Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 01:22

Πανεργατική απεργία σήμερα Πέμπτη – Δύο συγκεντρώσεις στην Πρέβεζα

Φορείς, σωματεία και οργανώσεις στην Πρέβεζα, καλούν τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που έχει προκηρυχθεί την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου. Στην Πρέβεζα θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις, στις 10 το πρωί (Εφορία και Φόρος/ΠΑΜΕ).

Παραθέτουμε σχετικές ανακοινώσεις:

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21.11.2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/11/2014

 

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας απευθύνει αγωνιστικό και απεργιακό κάλεσμα ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, ώστε να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί τις αντεργατικές και αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης, οι οποίες αποτυπώνονται για ακόμη μια φορά μέσω και του νέου προϋπολογισμού που καταθέτει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη βουλή.

Ένας ακόμη αντεργατικός - αντιλαϊκός προϋπολογισμός λιτότητας και φοροεπιδρομών που οξύνει τα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συνήθη και μόνιμα υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε και απεργούμε στις 27 Νοέμβρη κατά των κυβερνητικών μέτρων και πολιτικών, που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα με την ανεργία να παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα, το κοινωνικό κράτος να μετατρέπεται σε φιλανθρωπικό, με τον κόσμο της μισθωτής εργασίας να συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του για πολλοστή φορά τα βάρη της κρίσης και των ελλειμμάτων για τα οποία δεν ευθύνεται.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια βάρβαρη αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική καταργώντας εκτός από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες.

Βάζει στο στόχαστρο το συνδικαλιστικό νόμο, το δημοκρατικότερο νόμο της Ευρώπης, με στόχο την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη χειραγώγηση των συνδικάτων και την κάμψη της αντίστασης και της αντίδρασης των εργαζομένων.

Παραδίδει έναντι πινακίου φακής στους ιδιώτες, Δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά (Ρεύμα, Νερό, Λιμάνια, Υγεία, Παιδεία, Δίκτυα Μεταφορών και Υποδομές).

Με επικοινωνιακά τεχνάσματα όμως και με τις ίδιες αδιέξοδες πολιτικές, η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν αλλάζει. Σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει την ανεργία, τη φτωχοποίηση, τη λιτότητα, τον εκφοβισμό, τις απολύσεις.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

Την αποκατάσταση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, τόσο διαμέσου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όσο και διαμέσου του Κρατικού Προϋπολογισμού, αντικρούοντας την συνεχιζόμενη φοροδοτική εξουθένωση της μισθωτής εργασίας.

Δεν αποδεχόμαστε να κτίζουν δημοσιονομικά πλεονάσματα πάνω σε κοινωνικά συντρίμια.

> Να σταματήσει επιτέλους η δογματική εμμονή κυβέρνησης και δανειστών στην αδιέξοδη πολιτική, η οποία επιτείνει την κρίση και τις συνέπειες της χωρίς να δίνει λύση.

> Να σταματήσει κάθε σκέψη για νέα μέτρα, νέες περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ.

> Να σταματήσει κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας.

> Να σταματήσει η αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών από εργατικό δυναμικό (διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις).

> Να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

> Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ.

> Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα.

> Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων.

> Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από το κράτος και να σταματήσει κάθε άλλη παρέμβαση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, άνεργοι, συνταξιούχοι

Η κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική με την ίδια αδιέξοδη πολιτική.

Συνεχίζει να υπονομεύει την κοινωνική συνοχή, να επιβάλλει μέτρα που οδηγούν στην εισοδηματική καθίζηση του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την έξοδο από την κρίση.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας όσο συνεχίζονται αυτές οι καταστροφικές πολιτικές θα συνεχίζει τον αγώνα για να μπει οριστικό τέλος στις δραματικές επιπτώσεις που έχουν για την κοινωνία και την οικονομία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

 

 

 

 

Σύλλογος Εργαζομένων

στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού

των Δήμων Ν. Πρέβεζας

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τη συμμετοχή του συλλόγου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 27 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στο Φόρο.

 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση! Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου! Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!

Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας. Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν.

Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα.

Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.

Η πανελλαδική – πανεργατική απεργία της 27 του Νοέμβρη πραγματοποιείται σε μια περίοδο, που η κρίση φαίνεται να κάνει τον κύκλο της και να αφήνει πίσω της συντρίμμια για τους εργαζόμενους. Παρόλο που υπάρχουν σημάδια ανεμικής ανάκαμψης για το κεφάλαιο, η επίθεση απέναντι στα εργατικά δικαιώματα δεν θα  έχει σταματημό.

