Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 04:12

Εκδήλωση μνήμης και παράδοσης αφιερωμένη στον Πόντο

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση μνήμης και παράδοσης αφιερωμένη στον Πόντο πραγματοποίησε με επιτυχία χθες ο Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας στο Δημοτικό Κηποθέατρο με την παραδοσιακή μπάντα με τα χάλκινα από την Κοζάνη «Λόζιος και ανακατωσιά» να δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά.

IMG 7676

Ο σύλλογος έκλεισε 25 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και όπως επισήμανε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Φούντογλου τα Κοζύλεια ήταν μια ακόμη πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διατηρηθούν άσβεστες οι μνήμες του Πόντου.

«Το παρελθόν που ζωντανεύει στη σκέψη των μεγαλύτερων κάθε φορά που οι άσβεστες μνήμες ματώνουν την ψυχή και υγραίνουν τα μάτια μας, γίνονται πυξίδα στο ατέλειωτο ταξίδι της ιστορίας. Το ταξίδι εκείνο που ξεκίνησε χιλιάδες χρόνια πριν από την ανατολική πλευρά του Αιγαίου, εκεί στις αγαπημένες και αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου και της Μικράς Ασίας και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα διαγράφοντας χρυσές σελίδες που οικείες της δεν θα γνωρίσει ποτέ άλλοτε η ανθρωπότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φούντογλου, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι στηρίζουν το Σύλλογο.

IMG 7686

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου με χορούς από τον ανατολικό και δυτικό Πόντο, συνεχίστηκε με την παραδοσιακή μπάντα με τα χάλκινα «Λόζιος και ανακατωσιά» από την Κοζάνη, με χορούς από το χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Θωμά και έκλεισε με την παραδοσιακή μπάντα με τα χάλκινα εν μέσω χειροκροτημάτων.

IMG 7682

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε για την προσφορά του και το πιο παλιό μέλος του Συλλόγου κ. Πανίκογλου.

Έκθεση εικόνων