Καμία εκδήλωση
Πέμπτη, 24 Μαϊος 2012 05:01

Η Πρέβεζα «χορεύει» σε ρυθμούς... jazz

Συνέντευξη Τύπου, εν όψει του 10ου Preveza Jazz Festival (25/26 Μαϊου-Παραλία Πρέβεζας), παραχώρησαν η οργανωτική επιτροπή και οι φορείς που στηρίζουν το φεστιβάλ, στην οποία φάνηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως η Πρέβεζα κινείται για τα καλά σε ρυθμούς... τζαζ.

Στη συνέντευξη Τύπου προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Κοσμάς Κορωναίος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας κ. Γιάννης Γιαμάς, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Γιώργος Μήτσιος,  ο κ. Βαγγέλης Σταμουλάκης από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία, ο κ. Ευκλείδης Φονταράς από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας και ο Απόστολος Παπουτσάκης μέλος του συγκροτήματος «Διακρότημα».

 

Στράτος Ιωάννου: «Πολιτισμός-τουρισμός-ανάπτυξη»

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, σχολίασε:

«Να ευχαριστήσω όλους αυτούς, που είναι η ψυχή του Preveza Jazz Festival επί 10 χρόνια, έχοντας να αντιπαλέψουν και τις αντιδράσεις μερίδας πολιτών. Αυτοί που πραγματικά πάλεψαν για το Preveza Jazz Festival, όπως ο Γιώργος Μήτσιος, το έφεραν μέχρι αυτό το σημείο που είναι σήμερα, να έχει γίνει ένας θεσμός για την Πρέβεζα.

Στη λογική εξωστρέφειας που κινήθηκαν όλοι οι φορείς, έγιναν δράσεις πολύ σημαντικές. Να ευχαριστήσω όλους όσους συνετέλεσαν. Ελπίζω με τη συμμετοχή του κόσμου, το φεστιβάλ να γίνει πιο δυνατό. Εμείς σαν Π.Ε. Πρέβεζας, πιστεύουμε πως είναι ένας θεσμός, όπως για παράδειγμα το χορωδιακό φεστιβάλ και σκοπεύουμε να το επεκτείνουμε τα επόμενα χρόνια με δράσεις στο Δήμο Ζηρού και το Δήμο Πάργας.

Σκεφτόμαστε να γίνει ένα γεγονός πέρα από τα όρια της Πρέβεζας, της Ηπείρου, της Ελλάδος, αλλά να γίνει ένα φεστιβάλ, που θα το αγκαλιάσει ένα μέρος της Ευρώπης. Εμείς σαν Π.Ε., το στηρίζουμε, θα το στηρίξουμε και πάλι θέλω να ευχαριστήσω, όλους όσους συνέβαλαν.

 

Θα ήθελα να επισημάνω πως η στήριξη του πολιτισμού δεν είναι μόνο τα μνημεία, αλλά στηρίζουμε τον πολιτισμό με διάφορες δράσεις. Είναι η παράδοση που έχουμε να φέρνουμε τέτοιες δράσεις για να τις γνωρίσουν καλύτερα οι πολίτες της περιοχής μας. Η πολιτική μας βασίζεται στο τρίπτυχο πολιτισμός-τουρισμός-ανάπτυξη. Φέτος πετύχαμε να έχουμε εξωστρέφεια».

 

 

Κοσμάς Κορωναίος: «Πρόκειται για ένα ''παιδί'' του Δήμου Πρέβεζας»

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κοσμάς Κορωναίος ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς για την προσπάθεια που κατεβλήθη και θα συμφωνήσω με τον Αντιπεριφερειάρχη πως μία κίνηση φίλων, που μετουσιώνεται σε κάτι σημαντικό, σε ένα πραγματικό φεστιβάλ είναι πολύ σημαντικό και με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Η αλήθεια είναι πως ο Δήμος είχε τη μεγαλύτερη ενασχόληση με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά είναι καλύτερα έτσι, τώρα που συμμετέχουν περισσότεροι φορείς. Αυτό μας ικανοποιεί διιαιτέρως, καθώς πρόκειται για ένα ''παιδί'' του Δήμου Πρέβεζας, το οποίο περνάει από την παιδική στην εφηβική ηλικία και ανδρώνεται για να δημιουργήσει ωραίες καταστάσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη, όλους τους φορείς που συμμετείχαν, την κα. Ζαμπέλη και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου. Θέλω να έρθει να το παρακολουθήσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσει. Το Preveza Jazz Festival πρέπει να στηριχθεί».