Βασικός στόχος τους είναι να ρίξουν ακόμη περισσότερο την αξία της εργατικής δύναμης για να ανοίξει ο δρόμος για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Συνολικά στον κλάδο οι εργασιακές συνθήκες έχουν χειροτερέψει, μεταξύ αυτών και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Έχει αυξηθεί η εντατικοποίηση της δουλειάς και αυτό φαίνεται και από την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Ταυτόχρονα, η συγκυβέρνηση προχωρά τον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων θέλοντας να δημιουργήσει νέες δεξαμενές για απολύσεις συναδέλφων.

Η ένταση της επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα κλιμακώνεται και γίνεται όλο και πιο άγρια. Οι μαζικές απολύσεις συνοδεύουν την διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την απόλυτη μείωση μισθών, τα προγράμματα ανέργων και την κατάργηση των συλλογικών κατακτήσεων, γυρίζοντας το ρολόι των εργατικών κατακτήσεων δεκαετίες πίσω.

Η εφαρμογή της ρήτρας μηδενισμού στα επικουρικά ταμεία από 1/7/2014 έφερε μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και από 1/1/2015 θα εφαρμοστεί και στις κύριες που σημαίνει νέες περικοπές σε συντάξεις και παροχές υγείας.

Οι νέες μειώσεις στους μισθούς που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το νέο μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο δημόσιο (στα 586 ευρώ από τα 780 που είναι σήμερα) φανερώνει το σχεδιασμό συνολικά για συμπίεση όλων των μισθών.

O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Επειδή καταλαβαίνουν και οι ίδιοι ότι οι αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν ψηφίσει και εφαρμόζονται, καθώς και αυτά που θα έρθουν, μπορεί να ξεσηκώσουν τους εργαζόμενους για αυτό θέλουν να πάρουν από τώρα τα μέτρα τους και να προλάβουν αντιδράσεις, φέρνοντας αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο με στόχο να βάλουν όσο γίνεται μεγαλύτερα εμπόδια στην δυνατότητα των συνδικάτων να προκηρύξουν απεργία.

Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου.

Αυτή η κατάσταση απαιτεί αγώνες, αλλά αγώνες με σχέδιο, με καλή προετοιμασία των εργαζομένων, συμμαχία, κλιμάκωση, κατάλληλη διαφώτιση, συλλογική ευθύνη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας! Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλά τους. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος. Κανείς να μην πει «κουράστηκα, απογοητεύτηκα, δεν μπορώ να χάσω άλλο μεροκάματο». Όσο μειώνουμε τις απαιτήσεις μας θα είμαστε αντιμέτωποι με νέες επιθέσεις στα δικαιώματά μας. Εκεί οδηγεί και η λογική του μικρότερου κακού.

Συνεχίζουμε με μαζική, καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 27 Νοέμβρη.

Κανένας εργάτης, εργαζόμενος, άνεργος δεν πρέπει να λείψει! Κανένας να μη γίνει απεργοσπάστης!

Να πυκνώσουν οι γραμμές των αγώνων. Να οργανωθούμε όλοι στα σωματεία μας, να οργανώσουμε δυναμικά την αγανάκτηση και την οργή μας. Να μη δώσουμε ανοχή, να μην «πουλήσουμε» την ελπίδα μας. Να μην παραδώσουμε τα όπλα, να μη ρίξουμε τον πήχη της ζωής μας. Να μη μείνουμε στη ζωή με τα ψίχουλα για να ταΐζεται η κοιλιά των αφεντικών.

Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και το λαό και τους επιχειρηματικούς ομίλους!

 

Απαιτούμε :

  1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμιά απόλυση-καμιά διαθεσιμότητα. Επαναπρόσληψη τώρα των απολυμένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μέτρα προστασίας των ανέργων. Να καταργηθεί ο ν.4250 «περί αξιολόγησης».

  2. Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των ΟΤΑ, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Κατάργηση των τροφείων.

  3. Εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών, πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, ένταξή τους στις υπηρεσίες, που βρίσκονται στο κορμό του Δήμου. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους συναδέλφους. Μέτρα για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας.

  4. Καμιά άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση (ΣΔΙΤ, παραχώρηση κλπ) σε όλους τους τομείς. Καμιά σύμπραξη ή προγραμματική σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κλπ.

 

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας

Πανεργατική απεργία 27/11

συγκέντρωση ΕΦΟΡΙΑ Πρέβεζας, 10.00 π.μ. με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία

 

Άνεμος ελπίδας έρχεται από τις εργατικές, λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις στη χώρα μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι μαθητές βγαίνουν στο προσκήνιο. Απεργούν, διαδηλώνουν, αγωνίζονται ενάντια στην επιθετικότερη πολιτική της εργοδοσίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ που έχει γνωρίσει ο αιώνας μας.

