Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 02:12

Γιόρτασαν τον πολιούχο της πόλης οι Καθολικοί της Πρέβεζας

Σε κλίμα κατάνυξης, η Καθολική Αρχιεπισκοπή Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας και η Μητρόπολη Ιονίων Νήσων και Ηπείρου, γιόρτασαν τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα, πολιούχου Πρεβέζης και προστάτη του ενοριακού Ναού της πόλης.

Στην Αρχιερατική ψαλτή Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον ομώνυμο ιερό Ναό (οδός Θεοφάνους), βρέθηκε και ο Σεβασμιότατος Ιωάννης, Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας, Μητροπολίτης Ιονίων Νήσων και Ηπείρου.

Οι πιστοί είχαν ετοιμάσει αναψυκτικά, γλυκίσματα και σπιτική ρακί, τα οποία και μοίρασαν μετά το τέλος της λειτουργίας.

IMG 3892

Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης, ο οποίος άκουσε και ορισμένα αιτήματα των ιερέων για τον Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Η καθολική κοινότητα της Πρέβεζας, όπως μας εξηγούσαν οι παριστάμενοι είναι... πολυεθνική, καθώς έχει πιστούς από την Αλβανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και άλλες χώρες, όπως φυσικά και από την Ελλάδα. Το καλοκαίρι μάλιστα έγινε και βάφτιση στον Ναό του Αγίου Ανδρέα, καθώς ένα ζευγάρι Ιρλανδών βάφτισε το παιδί τους.

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων οι Καθολικοί της Πρέβεζας, προγραμματίζουν εκτός από τη λειτουργία και άλλες εκδηλώσεις.

 

 

Έκθεση εικόνων