Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 02:33

Μαγευτικό «ταξίδι» στην Ποίηση με... φόντο την Πρέβεζα (photo)

«Οι ποιητές είναι άνθρωποι που μπορούν ακόμα να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια ενός παιδιού», είχε πει ο Γάλλος συγγραφέας Alphonse Daudet και ο ομοεθνής του Joseph Joubert πρόσθεσε: «Δεν θα βρεις την ποίηση πουθενά, αν δεν κουβαλάς λίγη μαζί σου».

Τα δύο αυτά στοιχεία της ποίησης έγιναν ολοφάνερα, σαν αποκαλυπτικό... φως, στην ποιητική βραδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Περί Βιβλίου Πρέβεζας.

Η Πινακοθήκη Λέανδρος Σπαρτιώτης, στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας, ήταν ο κατάλληλος «καμβάς», ώστε να προσθέσουν τις «πινελιές» τους όσοι συμμετείχαν και να κάνουν τη βραδιά ξεχωριστή. Το συντονισμό-παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η Αλεξία Μπουκουβάλα, ενώ θετική εντύπωση προκάλεσε η... live σύνδεση μέσω Skype, με τους λογοτέχνες-ποιητές, Πάνο Δρακόπουλο και Γιάννη Καλπούζο, οι οποίοι ευχαρίστησαν το Σύλλογο για την ευκαιρία να μιλήσουν και να παρουσιάσουν ένα μικρό μέρος της δουλειάς τους.

piisi2

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απήγγειλαν οι Κοσμάς Κοψάρης (Μπωντλαίρ), Μάνθος Δαρδαμάνης (Σουρή), Κική Σφονδύλη (Καβάφη), Κώστας Σαμωνάς (Αναγνωστάκη), Πάνος Παπαδάτος (Αγγελάκη-Ρουκ), Άννα Βοντίτσου (Γκανά), Αντρέας Ντούσκας (Μπιρμπίλη).

Τις εντυπώσεις και το δυνατό χειροκρότημα του κοινού όμως κέρδισαν οι Πρεβεζάνοι ποιητές. Η Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου με τη γεμάτη συναισθήματα απαγγελία της, η Άννα Αφεντουλίδου με το μεστό στίχο της και την αξιοπρόσεκτη σε πανελλήνιο επίπεδο δουλειά της, ο Σπύρος Μπρίκος με το ιδιαίτερα ενδιαφέρον «Ατιντάνων Πολιτεία» (συλλογική γραφή μαζί με τον Άρη Ψωμά ) και την ταξική προσέγγιση στην τέχνη, που παρέθεσε σε σύντομο σχόλιό του, καθώς και ο βραβευμένος Θωμάς Ιωάννου (Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα), ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε.

Την εκδήλωση "έντυσαν" με μουσική οι καθηγητές του Ωδείου Πολυρυθμία.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας



Έκθεση εικόνων