Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 14:22

Ο Ν. Καράμπελας Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Cluster Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων – Φωτορεπορτάζ από τα εντυπωσιακά ευρήματα στην Αρχαία Νικόπολη (photos)

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ” αναφέρει:

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 στις 11.00π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέκο Καχριμάνη και στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου. Αντικείμενο της σύσκεψης που ακολούθησε ήταν η πρόοδος των έργων και των δράσεων της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θέατρων της Ηπείρου, με επίκεντρο τη συγκρότηση και τη λειτουργία των οργάνων του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας (Cluster) της Διαδρομής.

ΚΑΣΣΩΠΗ ΓΕΝΙΚΗ 1200x800

Αποφασίστηκε:

  1. Πρόεδρος της δεκαπενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης να είναι ο κ. Καράμπελας Νίκος (Πρόεδρος του Ιδρύματος Ακτία Νικόπολις).

  2. Την Τετάρτη 10 Απριλίου να διεξαχθεί ημερίδα με κεντρικό θέμα τον ρόλο της συμμετοχής των επιχειρήσεων της Ηπείρου στην καλή και αποδοτική λειτουργία της Διαδρομής.

  3. Έως τις 30 Ιουνίου θα έχουν συγκροτηθεί και τα άλλα δύο όργανα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας (Επιτροπή Δεοντολογίας και Γενική Συνέλευση).

Στις 13:00 μ.μ. έγινε η πρώτη συνεδρίαση του δεκαπενταμελούς οργάνου της Επιτροπής Παρακολούθησης με την παρουσία στελεχών της Περιφέρειας. Ο διάλογος διήρκησε τέσσερις ώρες και ήταν πραγματικά συναρπαστικός. Έτσι, γεννήθηκε το πρώτο CLUSTER ΟΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

ΚΑΣΣΩΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡ ΔΡΟΜΟΣ 2019 1200x800

Στις 27 Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κασσώπης, όπου μας περίμεναν η Έφορος κ. Αγγέλη Ανθή και το συνεργείο των εργασιών.

Το έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ εκτελείται στα πλαίσια του Προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» που έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Ηπείρου με συνολικό προϋπολογισμό 37.000.000 ευρώ. Συναντήσαμε ένα σφριγηλό και λειτουργικό εργοτάξιο που έχει οργανώσει ένα πρόγραμμα σε απόλυτη αρμονία με τις οδηγίες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Πρώτα, η προστασία του μνημείου από τις βραχοπτώσεις. Για το σκοπό αυτό διανοίχθηκε περιμετρικά του αναλήμματος εργοταξιακός δρόμος, όπως φαίνεται στη σχετική φωτογραφία.

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΣΣΩΠΗ 2019 1200x800

Μετά βήμα -βήμα η αποκατάσταση των μελών του θεάτρου (αναλήμματα -κοίλον -σκηνικό οικοδόμημα).

Στις 12:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης. Οι εργασίες προχωρούν εντατικά. Μεγάλη προτεραιότητα έχει η αποκάλυψη του κοίλου που θα προσδιορίσει και τα επόμενα βήματα της αποκατάστασης του μνημείου.

 ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΕΔΩΛΙΑ ΚΟΙΛΟ 900x1200

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.700.000 ευρώ επίσης από το Π.Ε.Π. Ηπείρου. Διαπιστώθηκε ανάγκη πρόσθετης στερεωτικής μελέτης του Δυτικού Αναλήμματος, που θα αναθέσει το ΔΙΑΖΩΜΑ με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου”.

ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΣΤΕΡΕΩΣΗ 3 1200x800

 

Έκθεση εικόνων