Οι μάσκες έπεσαν και οι αυταπάτες περί «χαλαρώσεων» και εικονικών εξόδων από το Μνημόνιο κατέρρευσαν! Η κυβέρνηση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς την υλοποίηση του αντιδραστικού προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ. Υλοποιείται πρωτόγνωρη φοροληστεία του λαού, προωθούνται βαθιές αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλους τους κοινωνικούς τομείς (εκπαίδευση, υγεία, ασφαλιστικό)

Αξιολόγηση, νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, νέο ασφαλιστικό, παραπέρα απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, νέος αντιαπεργιακός/αντισυνδικαλιστικός νόμος, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, απελευθέρωση πλειστηριασμών με υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας, επίθεση στα φτωχά λαϊκά στρώματα με «κόκκινα δάνεια» και χρέη είναι τα καυτά μέτωπα της περιόδου που έρχεται.

Σε ολόκληρη την ΕΕ εγκαθιδρύεται νέο καθεστώς μόνιμης δημοσιονομικής προσαρμογής, ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και διαρκούς βαθιάς λιτότητας που στην ούγια τους γράφουν φτώχεια και ανεργία!

Απέναντι στο σύγχρονο μεσαίωνα που αναδύεται από τα πιο σκοτεινά υπόγεια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ο αγώνας ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά των «εθελοντών», απλήρωτων εργατών, ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τη τρομοκρατία και την υποταγή, είναι αγώνας επιβίωσης για το λαό!

Η απεργία της 27ης Νοεμβρίου δεν μπορεί να είναι μια ακόμα συμβολική απεργία. Χρειάζεται να αποτελέσει σταθμό στην αναγκαία εργατική αντεπίθεση ώστε να βγει στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας και να καθορίσει τις εξελίξεις. Καλούμε όλο το λαό της Πρέβεζας να συμμετάσχει μαζικά και μαχητικά στην απεργία τη Πέμπτη στις 27/11 στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ έξω από την εφορία και στη διαδήλωση που θα ακολουθήσει.

Για να μη ζήσουμε μια τέτοια ζωή, για να μην παραδώσουμε τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα, αξίζει να αγωνιστούμε!

Να κλιμακωθούν οι αγώνες. Οι σκόρπιες απεργιακές κινητοποιήσεις, μια εδώ και μια εκεί, που οργανώνουν μέχρι σήμερα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι εντελώς αναντίστοιχες της επίθεσης, ανίκανες να βάλουν φραγμό και να την ανατρέψουν.

Είναι ανάγκη να σαλπίσουμε συνολικό αγώνα, με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα διάρκεια. Μέτωπο ρήξης και ανατροπής η μόνη απάντηση!

Για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας 

Ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και σε κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής 

 

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

 

Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας καλεί τους εκπαιδευτικούς του νομού μας στα πλαίσια της 24 ωρης απεργίας που προκύρηξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στις 10:00π.μ. μπροστά στην Εφορία. .

 

Γραμματεία ΠΑΜΕ Πρέβεζας

Κανείς στη δουλειά! ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη

Συγκέντρωση 10.00 π.μ. στο Φόρο

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των αγώνων, της αντίστασης, των διεκδικήσεων.

Όλοι εμείς που αποφασίσαμε, συμμετείχαμε και οργανώσαμε το μεγάλο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, οι πάνω από 1000 συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, να πάρουμε μεγάλη ευθύνη. Να δυναμώσουμε την παρέμβαση μας, να οργανώσουμε την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας.

Έχουμε το καθήκον να απαντήσουμε άμεσα και μαχητικά στις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς, να σπάσουμε το κλίμα της αδράνειας του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπονομεύει και «θάβει» την απεργία. Να απαντήσουμε στην ακινησία και την απραξία του, με μαζική συμμετοχή σε κάθε πόλη, σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς.

Έρχεται νέα, συντονισμένη, πανευρωπαϊκή αντεργατική επίθεση!

Μας θέλουν μόνιμα στην φτώχεια και στην ανέχεια, αλυσοδεμένους!

Η απεργία στις 27 Νοέμβρη, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης απέναντι στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι. Ανοίγουν νέα μέτωπα σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Δυναμώνουν την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των γυναικών.

Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, η μεγαλοεργοδοσία απαιτούν νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Έχουν έτοιμη παρέμβαση στο συνδικαλιστικό νόμο. Επιδιώκουν να επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή στους κλάδους και στους εργασιακούς χώρους. Θέλουν να χτυπήσουν κάθε εργατική διεκδίκηση, τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.

Έτσι σχεδιάζουν την έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι η ανάκαμψη που προσδοκούν και ετοιμάζουν. Τέτοιο σχέδιο υπάρχει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Μας την έχουν στημένη! Να μη μας πιάσουν απροετοίμαστους!

