιδέρη, ο οποίος έκανε κοντρόλ με το στήθος και σούταρε στην κίνηση, έξω από την περιοχή, αλλά ο Μπαντής έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 24' οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε τρίτο γκολ, όταν ο Παναγιωτόπουλος πήρε την κεφαλιά από το ελεύθερο χτύπημα του Μπαντή, η μπάλα κατέληξε έπειτα από κόντρες στον Κολιάκη, ο οποίος με δεξί διαγώνιο πλασέ, «έγραψε» το 3-0.

ntetsi

Ο ίδιος παίκτης στο 29' βρέθηκε και πάλι τετ-α-τετ με τον Παίδαρο, αλλά αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε. Μεγάλη ευκαιρία έχασε και πάλι η ομάδα του Γιώργου Γιάννου στο 33'. Ο Μούτας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παναγιωτόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Παίδαρος απέκρουσε. Η Φιλιππιάδα συνέχισε να πιέζει και το δυνατό σουτ του Μούτα στο 40' ανάγκασε τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να διώξει με υπερένταση τη μπάλα κόρνερ. Πάνω από τα δοκάρια πέρασε και το πλασέ του Σαπανίδη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο ΠΑΣ Πρέβεζα πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο και θα μπορούσε να μειώσει το σκορ. Στο 77' η σέντρα-σουτ του Μιχάλη Ντέτσικα σταμάτησε στο δοκάρι του Μπαντή, ενώ η Φιλιππιάδα «απάντησε» στο 80' με ένα σουτ του Τσακανίκα (άουτ). Τρία λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του Εθνικού μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Δημουλιά, ενώ ο αρχηγός του ΠΑΣ απείλησε την εστία των γηπεδούχων σε δύο περιπτώσεις. Στο 87' με εξουδετερωμένο τον Μπαντή, το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι κόντραρε στον Παπαβασιλείου και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 89' η δική του απευθείας εκτέλεση φάουλ, πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

sideris

Διαιτητής: Τόμπρος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Στόικος, Βλάσσης (Κέρκυρας)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Γιάννος): Μπαντής, Μούτας (67' λ.τ. Γιαννούλης), Κοντογιώργος, Σιαπέρας, Παπαβασιλείου, Δάρλας, Κολιάκης, Σαπανίδης, Παναγιωτόπουλος, Γεωργίου (19' λ.τ. Τσακανίκας), Θεοδώρου (58' Μούτος).

ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ (Παναγιωτίδης): Παίδαρος, Ζήσης, Καπετανάκης (34' λ.τ. Νίκου), Μάρκος, Δήμας Χρ., Δήμας Μ., Δημουλιάς, Ντέτσικας, Λαζαρίδης (41' λ.τ. Καταπόδης), Σιδέρης, Μπάτσος.

 

 

Έκθεση εικόνων

View this gallery on Flickr