Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 14:12

Με τη μοναδική φωνή της Δήμητρας Γαλάνη ολοκληρώθηκε το 17ο Preveza Jazz Festival (pics+vid)

Με την εμφάνιση της Δήμητρας Γαλάνη στην Πρέβεζα μετά από περίπου 35 χρόνια και τη μοναδική φωνή της, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην παραλία της πόλης, το 17ο Preveza Jazz Festival.

IMG 6437

Της παρουσίας της κας Γαλάνη στη σκηνή, προηγήθηκαν το κουϊντέτο Yiasena από το Λονδίνο που μας ταξίδεψε στις μουσικές τους γέφυρες από την Ελλάδα, στην Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και άλλους τόπους με παρόμοιες μουσικές παραδόσεις και κουλτούρα με φίλτρο την τζαζ, τον αυτοσχεδιασμό, τις διασκευές αλλά και νέες συνθέσεις τους.

IMG 6445

Τη... σκυτάλη πήρε το “Δήμητρα Γαλάνη Τρίο”, με τη διάσημη ερμηνεύτρια να συναντά δύο από τους καλύτερους μουσικούς της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής. Τον Θωμά Κωνσταντίνου, μεγάλο δεξιοτέχνη στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα και τον εξαιρετικό τζαζίστα πιανίστα Σπύρο Μάνεση. Μαζί οι τρεις έφτιαξαν μια παράσταση – αγκαλιά, με τραγούδια με επιρροές από την Ανατολή και την Δύση.

Η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας για θέματα πολιτισμού Ελευθερία Αγγέλη απένειμε εκπροσωπώντας το Δήμο και τιμητική πλακέτα στην διάσημη καλλιτέχνιδα, η οποία με την ερμηνεία της ανέβασε κι άλλο τον πήχη του Φεστιβάλ.

IMG 6431b

Το 17o Preveza Jazz Festival, ήταν μία συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, του Δήμου Πρέβεζας και του Preveza Jazz Festival, υπό την αιγίδα των Πρεσβειών και Ινστιτούτων της Αυστρίας, Ολλανδίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Μεγάλης Βρετανίας και Λουξεμβούργου.

Για 2η χρονιά Μέγας Δωρητής του Preveza Jazz Festival ήταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων