Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η αίθουσα της δημοτικής αγοράς διαμορφώθηκε κατάλληλα και οι διακεκριμένοι barista-trainners Μανουσίδης Χρήστος, Φούκης Αλέξανδρος και Παπαϊωάννου Δημήτρης μοιράστηκαν τα μυστικά τους με όσους παραβρέθηκαν, δίνοντας τους την ευκαιρία να μάθουν νέες τεχνικές και μεθόδους στον τρόπο παρασκευής και παρουσίασης του καφέ ώστε να είναι αναγνωρίσιμος και να εκτιμάται απόλυτα ο πλούτος του διακρίνοντας τις αποχρώσεις και τα αρώματά του.
Απολαυστικοί καφέδες, παγωμένες σοκολάτες, καλοκαιρινές γρανίτες, μπισκοτέλο, δροσιστικό τσάι, εκπλήξεις και δώρα περίμεναν όλους τους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.