Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 03:31

"Ο ρόλος του συναισθήματος στη ρωμαϊκή πολιτική" σύμφωνα με τον Δρ Νίκο Πετρόχειλο

«Ο ρόλος του συναισθήματος στη ρωμαϊκή πολιτική» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με κεντρικό ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών, Δρ. Νίκο Πετρόχειλο.

IMG 8936

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης και όπως είπε και ο ίδιος ο κ. καθηγητής δεν υπήρχε πιο κατάλληλος χώρος για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη ομιλία η οποία επικεντρώθηκε τοπικά και χρονικά στην άσκηση της ρωμαϊκής εξωτερικής πολιτικής κατά τους δύο τελευταίους αιώνες της ελεύθερης πολιτείας, όπως επικράτησε ο όρος να λέγεται.

IMG 8921

Ο κ. Πετρόχειλος μέσα από μαρτυρίες προσπάθησε να αναδείξει το ρόλο του συναισθήματος στην πολιτική, ενώ επισήμανε πως είναι αναπόφευκτο για το κοινό να κάνει παραλληλισμούς και συγκρίσεις με τη σημερινή εποχή και τις στιγμές που σήμερα ζει η χώρα μας.

IMG 8927 IMG 8931

Για τη ζωή και το έργο του κ. Πετρόχειλου μίλησαν η Δρ Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού και ο φιλόλογος κ. Κοσμάς Κοψάρης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η δημοτική σύμβουλος κα Ελευθερία Αγγέλη και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Ανθή Αγγέλη.

Έκθεση εικόνων