Αν δεν απαντήσουμε δυναμικά, έρχονται ακόμα χειρότερα! Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί! Τσεκάρουν τις αντοχές μας και προκαλούν. Έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, συζητούν ανοιχτά για τη σύνδεση της υγείας με τον αριθμό των ενσήμων ή των ημερών ασφάλισης κάθε εργαζόμενου. Δηλαδή να εξασφαλίζουν για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού και των ανέργων, μια γάζα και ένα παυσίπονο.

Κανένας εργάτης, άνεργος δεν πρέπει να λείψει!

Κανένας να μη γίνει απεργοσπάστης!

Να πυκνώσουν οι γραμμές των αγώνων. Να οργανωθούμε όλοι στα σωματεία μας, να οργανώσουμε δυναμικά την αγανάκτηση και την οργή μας. Να μη δώσουμε ανοχή, να μην «πουλήσουμε» την ελπίδα μας. Να μην παραδώσουμε τα όπλα, να μη ρίξουμε τον πήχη της ζωής μας. Να μη μείνουμε στη ζωή με τα ψίχουλα για να ταΐζεται η κοιλιά των αφεντικών.

Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και το λαό και τους επιχειρηματικούς ομίλους!

Η ανάπτυξη και η ανάκαμψη που επιδιώκουν δεν είναι για όλους. Από τη μία εξασφαλίζουν την προστασία και τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη σπέρνουν φτώχεια, ανέχεια, μισθούς των 200 και 300 ευρώ, περιπλάνηση και κακοπληρωμένα προγράμματα, ευέλικτες μορφές εργασίας και ακριβοπληρωμένη υγεία, ασφάλιση και παιδεία για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.

Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες

Δεν έχουμε άλλη επιλογή!

Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά για να σωθούν και να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη των μονοπωλίων ή θα απαντήσουμε με νέους αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Ή θα συγκρουστούμε σε κάθε επίπεδο ή θα πληρώσουμε ακριβά αυτήν την ανοχή.

Να υψώσουμε τοίχος στις απόψεις που μας θέλουν αιώνιους σκλάβους!

Όσοι βάζουν σε προτεραιότητα την κερδοφορία των ομιλών και αναφέρονται στο υγιή ανταγωνισμό και μια δίκαιη φορολογική πολιτική, καταδικάζουν το λαό σε ψίχουλα.

Όσοι μπαίνουν σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης του χρέους, το αναγνωρίζουν, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό του εργαζομένου λαού.

Αρκετά πληρώσαμε για την καπιταλιστική κερδοφορία, την κρίση και το χρέος, αρκετά πληρώσαμε για την προσαρμογή της χώρας μας, στην ΕΕ! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Όσοι δεν ανοίγουν πόλεμο με την ΕΕ και την πολιτική της, στηρίζουν με χεριά και με πόδια την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, τις σαρωτικές επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη. Η ΕΕ δημιούργημα και στήριγμα του κεφαλαίου προωθεί αυτές τις πολιτικές σε βάρος του λαού.

Αν δεν ηττηθούν αυτές οι απόψεις που αγιοποιούν και δίνουν άλλοθι στο εκμεταλλευτικό σύστημα, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται συνεχώς χειροπόδαρα δεμένοι, η φτώχεια θα εξαπλώνεται παντού. Δεν πρέπει για κανένα λόγο και με καμία δικαιολογία να δεχθούμε τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Να δυναμώσουν οι αγώνες και η ταξική απάντηση!

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!

Καμία ανοχή, καμία συναίνεση, καμία καθυστέρηση!

Ο εργαζόμενος λαός να απαντήσει αγωνιστικά στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, να αποκρούσει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Να διαμορφωθούν παντού εστίες αντίστασης, πάλης και αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Να δυναμώσει η πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, να ενισχυθεί το κύμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική. Να απορριφτούν οι πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους αγώνες και τη συμμαχία τους, διεκδικώντας τη ζωή που δικαιούνται με ανατροπή της βαρβαρότητας.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη

Στην Πρέβεζα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10π.μ. στο Φόρο


  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, υπογραμμίζοντας πως απέτυχε να ελέγξει το κύμα ακρίβειας,
24 Απριλίου 2024
Στην Πρέβεζα θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας, ...
24 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας, στο πλαίσιο περιοδείας του ...
23 Απριλίου 2024
Έπειτα από πολλές πολιτικές παλινωδίες, αρκετό “κρυφτούλι” και συνεχόμενες επικοινωνιακές γκάφες της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της αγωγής της ...
22 Απριλίου 2024
Ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει μέχρι και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr) και έχει ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...