Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 03:35

Φιλλεληνισμός μετά…μουσικής από Γερμανούς μαθητές στην Πρέβεζα!

Το λεωφορείο έφτασε λίγο μετά τις 21:30 και ενώ όλα έδειχναν πως αυτή η ιδιαίτερη συναυλία θα καθυστερούσε αρκετά σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα, περίπου 40 παιδιά 15-16 χρονών, με απίστευτη όρεξη και με ζωγραφισμένα χαμόγελα στα πρόσωπά τους μέσα σε ελάχιστο χρόνο έστησαν ένα μοναδικό σκηνικό σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης.

Ηχεία, κονσόλα, φώτα και δεκάδες μουσικά όργανα βρίσκονταν στη θέση τους στην πλατεία μπροστά από το Λιμενικό Ταμείο μέσα σε λίγα λεπτά, έτοιμα για να.. προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα χέρια και το ταλέντο των μαθητών του Μουσικού Λυκείου του Herten.

Τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους , έχοντας ως συνδετικό κρίκο την πρώην μαθήτρια του σχολείου και σήμερα φοιτήτρια στην Ελλάδα Ιζαμπελ Καρλ Παππά έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα από το 1997 και αποφάσισαν να εκφράσουν την αγάπη και το θαυμασμό τους για την περιοχή αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα πραγματοποιώντας όμορφες μουσικές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία του Νομού.

IMG 4493

Όπως υπολογίζεται από το 1997 μέχρι σήμερα την Πρέβεζα έχουν επισκεφθεί περίπου 1300 μαθητές μαζί με τις οικογένειές τους και οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και του μουσικού σχολείου από την Γερμανία είναι ξεχωριστοί.

Τα παιδιά γνωρίζοντας τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα και δηλώνοντας τον φιλελληνισμό τους και την αλληλεγγύη τους προς την χώρα παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με γερμανικά και ελληνικά τραγούδια, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού που παρόλο που η εκδήλωση δεν «πολυδιαφημίστηκε» κατέκλυσαν το σημείο και διασκέδασαν.

IMG 4490

Τα μέλη του Σχολείου υποδέχθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για θέματα πολιτισμού κ. Κοσμάς Κορωναίος, ενώ τόσο ο μαέστρος όσο και τα μέλη της μπάντας ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα για την παρουσία τους υπογραμμίζοντας ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε η «παράδοση» που θέλει τους μαθητές του σχολείου να κάνουν κάθε χρόνο τις διακοπές τους στην Πρέβεζα να συνεχιστεί και στις επόμενες τάξεις.

Έκθεση εικόνων