Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 05:26

Επίκαιρος όσο ποτέ «ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού»

Το διαρκές και δυνατό χειροκρότημα στον Σπύρο Παπαδόπουλο και τους υπόλοιπους ηθοποιούς, από το πρεβεζάνικο κοινό χθες το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», μετά το τέλος της παράστασης «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», μαρτυρά πως το ποιοτικό θέατρο στην Πρέβεζα είναι ικανό να εγείρει συναισθήματα και ταυτόχρονα να διασκεδάσει.

Η κωμωδία του Ντάριο Φο, που σε μεταφέρει στην Ιταλία του 1970, «γέμισε» και τον πιο απαιτητικό θεατή. Ασκεί κριτική στην κατάχρηση εξουσίας της δικαοσύνης, στις μεθόδους της αστυνομίας της Ιταλίας, ασκεί κριτική στην κυβερνητική διαφθορά, παρουσιάζει ιστορικές λεπτομέρειες για την τρομοκρατική δράση ακροδεξιών ομάδων που τοποθετούσαν βόμβες και συνεργάζονταν με ένα «βαθύ» παρακράτος.

Όλα αυτά τα κάνει ο Ντάριο Φο, με το «δύσκολο» χιούμορ του και την μπόλικη... τρέλα των έργων του, τα οποία λόγω και των εξαιρετικών ερμηνειών των ηθοποιών, πέρασαν μέσω μηνυμάτων στον κόσμο, τον έκαναν να καταλάβει αρχικά και να γελάσει στη συνέχεια. Η σύγκριση με την Ελλάδα του σήμερα είναι αναπόφευκτη για το θεατή. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό χαρακτηριστικό του Ντάριο Φο και των έργων του. Παραμένουν επίκαιρα.

 

 

Η ταυτότητα της παράστασης:

 

 

Μετάφραση: ΑΝΝΑ ΒΑΡΑΒΑΡΕΣΟΥ

Σκηνοθεσία: ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σκηνικά- Κοστούμια: ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Μουσική και Τραγούδια: ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Φωτισμοί: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΛΛΗΣ

Β. Σκηνοθέτης: ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Ειδικά Εφέ: ΑΦΟΙ ΑΛΑΧΟΥΖΟΙ

 

Παίζουν: ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΙΡΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ, ΣΤΕΛΛΙΟΣ ΠΕΤΣΟΣ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΟΤΣΑΗΛΙΔΟΥ.

 

 

 

 

 

Έκθεση εικόνων