Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 21:03

«Σκληρή» απάντηση με στοιχεία από το Δήμο Πρέβεζας για τις γαλάζιες σημαίες – Θεωρεί συκοφαντική την καταγγελία

Αναφορικά με την καταγγελία πολίτη σε διεθνή οργανισμό, για τις γαλάζιες σημαίες στο Δήμο Πρέβεζας (διαβάστε ΕΔΩ), η δημοτική αρχή, απάντησε «σκληρά», κάνοντας λόγο για συκοφάντηση των ακτών της Πρέβεζας.

Ο Δήμος αναφέρει στην απάντησή του:

«Αναφορικά  με τα δημοσιεύματα  που αφορούν   καταγγελία  από ιδιώτη που  υποβλήθηκε προς την Ελληνική Εταιρία  Προστασίας της  Φύσης   με ισχυρισμούς περί ελλείψεων  υποδομών , σωστικών μέσων και ναυαγοσωστών  στις 5 βραβευμένες με Γαλάζιες Σημαίες Παραλίες   θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε ότι:

O Δήμος Πρέβεζας  όπως και τις προηγούμενες χρονιές υπέβαλε αιτήσεις στο πρόγραμμα των γαλάζιων σημαιών και μετά τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων . βραβεύτηκε  και μάλιστα για πρώτη φορά  με πέντε γαλάζιες σημαίες για την καλοκαιρινή περίοδο έτους 2014.

DSC 0321

Προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό για όλες  τις πολυσύχναστες ακτές του, όπως αυτές  καθορίστηκαν από την αρμόδια επιτροπή της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας, έλαβε όλες τις αναγκαίες αποφάσεις, προμηθεύτηκε όλον τον αναγκαίο εξοπλισμό και  διενήργησε ανοιχτό διαγωνισμό   ναυαγοσωστικές υπηρεσίες σε όλες τις ακτές του  το διάστημα από 4ης Ιουνίου εως 6 Σεπτεμβρίου. .

Από το χρόνο που ανέλαβε ο ανάδοχος την παροχή υπηρεσιών της ναυαγοσωστικής κάλυψης και των πέντε βραβευμένων με τη γαλάζια σημαία ακτών μας, δεν μας γνωστοποιήθηκε καμία παρατυπία ή καταγγελία. Aπό την αρμόδια Λιμενική αρχή Πρέβεζας , που διενεργήγησε 104  τακτικούς ελέχους πέραν των έκτακτων περιπολιών  , δεν μας έγινε καμία σύσταση δεν υπεβλήθη κανένα πρόστιμο, κάτι που αντιμετωπίζαμε τις προηγούμενες χρονιές.

DSC 0346

Μάλιστα  σύμφωνα με το υπ. αριθμ 513.1-2014 /26-8-2014   έγγραφο του λιμεναρχείου επισημαίνεται ότι:

“ Kατά την διάρκεια της θερινής περιόδου η υπηρεσία μας έγινε αποδέκτης αναφορών κινούμενων είτε από υπηρεσίες είτε από ιδιώτες οι οποίες εξελίσσονταν σε περιστατικά διαδραματιζόμενα εντός θαλάσσιου χώρου πολυσύχναστων παραλιών εκμετάλλευσής σας , με κίνδυνο την πιθανή πρόκληση πνιγμού λουομένων, ανηλίκων και ενηλίκων και όπου απαιτήθηκε οι ναυαγοσώστες συνέδραμαν διασφαλίζοντας την ακεραιότητα των λουομένων.

Επιπροσθέτως σας γνωρίζουμε ότι έως και σήμερα δεν αναφέρθηκε στην Υπηρεσία μας  περιστατικό πνιγμού  στις παραλίες δικαιοδοσίας του Δήμου σας΅΅

Οι ναυαγοσώστες ήταν στη θέση τους καθημερινά καθ όλη τη διάρκεια των ωραρίου τους δηλαδή από τις 10.30 έως 17.30 συμπεριλαμβανομένων όλων των Σαββατοκύριακων.Τα σκάφη πληρούν όλες τις νόμιμες προδιαγραφές και αν τύχαινε βλάβη ή δολιοφθορά σε βάρος σκαφων φουσκωτών ή μη γινόταν άμεση αποκατάσταση.

 Σημειώνεται δε  ότι ο Δήμος Πρέβεζας  προμηθεύτηκε χημικές τουαλέτες για όλες τις ακτές .

 Επίσης για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών στον τομέα της καθαριότητας, διευθέτησης του πρασίνου , αποκομιδής των απορριμμάτων, λόγω της μεγάλης προσέλευσης τουριστών σε όλη την παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας . ο Δήμος Πρέβεζας προσέλαβε με δίμηνες συμβάσεις προσωπικό που καθημερινά παρέχει υπηρεσίες ιδιαίτερα στις ακτές.

Γίνεται αντιληπτό ότι καθημερινά μπορεί να δεί κανείς -πόσω μάλλον τις νυχτερινές ώρες, όταν η ακτή έχει αδειάσει , όπως παρουσιάζεται στις φωτογραφίες της καταγγελίας- είτε πεταμένους κάδους, είτε σπασμένους κάδους, είτε ζημιές στα ταμπλώ των γαλάζιων σημαιών, είτε αυθαίρετη μετακίνηση των ξύλινων διαδρόμων , ακόμη και ξύλωμα κομματιών των διαδρόμων και μεταφοράς τους σε άλλα σημεία, επεισόδια κλοπών και μάλιστα πολλών πινακίδων , δολιοφθορές σκαφών. ΄Ολα αυτά καλούνται οι υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας να αντιμετωπίσουν καθημερινά. Οι κλοπές ακόμη και πολλών πινακίδων ή στύλων ή υαλοπινάκων , αλαξιέρων, καθιστικών και οι καταστροφές είναι τα πλέον συνήθη φαινόμενα.

Πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να αποτυπώσει με φωτογραφικό φακό τέτοιες καταστάσεις και να οδηγήσουν στο συμπέρασμα της μη τήρησης των προδιαγραφών. ΄Ολα αυτά όμως είναι προσωρινά και διορθώνονται αμέσως, καθώς καθημερινά αναφέρουν οι ναυαγοσώστες της ακτής τα όσα συμβαίνουν.

Ειδική δε μέριμνα έχει ληφθεί για   την  διευκόλυνση των ΑΜΕΑ  στην Κυανή Ακτή που είναι η κατεξοχήν ακτή ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΑ  όπου έχει τοποθετηθεί τουαλέτα ΓΙΑ ΑΜΕΑ , υπάρχουν οι αναγκαίες προσβάσεις ξύλινοι διάδρομοι, οι οποίοι μάλιστα τοποθετήθηκαν από την αρχή της θερινής περιόδου σε συνεργασία με το σύλλογο ΑΜΕΑ του Ν. Πρέβεζας και καθ υπόδειξή τους .

 Στις παραλίες που υπάρχουν υψομετρικές διαφορές όπως στο Βράχο (Μέγα ΄Αμμος) και στο Κανάλι (Τσούκες) έχουν επιλεγεί προσβάσιμα σημεία για προσβάσεις των επισκεπτών της παραλίας και έχουν τοποθετηθεί ξύλινοι διάδρομοι , που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, από την αρχή της θερινής περιόδου

Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι όλο το φωτογραφικό υλικό που επισυνάπτει η καταγγέλουσα είναι από “ερημικές παραλίες” όπου δεν κυκλοφορεί κανένας λουόμενος και ο ήλιος έχει δύσει . Απεικονίζουν την κατάσταση των ακτών σε ώρες που δεν υπάρχει ναυαγοσώστης στο βάθρο του, πέραν δηλαδή της 17.30 και που ο καθένας μπορούσε να προκαλέσει  ζημιές σε φουσκωτό σκάφος, να πετάξει τους κάδους ή να αφαιρέσει ανακοινώσεις από το ταμπλώ ή να πετάξει τους στύλους των πινακίδων, για να εμφανίσει την κατάσταση, που δυστυχώς φαίνεται στις φωτογραφίες της καταγγέλουσας. Καθημερινά αντιμετωπίζουμε δολιοφθορές σε όλες τις εγκαταστάσεις των ακτών μας που μας αναφέρονται από τους ναυαγοσώστες κάθε ακτής καθώς και από τον ανάδοχο της ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Πρέβεζας.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι οι βραβευμένες παραλίες μας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουν κατακλεισθεί από επισκέπτες. και μάλιστα είναι πολύ  σπάνιο έως ακατόρθωτο να συναντήσεις παραλία ακόμη και μία τέτοια ώρα , της δύσης του ηλίου, που δεν θα συναντήσεις ούτε ένα λουόμενο να κολυμπά ή να απολαμβάνει τη δύση του ηλίου από ξαπλώστρα. .

Θεωρούμε ότι λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω στοιχεία και μετά από λεπτομερή αξιολόγησή τους δεν μπορεί να δημιουργείται καμία αμφιβολία για καμία από τις βραβευμένες ακτές του Δήμου Πρέβεζας για την ορθή τήρηση των περιβαλλοντικών κανονισμών του προγράμματος καθώς και για  την συμφωνία όλων των πράξεών μας με τους στόχους και το πνεύμα του προγράμματος “γαλάζιων σημαιών”.

Αντικρούουμε δε  με  επιχειρήματα και   φωτογραφικό υλικό μεμονωμένες, αβάσιμες και κακόβουλες  καταγγελίες  που προσβάλουν το κύρος και την αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής αλλά και όλων των υπηρεσιών που “αγωνίζονται πραγματικά” για να κρατήσουν τις ακτές σε αξιοπρεπές επίπεδο».

Ένωση Ξενοδόχων  Ν.Πρέβεζας

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν.Πρέβεζας θεωρεί ότι οι 5 Γαλάζιες Σημαίες  που αναρτήθηκαν φέτος στις ακτές του Δήμου της Πρέβεζας είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και αποτελούν τεράστια προβολή για το Νομό  συνολικά και ειδικότερα για τον Δήμο της Πρέβεζας.

Πέραν όμως  από το  στοιχείο της προβολής ,υπάρχει και η αίσθηση της ασφάλειας και της σιγουριάς για τους επισκέπτες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμο της Πρέβεζας,  στο Λιμεναρχείο καθώς και στην Ιόνια Ναυαγοσωστική Σχολή που  συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε  να αποσπάσουμε μόνο θετικά σχόλια από τους λουόμενους και το σημαντικότερο να μην  σημειωθεί κανένας πνιγμός στην ζώνη ευθύνης τους.

Τέτοια εικόνα  έχει ανάγκη κάθε  οργανωμένη παραλία και πρέπει να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου , το επόμενο καλοκαίρι όχι μόνο να διατηρήσουμε τις 5 αλλά να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες.

Ο στόχος αυτός σε  συνάρτηση με τις καθαρές ακτές  θα συμβάλλει ώστε ο τουριστικός πήχης να ανέβει και ψηλά και η τουριστική συνείδηση ακόμα ψηλότερα.

 

            Για την Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας

 

            Ο Πρόεδρος Πολύκαρπος Χαλκίδης



  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία αποδεικνύεται ένα “φιάσκο”. Η συνεδρίαση “σημαδεύτηκε”
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...
24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...