 

 

Γιάννης Γιαμάς: «Τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους»

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας κ. Γιάννης Γιαμάς υποστήριξε:

«Συζητάμε για το 10ο Preveza Jazz Festival, όταν στην Ευρώπη το τριήμερο που έρχεται πραγματοποιούνται ανάλογα φεστιβάλ σε 25 πόλεις. Θέλω να πω με αυτό, ότι το Preveza Jazz Festival, είναι πολύ κοντά και ήδη πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το επόμενο.

Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά που έδωσαν και την ψυχή τους. Εφτά πόλεις έχουν στο πρόθεμά τους τη τζαζ και μία από αυτές είναι και η Πρέβεζα. Μπράβο, ξαναλέω, στα παιδιά που το έχουν κάνει θεσμό.

Το φεστιβάλ γίνεται σε μία περίοδο του Μαϊου, που δεν έχει ''ανοίξει'' ακόμη η θερινή τουριστική περίοδος, που την περιμένουμε πως και πως. Θέλουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ευχαριστούμε τους διοργανωτές του Preveza Jazz Festival για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και ευχή μου είναι το φεστιβάλ της επόμενης χρονιάς να γίνει και στους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να φανεί τι ακριβώς σκεφτόμαστε και τι θέλουμε για τον τόπο μας συνολικά.

Να ευχαριστήσω τη φωτογραφική εταιρία Πρέβεζας και τον Πρόεδρό της, που αμέσως αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και πραγματοποίησαν μία φωτογραφική έκθεση jazz, καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης».

 

Σπύρος Κανιώρης: «Η Πρέβεζα το Σαββατοκύριακο θα προσφέρεται για μία τζαζ απόδραση»

 

Εκ μέρους των υπαλλήλων της Π.Ε. Πρέβεζας, ο Σπύρος Κανιώρης τόνισε:

«Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για τη διεθνοποίηση του Preveza Jazz Festival, από άποψη τουριστικής προβολής της Π.Ε. Πρέβεζας και του φεστιβάλ και κάναμε τεράστια προσπάθεια προβολής σε ευρωπαϊκά και ελληνικά σάιτ. Σκοπός μας ήταν να διαφημιστεί και να προβληθεί το Preveza Jazz Festival, ως πολιτιστικό-τουριστικό προϊόν.

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ήταν πραγματικοί ήρωες, ενώ έγιναν ειδικές προσπάθειες με τουριστικά γραφεία για να προσελκύσουν κόσμο.

 

Η Πρέβεζα το Σαββατοκύριακο θα προσφέρεται για μία τζαζ απόδραση, που θα αποτελεί παρακαταθήκη για το επόμενο καλοκαίρι. Αυτός είναι ο σημαντικός στόχος για το φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί μια καλή... μαγιά για ένα καλύτερα οργανωμένο φεστιβάλ στο μέλλον. Καιμε καλύτερες προοπτικές.

Όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν αν δεν υποστηρίζονταν από τους πλέον σημαντικούς φορείς της πόλης. Καλούμε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα με τη μουσική που ακούν, να το στηρίξουν, καθώς είναι ένα διεθνές γεγονός και πρέπει να του δώσουμε τη διάσταση που του αρμόζει».

 

Ευκλείδης Φονταράς: «Συμβαίνει ένας ''οργασμός'' πολιτισμού στην Πρέβεζα»

 

Ο κ. Ευκλείδης Φονταράς από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επισήμανε:

«Τα τελευταία χρόνια συμβαίνει ένας ''οργασμός'' πολιτισμού στην Πρέβεζα, με ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, προβολές κινηματογράφου, αλλά ξεχωριστή θέση έχει το Preveza Jazz Festival, που για τους διοργανωτές έχει γίνει θεσμός.

Η τζαζ είναι μια μουσική ποιοτική, που αρέσει και σε πιο μεγάλες ηλικίες. Στα πλαίσια του φεστιβάλ, θα προβληθεί μία ταινία («Η ζωή σαν τριαντάφυλλο»), που έχει σχέση με τη μουσική αυτή. Είναι μια ταινία που όσοι την παρακολουθήσουν, δύσκολα θα συγκρατήσουν τα δάκρυά τους».

