Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 16:02

Tο Ε.Κ.Α.Β. γιόρτασε στην Πρέβεζα την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς

Με ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών σε πρακτικές δεξιότητες Βασικής Υποστήριξης της Ζωής γιόρτασε στη Πρέβεζα το Ε.Κ.Α.Β. την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς.

IMG 5893

Μπροστά από το δημαρχείο Πρέβεζας πιστοποιημένοι εκπαιδευτές τους ΕΚΑΒ από το Ευρωπαικό Συμβούλιο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης(ERC) στη βασική Υποστήριξη της Ζωής και την χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, έδωσαν απλές αλλά ταυτόχρονα σωτήριες συμβουλές για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση σε δεκάδες πολίτες της Πρέβεζας που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο για να δουν τις επιδείξεις αλλά και για να συμμετάσχουν οι ίδιοι!

IMG 5900

«Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τους πολίτες πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών και κυρίως τι κάνουμε μετά από μία καρδιακή ανακοπή και μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον και θα ήθελα να σας επισημάνω πως είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εμάς το ΕΚΑΒ, από τη στιγμή που κάποιος πάθει καρδιακή ανακοπή, να μπορεί το άτομο που είναι πρώτος στο συμβάν να προσφέρει κάποιες δεξιότητες μέχρι να έρθει η εξειδικευμένη βοήθεια από το ΕΚΑΒ» επισήμανε στο atpreveza.gr ο νοσηλευτής του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρης Κήτας σημειώνοντας πως με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς θα γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις σε όλη την Ήπειρο και την Κέρκυρα.

IMG 5914

Οι διασώστες δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν το δήμο Πρέβεζας και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της εκδήλωσης ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι δεκάδες ήταν οι πολίτες που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Έκθεση εικόνων