Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 16:58

Αθλητισμός και πολιτισμός πάνε μαζί στην Πρέβεζα (photo+video)

Η κακοκαιρία στάθηκε αρνητικός παράγοντας, ώστε περισσότεροι συμπολίτες μας, από εκείνους που είχαν την τύχη να βρεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, να ακούσουν τις έξοχες ομιλίες-παρουσιάσεις των Κώστα Λογοθέτη, Μάριου Κατσή και Πολυξένης Μπάρκα, που μας θύμισαν πως αθλητισμός και πολιτισμός είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ιστορίας της Πρέβεζας και «γεμίζουν» τη ζωή του ανθρώπου.

IMG 2615

Ο κ. Κώστας Λογοθέτης, εκπαιδευτικός-γυμναστής, με την ομιλία του με τίτλο «10 & 11 Σεπτεμβρίου 1949: Η αναβίωση των Ακτίων μέσα από αρχειακό υλικό», παρουσίασε τους αθλητικούς αγώνες αναβίωσης των Α΄ Ακτίων στην Πρέβεζα και αναφέρθηκε σε ονόματα-θρύλους για τον αθλητισμό της πόλης.

IMG 2622

Στη συνέχεια, ο κ. Μάριος Κατσής, παγκόσμιος πρωταθλητής Kick Boxing το 2003, εκπαιδευτικός και προπονητής πυγμαχίας πιστοποιημένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέσα από την ομιλία «Η εξέλιξη των βαρέων δυναμικών αθλημάτων από την αρχαιότητα έως σήμερα», παρουσίασε συνοπτικά την ενότητα των βαρέων αγωνισμάτων (πάλη, πυγμαχία, παγκράτιο), όπως αυτά έχουν εξελιχθεί μέσα στους αιώνες και έδωσε και την κοινωνική διάσταση των αθλημάτων αυτών.

IMG 2627

Η αρχαιολόγος της ΛΓ΄ ΕΠΚΑ και μια από τους δημιουργούς του comic «Στην πόλη της νίκης», κα Πολυξένη Μπάρκα, με την ομιλία της «Τα Άκτια μέσα από το comics 'Στην πόλη της νίκης'» παρουσίασε στο κοινό τα αγωνίσματα των Ακτίων.

IMG 2611

Την εκδήλωση προλόγισε η Προϊσταμένη της Εφορείας κα Χριστίνα Μερκούρη.

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από τις ομιλίες.

 

Έκθεση εικόνων