Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ωρωπού του Δήμου Πρέβεζας και τη διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού και οι αμπελουργοί του Νομού Πρέβεζας, θέλοντας έτσι να αναδείξουν την παράδοση που έχει η περιοχή στην απόσταξη τσίπουρου και την παραγωγή κρασιού.
Το κοινό απόλαυσε δωρεάν τσίπουρο από τους παραγωγούς του Ωρωπού, σπιτικούς και διαλεκτούς κρεατομεζέδες, ενώ το πρόγραμμα είχε παραδοσιακό γλέντι από γνωστούς μουσικούς.
Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν τη διαδικασία απόσταξης στα καζάνια που στήθηκαν στο χώρο.
Η«τέχνη» άλλωστε της απόσταξης, η οποία έχει τις ρίζες της στα χρόνια της αρχαιότητας, σηματοδοτεί το πέρασμα στη ζεστασιά και τη θαλπωρή του χειμώνα.
Ο καιρός δε στάθηκε «σύμμαχος», αλλά το βέβαιο είναι πως στον Ωρωπό, κρατούν ψηλά τη σημαία του τσίπουρου και της ηπειρωτικης κουλτούρας.
Στα... σκαριά σύνδεσμος αμπελουργών και παραγωγών τσίπουρου Ν. Πρέβεζας
Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διαδικασίες δημιουργίας συνδέσμου αμπελουργών και παραγωγών τσίπουρου Νομού Πρέβεζας. Παραγωγοί από τον Ωρωπό, τις Παπαδάτες, την Κρυοπηγή και άλλα χωριά, ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο για το μεράκι τους και να κάνουν το τσίπουρο συνώνυμο του Νομού Πρέβεζας.