 

Βαγγέλης Σταμουλάκης: «Η τζαζ είναι μία μουσική ελευθερίας»

 

Ο κ. Βαγγέλης Σταμουλάκης από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία, σχολίασε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και όλους τους φορείς, που δίνουν μεγάλη ευκαιρία στην πόλη να ακούσει μία διαφορετική μουσική. Είναι ένα μουσικό θέμα που λείπει από την πόλη μας. Η τζαζ είναι μία μουσική ελευθερίας. Χρειάζεται στον κόσμο να μαθαίνει τέτοιες μουσικές και να έρχεται σε επαφή μαζί τους. Εμάς μας δίνεται η ευκαιρία να φωτογραφίσουμε σημαντικά μουσικά πρόσωπα».

Αποστόλης Παπουτσάκης: «Είναι μια ευκαιρία το φεστιβάλ, ειδικά για τα νέα παιδιά»

 

Ο Απόστολος Παπουτσάκης μέλος του συγκροτήματος «Διακρότημα», έδωσε μία άλλη διάσταση στο φεστιβάλ:

«Εγώ θέλω να μιλήσω για τη σημασία του φεστιβάλ, σαν εκπαιδευτικός και σαν μουσικός, που προτείνει στους μαθητές του να ακούσουν ένα άλλο είδος μουσικής. Ζούμε σε μία περιοχή με ισχυρή πολιτιστική παράδοση, αλλά η τζαζ είναι κάτι το διαφορετικό.

 

Ένα παιδί που θα περάσει μπροστά από την εξέδρα και θα έρθει σε επαφή με την τζαζ μουσική, θα αποτυπώσει πράγματα. Σαν μουσικός είναι σημαντικό να συνεργάζομαι με άλλα άτομα και να παρουσιάζουμε τη δουλειά μας στο φεστιβάλ, πλάι σε κορυφαία συγκροτήματα του είδους. Παράλληλα μας δίνεται η δυνατότητα να ακούσουμε αυτά τα συγκροτήματα. Δεν έχει ο καθένας την ευκαιρία να πάει στην Αθήνα και να ακούσει τη Ζοάο.

Είναι ευκαιρία για τους μουσικούς της Πρέβεζας να κάνουμε διάφορες συνεργασίες και φέτος θα κάνουμε κάτι πρωτότυπο στο χώρο του world music, με μία μίξη τάνγκο, μπλουζ, ενώ θα έχουμε ''πειράξει'' σε τζαζ έκδοση κάποια κομμάτια του Χιώτη.

Είναι μια ευκαιρία το φεστιβάλ, ειδικά για τα νέα παιδιά».

 

Γιώργος Μήτσιος: «Το Preveza Jazz Festival να γίνει θεσμός»

 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Γιώργος Μήτσιος, ανέφερε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, που βοήθησαν και βοηθούν τα τελευταία δέκα χρόνια, ώστε το Preveza Jazz Festival να γίνει θεσμός. Τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους, που διέθεσαν τον ελεύθερο χρόνο τους, για να διαφημιστεί και να οργανωθεί το φετσιβάλ. Να ευχαριστήσω προσωπικά τον Τάσο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αμισθί διαχειρίστηκε την ιστοσελίδα του φετσιβάλ. Ελπίζω να το χαρούμε όλοι».

Ανέλυσε στη συνέχεια το πρόγραμμα, κάνοντας αναφορές στο λαμπρό «βιογραφικό» των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για την πρωτοβουλία της φωτογραφικής εταιρίας.

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

23 Απριλίου 2024
Σε κατάστημα εστίασης στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου η άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας , με τη συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών.
23 Απριλίου 2024
Φαίνεται πως το έχει... σύστημα η δημοτική αρχή να ρισκάρει να διχάζει την τοπική κοινωνία με χειρισμούς της επάνω σε θέματα μνημείων και ιστορικών ...
23 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Ζηρού με αφορμή και την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου 2024 καλεί τους συμπολίτες να προβούν άμεσα στον καθαρισμό των οικοπέδων ...
22 Απριλίου 2024
Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες για το έργο «ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας» καθώς η Περιφερειακή Επιτροπή ανέδειξε ...
22 Απριλίου 2024
Από το Επιμελητήριο Πρέβεζας ανακοινώνεται ότι επετεύχθη η ισότιμη στήριξη της μητρότητας σε όλο το φάσμα των εργαζόμενων γυναικών σύμφωνα με σχετική ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

22 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
22 Απριλίου 2024
Έχοντας ήδη αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Animal, η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, προβάλλεται από την ...
19 Απριλίου 2024
Η Θεατρική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας παρουσιάζει την παράσταση   ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ένας οικολογικός μύθος   στη Θεοφάνειο, την ...
17 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...