Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 15:50

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου-Καλαντζής: “Συνεχίζουμε συλλογικά με νέες γαστρονομικές προτάσεις και εξωστρέφεια”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου στο Θεσπρωτικό το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουλίου.

IMG 1424

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρες άρχισε με ομιλίες για τη διατροφική αξία της ελιάς και του ελαιολάδου, αλλά και για τις ευεργετικές ιδιότητες στην καλή υγεία του ανθρώπου, από τον διατροφολόγο κ. Ευάγγελο Κίτσο και τον καρδιολόγο κ. Γεώργιο Χρήστου.

IMG 1486

Στη συνέχεια τα παιδιά των ΚΔΑΠ Δήμου Ζηρού, έκλεψαν την παράσταση παρουσιάζοντας τα παρασκευάσματά τους, ενώ έπλασαν κουλούρια με ελαιόλαδο. Σε συνεργασία με τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας οι μικροί φίλοι δημιούργησαν ένα πρωινό για παιδιά.

IMG 1471

Επίσης μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νικολιτσίου “Η Αναγέννησις” μαγείρεψαν παραδοσιακό τραχανά, ο οποίος αποτελούσε ένα από τα βασικά πρωινά γεύματα (κολατσιό) των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

IMG 1526

Καλαντζής: “Το πρόσημο ήταν θετικό”

Ο δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, κάνοντας τον απολογισμό του 3ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, τόνισε ως γενικό συμπέρασμα ότι “το πρόσημο είναι θετικό”. Στάθηκε ιδιαίτερα στις συμμετοχές των νέων ως παραγωγοί, επιχειρηματίες αλλά και μέλη Συλλόγων. Εξήρε και συνεχάρη την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη των Συλλόγων τα οποία για μία ακόμη χρονιά έφτιαξαν καταπληκτικές δημιουργίες, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας τα οποία από την πρώτη χρονιά είναι βασικοί στυλοβάτες του Συμποσίου, τον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο πρ. Δήμου Θεσπρωτικού, τους ομιλητές του Συμποσίου, την δα Αντιγόνη Δήμα για την αψεγάδιαστη παρουσίαση της εκδήλωσης, τους υποστηρικτές του Συμποσίου, την εταιρία “ΝΕΑ ΟΔΟΝ Α.Ε.” και το “Φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ”, την ΕΡΤ που ήταν ο μεγάλος χορηγός επικοινωνίας, αλλά και όλα τα Μ.Μ.Ε. που ήταν χορηγοί επικοινωνίας και πρόβαλαν τα δρώμενα του Συμποσίου, μεταφέροντας το μήνυμά του σε όλο τον κόσμο.

IMG 1562

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των Συλλόγων που παρουσίασαν τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις με τον εξωραϊστικό Σύλλογο Νικολιτσίου “Η Αναγέννησις” να παίρνει το πρώτο βραβείο και οι απονομές των επαίνων συμμετοχής.

Κλείνοντας σημείωσε το εξής: “Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο και συνεχίζουμε την προσπάθεια που για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα πρέπει να είναι συλλογική”.

IMG 1587

Το πρόγραμμα έκλεισε με παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα του Ηλία Πλαστήρα.

Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για το καλοκαίρι του 2020 για ένα ακόμη πιο αναβαθμισμένο 4ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου.


Υπενθυμίζουμε και ευχαριστούμε θερμά. Την ΕΡΤ (μέσω της ΕΡΤ -3 και της ΕΡΤ Ιωαννίνων) η οποία ήτανκαι φέτος ο μεγάλος Χορηγός Επικοινωνίας.

Τους μεγάλους υποστηρικτές τις εταιρίες ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και το πολυβραβευμένο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ.

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων