Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 02:29

Ξεκίνησε το 31ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας

Ένα μοναδικό σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών, κουλτούρας και παραδόσεων αποτελεί από χθες και μέχρι την Κυριακή το βράδυ η πόλη της Πρέβεζας, η οποία έχει την τύχη να φιλοξενεί το 31ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργανώνει η χορωδία «Αρμονία».

IMG 3203

Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο το οποίο πλημμύρισε με φωνές και μελωδίες από διαφορετικές άκρες της γης (Ουκρανία, Φιλιππίνες, Βουλγαρία, Ελλάδα, Καναδά) αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η μουσική και ο πολιτισμός ενώνει και ταξιδεύει με τον καλύτερο τρόπο.

IMG 3114

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης και ο βουλευτής Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας υποδέχθηκαν του χορωδούς που κατέφτασαν στην Πρέβεζα και θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ, ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Χορωδίας ''Αρμονία'' κ. Απόστολος Αντωνίου κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν προκειμένου αυτή η ξεχωριστή προσπάθεια να φτάσει στον 31ο χρόνο.

IMG 3156

Στη συνέχεια χορωδίες από όλες τις «γωνιές» του κόσμου έδωσαν μια πρώτη «γεύση» στο κοινό των δυνατοτήτων τους.

Οι χορωδίες αυτές ήταν:

1. Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου – Ταύρου “Pizzicati”, Ελλάδα

2. «Credo», Rivne, Ουκρανία / Ukraine

3. “Vocal Inventions Ensemble ”, Αθήνα , Ελλάδα

4. Χορωδία Ι. Ν. Αγίου Σωφρονίου, Vratsa, Βουλγαρία

5. Παιδική Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», Πρέβεζα, Ελλάδα

6. Χορωδία "Irina Shtiglich", Σόφια, Βουλγαρία

8. “Amabile” Choirs of London, London Ontario, Καναδάς

9. Παιδική & Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, Ελλάδα

10. De La Salle University Chorale, Manila, Φιλιππίνες

IMG 3244

Ακολούθησε παρέλαση των μελών όλων των χορωδιών, από το Κηποθέατρο μέχρι και την Πλατεία Ανδρούτσου, συνοδεία της μουσικής της Φιλαρμονικής Πρέβεζας «Ορφεύς». Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο κόσμος χειροκροτούσε και χαιρετούσε τους συμμετέχοντες, δημιουργώντας ένα κλίμα γιορτής για όλη την πόλη. Οι χορωδοί τραγούδησαν στην Πλατεία για λίγη ώρα και ανανέωσαν για σήμερα το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό ραντεβού τους.

 

Έκθεση εικόνων