Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 20:39

Από την «Κόλαση» στον «Παράδεισο» - Το Κύπελλο της ΕΠΣ πήγε στο Νυδρί (photo+video)

Σε έναν τελικό-διαφήμιση του ποδοσφαίρου, με όμορφα σε εκτέλεση γκολ, συναρπαστική εξέλιξη (κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι) και ανατροπές, οι Ελπίδες Οδυσσέα Νυδριού κατέκτησαν το Κύπελλο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας για τη σεζόν 2013-14 (3-3 καν. διάρκεια, 4-2 στα πέναλτι).

Η ομάδα του Άγγελου Μπέκα δε θα μπορούσε να κάνει καλύτερο ξεκίνημα στον τελικό. Μόλις στο 4' ο Τριάντος άνοιξε το σκορ με συρτό σουτ, που αιφνιδίασε το Σκιαδά. Στο 25' έγινε το 2-0, όταν ο Αλέξανδρος Κώστας εκτέλεσε κόρνερ και ο Κάτσανος με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Κετίκογλου φώναξε «παρών» σε δυο περιπτώσεις (κεφαλιά Κτενά στο 34', σουτ του Ορφανού στο 41') και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τους «πράσινους» να προηγούνται με 2-0.

Στο 48' η Ένωση βγήκε με τρεις πάσες στην επίθεση, ο Μυφτίου πάσαρε στον Πόποτα, ο οποίος με εξαιρετικό σε εκτέλεση πλασέ, διαμόρφωσε το 3-0. Κι ενώ οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Πρέβεζας ετοιμάζονταν για τους πανηγυρισμούς της απονομής της... κούπας, οι Ελπίδες Οδυσσέα Νυδριού αντεπιτέθηκαν. 

enosi1111

Και έκαναν τη μεγάλη ανατροπή, φτάνοντας το ματς στην παράταση. Ότι δεν κατάφερε ο Φλούδας στο 51' και το 56' (σουτ στο κάθετο δοκάρι-κεφαλιά που εξουδετέρωσε ο Κετίκογλου) και ο Κτενάς στο ίδιο λεπτό (επέμβαση του γκολκίπερ της ΑΕ Πρέβεζας), το κατόρθωσε στο 57' ο Καλογερής. Έπειτα από κόντρες, η μπάλα βρήκε στο σώμα του μεσοεπιθετικού του Νυδριού και κατέληξε στα δίχτυα, για το 3-1. Στο 63', ο Φώντας Ζέρης έχασε τεράστια ευκαιρία για το 4-1 (πλάσαρε άουτ) και η ομάδα από τη Λευκάδα «τιμώρησε» τους «πράσινους» στο 65' με δυνατό σουτ του Ορφανού από το ύψος της μικρής περιοχής. Η ισοφάριση ήρθε στο 71', όταν ο Λογοθέτης με σουτ έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Κτενά έφερε το ματς στο 3-3.

Έπειτα από τη μισάωρη παράταση, τα πέναλτι θα έκριναν ποιος θα σήκωνε το Κύπελλο. Οι Ελπίδες Οδυσσέα Νυδριού στάθηκαν πιο ψύχραιμοι ως ομάδα και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου.

 

Τα πέναλτι

Κετίκογλου / απέκρουσε ο Σκιαδάς

Λογοθέτης / 1-0

Τουλκερίδης Β. / άουτ

Ορφανός / 2-0

Ζιώγκας / 2-1

Καλογερής / 3-1

Κώστας / 3-2

Βρεττός / 4-2

Διαιτητής: Αλεξανδρόπουλος

Βοηθοί: Ποντίκης-Φραγκούλης Π.

4ος: Μπαΐλης

Α.Ε.ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Άγγελος Μπέκας): Κετίκογλου, Κουμπής, Κώστας, Τουλκερίδης Αρ., Χριστοδούλου, Κάτσανος, Πόποτας, Τουλκερίδης Β., Ζέρης Ξ. (98΄Ζιώγκας), Μυφτίου (92΄Ντοματάς), Τριάντος (72΄Πανταζής).

ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ (Χρήστος Βάνας): Σκιαδάς, Σέρβος, Θειακός, Κοντογιάννης (75΄Δασκαλάκης), Κτενάς, Φλούδας (106΄Γαζής Π.), Βρέττος, Χρυσοβιτσάνος, Βακουφτσής (46΄ Λογοθέτης), Καλογερής, Ορφανός.

 

*Βίντεο με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών τις επόμενες ώρες στο atpreveza





Έκθεση εικόνων

View this gallery on Flickr