Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 04:40

Ποιητική βραδιά με Πρεβεζάνικη αύρα...

Δεκάδες είναι οι χαρακτηρισμοί που έχουν δοθεί στην ποίηση και τους δημιουργούς της, και χθες το Πρεβεζάνικο κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει με τον καλύτερο τρόπο τους Πρεβεζάνους δημιουργούς και το δικό τους ορισμό για την ποίηση μέσα από την ξεχωριστή ποιητική βραδιά που διοργάνωσε η Περιηγητική Λέσχη Πρέβεζας.

IMG 1636

Δεν επρόκειτο για έναν διαγωνισμό ποίησης και μια στείρα ανάγνωση ποιημάτων-όπως επισήμανε και ο Πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης κ. Βαγγέλης Συγκούνας- αλλά έγινε μια αρχή για μια μεγάλη προσπάθεια καταγραφής και γνωριμίας με την Πρεβεζάνικη δημιουργία σε όλες τις καλλιτεχνικές της εκφάνσεις.

«Κάθε προσπάθεια υγιούς πολιτιστικής δημιουργίας προσθέτει ακόμη ένα μικρό έστω πετραδάκι στο ψηφιδωτό του πολιτισμού του τόπου μας και η σημασία της πολιτιστικής δημιουργίας μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο αν όλοι αναλογιστούμε το αρνητικό κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε σήμερα» τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης ο οποίος συνεχάρη τους εμπνευστές της εκδήλωσης αλλά και όλους τους Πρεβεζάνους ποιητές και δημιουργούς, ενώ η φιλόλογος κα Βρεκούση-Καλογερά Ελευθερία με μεστό και διαφωτιστικό λόγο, μίλησε για τα γνωρίσματα αλλά και τη δύναμη της ποίησης.

IMG 1644

Στη συνέχεια οι δημιουργοί αλλά και επιλεγμένοι αναγνώστες ανέγνωσαν ποιήματα κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, ενώ ξεχωριστή ήταν η στιγμή όπου ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα Πρεβεζάνων δημιουργών, από γνωστούς ντόπιους καλλιτέχνες.

Στην ποιητική βραδιά αναγνώστηκαν ποιήματα των: Ανδριανού Νεφέλης, Ιωάννου Θωμά, Αργυρού Λούλας, Κατωγιάννη Θεμιστοκλή, Αφεντουλίδου Άννας, Αναστασόπουλου Τάσου, Σολδάτου Πωλ, Φονταρά Ευάγγελου, Βρεκούση-Καλογερά Ελευθερίας, Καρζή Ανδρέα, Γαλάνη-Πεπόνη Σταυρούλας, Μπρίκου Σπύρου, Κολιού Βαγγέλη, Κωστάκη Αλεξάνδρας, Μπότσιου Βασίλη, Μαφρέδα Στέλιου, Παπασσάβα Άννας.

 

 

 

Έκθεση εικόνων