Ο Jonas Kaufmann ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του αθώου που βρίσκει τη σοφία, σε μια νέα παραγωγή της μυστικιστικής όπερας του Wagner, που πραγματεύεται τον πειρασμό και τη σωτηρία..
Οι υπόλοιποι βαγκνερικοί αστέρες περιλαμβάνουν την Katarina Dalayman στον ρόλο της μυστηριώδους Κούντρι, τον Peter Mattei σαν βασανισμένο Αμφόρτας, τον Evgeny Nikitin σαν κακό Κλίνγκσορ, και τον René Pape σαν γενναίο ιππότη. Γκούρνεμαντζ.
Την παράσταση σκηνοθετεί ο καταξιωμένος στον κινηματογράφο και το λυρικό θέατρο, François Girard στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. Ο σκηνοθέτης σχετικά με την παράσταση, τόνισε: «Ο Parsifal δεν είναι απλώς μια όπερα, είναι μια αποστολή. Στο τέλος της ζωής του, ο Wagner προσπαθούσε να συμβιβάσει όλες τις όψεις της πνευματικότητάς του. Είναι ένα ιερό κείμενο αφιερωμένο στην ιστορία της μουσικής».
Την ορχήστρα διευθύνει ο Daniele Gatti. Η παράσταση συνοδεύεται από υπότιτλους στα ελληνικά.
Τιμή εισιτηρίου: 8 Ευρώ το κανονικό και 4 Ευρώ το μειωμένο για μαθητές και φοιτητές.
Να θυμίσουμε ότι την συνεργασία αυτή με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε πριν από τρία χρόνια ο δήμος Πρέβεζας προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. .