Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 20:32

Με επιτυχία η εντυπωσιακή άσκηση "Ελπίς 2014" της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Αλωνάκι Φαναρίου η πολύ απαιτητική και εντυπωσιακή άσκηση με την κωδική ονομασία "Ελπίς 2014" της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας.

IMG 6353

Μέσα από μια άσκηση που διήρκεσε σχεδόν 6 ώρες, τα μέλη της ΛΕΚ κατέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι δεν εφησυχάζουν και με διαρκή εκπαίδευση συνεχίζουν να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμουν εθελοντικά σε οποιαδήποτε περίσταση χρειαστεί.

IMG 6545

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης ένας τουρίστας στην προσπάθεια του να περιηγηθεί σε ένα βράχο με εσοχή στην θάλασσα , από λάθος χειρισμό γλίστρησε και έπεσε με συνέπεια τον τραυματισμό του στο δεξί του πόδι και την σπονδυλική στήλη. Οι υπόλοιποι της παρέας βλέποντας την δυσκολία του τοπίου ενημέρωσαν τις αρχές για το συμβάν . Λόγω της δυσκολίας του εδάφους κλήθηκε η Διασωστική Ομάδα (ΕΔΟΠΑ) της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας να συνδράμει στην μεταφορά του τραυματία στο πλησιέστερο Κέντρο Βοήθειας.

IMG 6472

Άμεσα πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ για την αντιμετώπιση του συμβάντος. Ο πρόεδρος της ΛΕΚ και επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ κάλεσε τον ομαδάρχη της Ομάδας Ορεινής Διάσωσης (ΟΟΔ) και τον υπεύθυνο Υλικών και άμεσα έγινε πλήρη ενημέρωση για το συμβάν. Αποφασίστηκε η συμμετοχή 15μελούς τμήματος της ΟΟΔ/ΕΔΟΠΑ και τα μέλη της πήραν από τα γραφεία της ΛΕΚ τον απαραίτητο διασωστικό εξοπλισμό.

IMG 6578

Λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και της ύπαρξης θάλασσας γύρω από το σημείο του συμβάντος αποφασίστηκε η μεταφορά στο σημείο και φουσκωτής λέμβου για την βοήθηση του έργου της μεταφοράς του τραυματία.

IMG 6596

Η μετάβαση στο σημείο πραγματοποιήθηκε με μεταφορά προσωπικού και υλικών με οχήματα της ΛΕΚ, ενώ με την άφιξη στο τόπο του συμβάντος ο επικεφαλής σε συνεργασία με τον ομαδάρχη Ο.Ο.Δ. καθόρισαν τον τρόπο ανάπτυξης της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ ως εξής: Δύο ομάδες εεπιχείρησαν να προσεγγίσουν τον τραυματία από την ξηρά, ενώ μια τρίτη ομάδα επιχείρησαν την προσέγγιση του σημείου με φουσκωτό σκάφος φέροντας το φορείο.

IMG 6619

Παράλληλα καθορίστηκε πως η μεταφορά του τραυματία θα γίνει από την πρώτη ομάδα επέμβασης μέχρι την ακτή στο σημείο που μπορεί να γίνει η παραλαβή του τραυματία με το φουσκωτό, με την βοήθεια οριζοντίας γέφυρας.

IMG 6678

Η άσκηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι όπου το φουσκωτό της ΛΕΚ μετέφερε τον τραυματία στην πλησιέστερη ακτή για να μεταφερθεί στο Κέντρο Βοήθειας.

IMG 6729

Μετά το τέλος της άσκησης ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας κ. Βασίλης Ράπτης μίλησε στην κάμερα του atpreveza.gr εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άσκηση που έγινε στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης ομάδας ορεινής διάσωσης των μελών της ΛΕΚ που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους 6 μήνες.

«Ήταν μια επίπονη προσπάθεια 6 ωρών με 15 μέλη της Λέσχης τα οποία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους» τόνισε ο κ. Ράπτης σημειώνοντας πως η ΛΕΚ προγραμματίζει στις 5 Ιουλίου ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών ενώ και φέτος θα συνδράμει στην δασοπροστασία επανδρώνοντας το πυροφυλάκιο της Καμαρίνας, έχοντας ήδη πάρει πιστοποίηση για τη δασοπυρόσβεση μετά από εξετάσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εκτεταμένα αποσπάσματα από την εντυπωσιακή άσκηση της Λ.Ε.Κ.:

Έκθεση εικόνων

View this gallery on Flickr