Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2014 19:20

Διαφορά ποδοσφαιρικής κλάσης ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΠΑΣ – Σκορ: 0-5 (photo+vid)

Με το «βαρύ» 5-0 για τον ΠΑΣ Πρέβεζα, η ιστορική ΑΕΛ έφυγε με το «διπλό» από το Αθανασία Τσουμελέκα», για την 16η αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Γ' Εθνικής. Οι «βυσσινί» πιστοποίησαν πως είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στον Όμιλο του ΠΑΣ, με το τελικό σκορ πάντως να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την αγωνιστική εικόνα των δύο αντιπάλων.

Η ΑΕΛ, είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν απείλησε παρά μόνο σε 7-8 περιπτώσεις από τις οποίες οι 5 έγιναν γκολ. Στον αντίποδα, οι «κιτρινόμαυροι» του Κώστα Αμάραντου, δημιούργησαν τις δικές τους ευκαιρίες και βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση για να πετύχουν κάποιο γκολ σε 4 περιπτώσεις. Πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για να πάρουν κάτι θετικό, ωστόσο η διαφορά ποδοσφαιρικής κλάσης και «ειδικού βάρους» ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το χειροκρότημα των φιλάθλων του ΠΑΣ στους ποδοσφαιριστές, στο τέλος του ματς. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 250 άτομα (ανάμεσά τους και λιγοστοί εκδρομείς από τη Λάρισα).

12270458715 a3dec692d1_o

Η ΑΕΛ «πάτησε» πρώτη την περιοχή του ΠΑΣ στο 6' και το 12', αλλά το πλασέ στην πρώτη περίπτωση και η κεφαλιά του Γκούρτσα στη δεύτερη, δεν ανησύχησαν τον Πανούση. Ο γκολκίπερ της Πρέβεζας απέκρουσε σε κόρνερ και στο 15' το σουτ του Στεφανίδη. Οι «βυσσινί» άνοιξαν το σκορ στο 26'. Ο Νεμπεγλέρας σούταρε δυνατά, ο Πανούσης απέκρουσε και στην επαναφορά της μπάλας ο Πλιάγκας με πλασέ έκανε το 0-1. Στο 34' ο Σιδέρης με ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ, προσπάθησε να νικήσει το Σικαλιά, ο οποίος έδιωξε με υπερένταση. Στο 37', ο Πλάγικας «γέμισε» με κεφαλιά, οι παίκτες του ΠΑΣ, «κόλλησαν», καθώς νόμιζαν πως ο Γκούρτσας βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και ο σέντερ-φορ της ΑΕΛ, κοντρόλαρε και πλάσαρε εύστοχα για το 0-2.

Στο 43' ο Μήτσης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανούση, αλλά χρησιμοποίησε το χέρι του και το γκολ ακυρώθηκε από τον Τίκα (αν και με αρκετή καθυστέρηση).

12270907874 e78a2de363_o

Με γκολ ξεκίνησε για τους «βυσσινί» και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Πατινιώτης σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα πόδια των αμυντικών του ΠΑΣ, κατέληξε στον αμαρκάριστο Πλιάγκα, ο οποίος με τεχνικό πλασέ, διαμόρφωσε το 0-3. Στο 53' ήρθε η σειρά της Πρέβεζας να απειλήσει την εστία του Σικαλιά. Ο Σιδέρης με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ανάγκασε τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο «νούμερο 1» της Λάρισας νίκησε σε τετ-α-τετ και πάλι το Φώτη Σιδέρη (ασίστ ο Καταπόδης). Ο επιθετικός του ΠΑΣ, πέρασε στο 56' κάθετη πάσα στον Καταπόδη, ο Σικαλιάς όμως πρόλαβε τον ποδοσφαιριστή των «κιτρινόμαυρων» (μπλόκαρε), πριν αυτός πλασάρει.

Στο 69' ο Νεμπεγλέρας με δυνατό αριστερό σουτ έκανε το 0-4, ενώ ο Σικαλιάς σταμάτησε και πάλι το Σιδέρη (από «βαθιά» μπαλιά του Μάρκου) στο 70'. Το τελικό 0-5 διαμόρφωσε ο Μπλέντι στο 72' με κοντινό σουτ μετά από συνεργασία Μπουσινάκη-Γκούρτσα.

 12270916844 daa3dacb4f_o

*Η διοίκηση του ΠΑΣ Πρέβεζα τίμησε τον ποδοσφαιριστή της Λάρισας, Δημήτρη Ρούσση, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων» στο παρελθόν

 

Διαιτητής:Τίκας (Ευρυτανίας)

Βοηθοί: Πρέντζας (Δυτ. Αττικής), Παπαδημητρίου (Ηπείρου)

 

ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ (Κώστας Αμάραντος): Πανούσης, Τσιόκας (80' Κίτσης), Νίκου, Ζήσης, Μάρκος, Μπάτσος, Καταπόδης, Σκαμνέλος, Σιδέρης, Χουλιάρας (55΄Δαρδαμάνης), Δημουλιάς

ΑΕΛ (Γιώργος Στράντζαλης): Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σιάκκας, Ρούσσης (70’ Κορομηλάς), Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (58’ Μπουσινάκης), Πατινιώτης (75’ Αγρόδημος), Στεφανίδης, Γκούρτσας, Μπλέντι.  

 

Έκθεση εικόνων

View this gallery on Flickr