Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 20:54

Επιτυχημένη η παρουσία του Δήμου Πάργας στη PHILOXENIA 2014

Ο Δήμος Πάργας με σλόγκαν «Δήμος Πάργας ταξίδι στο μύθο του Αχέροντα & το γαλάζιο του Ιονίου» για 3η συνεχόμενη χρονιά , συμμετείχε ως κύριος εκθέτης στη τουριστική έκθεση PHILOXENIA 2014.

DSCN1782

Η παρουσίαση του εκθεσιακού χώρου του Δήμου Πάργας χαρακτηρίστηκε σύγχρονη, μεάψογη αισθητική, δυναμική και βασισμένη στη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά της περιοχής ,αποσπώντας θετικές κριτικές , τόσο από ειδήμονες του τουρισμού όσο και από εκθέτες και απλούς πολίτες.

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου , πέρασε από το περίπτερο του Δ. Πάργας, η Υπουργός Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη και είχε σύντομη συνομιλία με την υπεύθυνη Επικοινωνίας και μέλος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Ελένη Κολιοφώτη.

DSCN1806

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από Tour Operators & Hosted Buyers από τη διεθνή τουριστική αγορά. Πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις την Πέμπτη 13/11/2014 & την Παρασκευή 14/11/2014 με Τουριστικούς πράκτορες από Ινδία, Βουλγαρία, Τουρκία, Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία ,Ουκρανία καθώς και με αξιόλογα Ελληνικά Τουριστικά Γραφεία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στο πλαίσιο της επίσκεψής στην Έκθεση PHILOXENIA 2014 , επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και το περίπτερο του Δ.Πάργας , ενισχύοντας την προσπάθεια των εμπλεκομένων φορέων του Τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ,συνομίλησε με τον Δήμαρχο Πάργας κ. Αντώνη Νάστα , τον Αντιδήμαρχο κ. Πέτρο Τζούρο , τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής Δ.Πάργας και με παρευρισκόμενους επαγγελματίες , για θέματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης αλλά και για την συνολική προβολή της Ηπείρου. Επίσης δήλωσε ότι από πλευράς Περιφέρειας ο τομέας του Τουρισμού θα στηριχθεί με κάθε τρόπο και μέσο.

DSCN1794

Η συμβολή του Δημάρχου κ. Αντώνη Νάστα ήταν καθοριστική στη συμμετοχή του Δήμου Πάργας. Στήριξε και ενίσχυσε την συλλογική προσπάθεια της Τουριστικής Επιτροπής. Σε συνέντευξη του ,στο περίπτερο του Δ. Πάργας δήλωσε : << Η προώθηση του Τουριστικού προϊόντος του τόπου μας ,αποτελεί βασική μας επιδίωξη και προτεραιότητα , στοχεύοντας μακροπρόθεσμα σε αυξανόμενη οικονομική ανάπτυξη.

Έχουμε έναν ευλογημένο τόπο, με μεγάλες δυνατότητες ( φύση, μύθο, πανέμορφες παραλίες, πολιτισμό , παράδοση , υποδομές, τοπικά προϊόντα) που αν αξιοποιηθούν και αναδειχθούν συστηματικά, Θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ενίσχυση της θετικής πορείας του Δήμου μας, ως τουριστικός προορισμός.

DSCN1749

θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες συλλόγους , φορείς , επιχειρηματίες , για την συνεργασία και την προσφορά τους. Επίσης, ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής για τον σχεδιασμό , την επιμέλεια ,την παρουσίαση του εκθεσιακού μας χώρου καθώς και τις στοχευμένες προωθητικές ενέργειες>>

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Εύη Βλάσση δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την παρουσία του Δ.Πάργας στην Έκθεση και στη συνέχεια ευχαρίστησε όσους βοήθησαν, συνεργάστηκαν, στήριξαν από την αρχή έως το τέλος ,τη συλλογική αυτή προσπάθεια . Επίσης ευχαρίστησε για την συμβολή τους τον Δήμαρχο Πάργας και τον Αντιδήμαρχο κ. Πέτρο Τσούρο καθώς και τα μέλη της Τουριστικής επιτροπής που οργάνωσαν τη συμμετοχή-παρουσία του Δήμου Πάργας και παρευρέθηκαν στην Έκθεση: την κ. Ελένη Κολιοφώτη, την κ. Γεωργία Κυριάκη , τον κ.Δημήτρη Γκίνη , την κ. Άννα Αθανασίου , την κ. Αναστασία Ευαγγέλου ,τον κ. Δημήτρη Δημάκο Πρόεδρο Ξενοδοχειακής Ένωσης, τον κ. Ηλία Λιάκρη Πρόεδρο Εστίασης Πάργας& μέλος της Επιτροπής , τον κ.Τάσο Παπανικολάου Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Πάργας& μέλος της Επιτροπής.

DSCN1797

Το περίπτερο του Δ.Πάργας τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων : ο Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Ηπείρου & Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Λώλος ,ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαίλης Χρήστος, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαστρονομίας &Γευσιγνωσίας Πρέβεζας <<ΜΙΘΑΙΚΟΣ>> κ. Παύλος Αλεξάνδρου .

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δ. Πάργας ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ :

Το Σύλλογο Εστίασης Πάργας, την ξενοδοχειακή Ένωση Πάργας, τον σύλλογο ενοικιαζομένων δωματίων Πάργας , που προσέφεραν τις διαμονές και τα γεύματα για το διαγωνισμό. Τα Τουριστικά γραφεία της Πάργας για τη συμμετοχή και παρουσία τους και τους επιχειρηματίες που διέθεσαν δωρεάν τα προϊόντα τους.

Έκθεση εικόνων