Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 21:54

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν τη βία»-Έκθεση στην πρώην ΛαΪκή Αγορά

Μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Πρέβεζας, θα έχουν την ευκαιρία οι συμπολίτες μας να θαυμάσουν τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά αντιλαμβάνονται την βία.

IMG 9851

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Πρέβεζας, σε συνεργασία με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο και τους Σχολικούς Συμβούλους δημιούργησαν μια δράση-ενημέρωση, οπού απευθύνθηκε σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

IMG 9850

Οι διευθυντές και οι δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων του Δήμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και δημιούργησαν μαζί με τα παιδιά ζωγραφιές, σκέψεις, βιωματικές ιστορίες σχετικά με την βία.

Οι μαθητές εξέπληξαν τους υπεύθυνους του Κέντρου καθώς οι δημιουργίες τους αποθανάτιζαν την βία σε όλες τις εκφάνσεις της, όπως ενδοοικογενειακή βία, γυναικεία κακοποίηση, ενδοσχολική βία, παγκόσμια ειρήνη, κοινωνικός ρατσισμός και κοινωνική απομόνωση.

IMG 9849

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και του ευρύτερου κοινού κατά οποιασδήποτε μορφής βίας.

Οι ζωγραφιές θα εκτίθενται στην Λαϊκή Αγορά από την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 έως την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, ενώ κάποιες από αυτές θα κοσμούν το κτίριο του Κέντρου Συμβουλευτικής. Τέλος στέλεχος του Κέντρου θα παρευρίσκεται στο χώρο, ώστε να ενημερώνει τον κόσμο για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Κέντρου αλλά και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις του κόσμου.

Έκθεση εικόνων