Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 01:23

Διήμερες εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης προς τιμή του Πολιούχου του Λούρου Αγίου Απόστολου Βαρνάβα.

IMG 5794

Από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες πιστοί επισκέφτηκαν τον ιστορικό ναό που βρίσκεται στο αισθητικό παραποτάμιο δάσος του Λούρου, όπου πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος.

IMG 5803

Ο Μητροπολίτης μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα σημειώνοντας πως και σήμερα το παράδειγμά του είναι λαμπρό υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως δεν αρκούν μόνο τα λόγια αλλά χρειάζονται και έργα, έργα αγάπης, έργα θυσίας, έργα αγώνων και έργα προσφοράς.

IMG 5775

Αμέσως μετά τον Εσπερινό ο Σύλλογος Γυναικών Λούρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λούρου προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα και αναψυκτικά.

IMG 5825

Σήμερα Τετάρτη 11 Ιουνίου, ημέρα της γιορτής του Απόστολου Βαρνάβα, και ώρα 7 το πρωί θα ψαλεί ο όρθρος και αμέσως μετά η Θεία Λειτουργία με κήρυγμα από Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λούρου.

Έκθεση εικόνων