Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 23:09

Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Σρατηλάτου στις Εκκλησιές Πρέβεζας (pics)

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου Εκκλησιών Πρεβέζης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο.

20190608 075333

Την παραμονή πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και η εναπόθεση αυτών στην Αγία Τράπεζα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων. Την επομένη τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού με τη συμμετοχή ιερέων από τα γύρω χωριά.

20190608 082826

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Θεοδώρου ενώ στη συνέχεια είπε: “Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το χωριό των Εκκλησιών γιατί από τώρα και στο εξής εκτός από τον Άγιο Θεόδωρο, θα έχετε ως προστάτες και τους αγίους τα ιερά λείψανα των οποίων εναπετέθησαν στην Αγία Τράπεζα, δηλαδή του Αγίου Αρσενίου Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, των οσίων Πατέρων των υπό των Αγαρηνών αναιρεθέντων εν τη Ιερά Μονή Παντοκράτορος Ταώ «Νταού» Πεντέλης και του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου εν Ιωαννίνοις”.

20190608 094949

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τους ευλαβείς ενορίτες για την καθοριστική συμβολή τους στην ανέγερση του Παρεκκλησίου.

 

Έκθεση εικόνων