Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 13:59

Συνεχίζεται η κόντρα-Σκληρή απάντηση από τον Πολύκαρπο Χαλκίδη

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στον ξενοδοχειακό κλάδο της περιοχής δίνει ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης.

 

Ο κ. Χαλκίδης με επιστολή του απαντά με σκληρούς χαρακτηρισμούς στο πρόσφατο δελτίο τύπου του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας που έκανε λόγο για γραφικούς και ανίδεους που χρησιμοποίησαν την Ένωση για προσωπικό όφελος (δείτε εδώ).

Η επιστολή του κ. Χαλκίδη αναφέρει:

ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΦΟΒΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ...

Χάθηκαν οι αξίες... Ο τόπος καθυστέρησε και καθυστερεί να αναπτυχθεί από τέτοιου είδους νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Ήρθαν οι «επαγγελματίες» του τουρισμού...

Ήρθαν οι «σωτήρες» του τουρισμού να μας βάλουν τα γυαλιά!

Η Αλαζονεία τους δεν έχει όρια... Και δεν είδαμε τίποτε ακόμα!

Αντιγράφουν τα δελτία τύπου του ΣΕΤΕ αλλά και της ΠΟΞ για να το παίξουν σοφοί και ειδικοί! Λέτε η περιοχή μας να περίμενε χρόνια τώρα όλους εσάς τους «τουριστικούς φωστήρες»; Όμως, γεμίστε τα δικά σας καταλύματα και μετά αν περισσέψει κάτι δώστε και στους άλλους.

Μηδενίζουν τους πάντες: Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, Αντιπεριφέρειες, Ενώσεις Ξενοδόχων, Συλλόγους Ενοικιαζόμενων δωματίων, τουριστικούς φορείς, και όλους όσους συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια στην τουριστική προώθηση του τόπου μας, με ένα δελτίο τύπου.

Αλήθεια, πού ήταν τόσα χρόνια, τρυπωμένοι μέσα στο ΔΣ της Ένωσης που «άλλοι» ίδρυσαν και «έτρεχαν» και που δεν βοήθησαν ούτε με ένα τηλέφωνο, ούτε τον πρόεδρο της Ένωσης, αλλά ούτε και τον τουρισμό της περιοχής.

Αντιπρόεδροι, γραμματείς –και Φαρισαίοι, ταμίες, εκπρόσωποι της Π.Ο. Ξ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων)! Όσο για τον εκπρόσωπο της ΠΟΞ δεν πάτησε ούτε μια φορά στην Αθήνα για κάποια συνεδρίαση, να δει τι είναι τέλος πάντων η Π.Ο.Ξ.!

Εσείς ευθύνες δεν έχετε για όσα γράφετε για τον «ανίδεο και γραφικό» προέδρό σας;

Που ήσασταν βρε λεβέντες, που το μόνο που ξέρατε και ξέρετε είναι να πριονίζετε ότι θετικό πάει να γίνει στον τόπο;

Που ήσασταν τόσα χρόνια εσείς οι μεγαλοξενοδόχοι, που ένα πιάτο φαγητό αλλά ούτε και μια διανυκτέρευση δεν προσφέρατε σε σημαντικούς και χρήσιμους ανθρώπους του τουρισμού για την περιοχή μας (πχ Δημοσιογράφους, τουριστικά γραφεία, κ.α.) για να προβάλλουν και να διαφημίσουν το νομό μας. Κάτι που ξεκίνησε να συμβαίνει μόνο αφότου δημιουργήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων, από την οποία ήσασταν πάντα απόντες, και αφήνατε μόνο του τον πρόεδρο να τα βγάζει εις πέρας στο έργο αυτό.

Οι κύριοι, λοιπόν, αυτοί, οι μονίμως απόντες, οι βολεμένοι, οι τρυπωμένοι, χαρακτηρίζουν εμένα «γραφικό και ανίδεο»! Αυτόν που ίδρυσε την ένωση, που τώρα αυτοί πραξικοπηματικά απολαμβάνουν. Θα το χαρακτήριζα πολύ «φθήνια» ρε παιδιά!

Οι συμπολίτες μου αντιλαμβάνονται ότι δεν θα μπορούσα να σταθώ σε μια τέτοιου είδους ένωση. Τουλάχιστον, από θέμα ηθικής και εντιμότητας ως επαγγελματίας έχω πληρωμένους όλους τους συνεργάτες μου (προμηθευτές) αλλά και τους μισθούς των υπαλλήλων μου αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Μήπως πρέπει να κάνετε αυτοκριτική κάποιοι από εσάς κύριοι;

Θέλω να αναφέρω, ενδεικτικά μόνο, κάποια πράγματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος της Ένωσης. Και, φυσικά, δεν έχουν καταγραφεί όλα. Η καταγραφή αφορά από 26-2-2009 ως 15-9-2011.

Ξεναγήσεις και φιλοξενίες

-18/06/2009 Ξεναγήθηκαν και φιλοξενήθηκαν Ρώσοι δημοσιογράφοι στο νομό προκειμένου να επιλέξουν καταλύματα για να συνεργαστούν.

-Φιλοξενία και ξενάγηση 27 δημοσιογράφων, μαζί με τη Νομαρχία, για την προβολή του νομού.

-Ξενάγηση και φιλοξενία σε Ουκρανούς τουριστικούς Πράκτορες.

-Κάλεσα το MELI TOURS στην περιοχή μας και έκαναν συνεργασία-συμβόλαια αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου έβγαλε και φυλλάδια (μπροσούρα) με τα καταλύματα και τα διένειμε σε όλα τα κράτη των Βαλκανίων στην γλώσσα τους.

Προβολή σε τηλεοπτικά κανάλια και τύπο

-Πανελλαδική προβολή από κρατικά κανάλια (ΝΕΤ, Μένουμε Ελλάδα. ΕΤ 3 Αληθινά Σενάρια, Επιχείρηση περιβάλλον και πολλές ζωντανές συνδέσεις με παραλίες, πχ τουρνουά beach volley, αρχαιολογικούς χώρους όπως νεκρομαντείο, πρότυπες επιχειρήσεις, τουλάχιστον 2-3 φορές το μήνα.

-Κάθε άνοιξη επισκεπτόμουν 4-5 τηλεοπτικούς σταθμούς της Βόρειας Ελλάδας (Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, κ.α.) όπου σε ζωντανή σύνδεση σε πρωινές εκπομπές παρουσίαζα τις ομορφιές του νομού μας με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού.

-Συνεντεύξεις σε τοπικά κανάλια της Αθήνας (Blue Sky, Άρωμα Ελλάδας, TV5)

-Αφιερώματα για το νομό σε έντυπο υλικό (ΕΘΝΟΣ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, κ.α.)

Τοποθέτηση Πινακίδων

-Με την ΔΕΣΕ Πατρών τοποθετήσαμε 8 πινακίδες με το όνομα Πρέβεζα.

-Με την ΔΕΣΕ Ιωαννίνων τοποθετήσαμε πινακίδες από Γιάννενα προς Πρέβεζα

-Τοποθετήσαμε 6 πινακίδες στην Εγνατία Οδό με το όνομα Πρέβεζα.

-Κάναμε αίτημα για την τοποθέτηση πινακίδων με το όνομα Πρέβεζα στην Ιόνια Οδό.

Ημερίδες και σεμινάρια

-Ημερίδα της Ένωσης με παρουσία του αντιπροέδρου της Π.Ο.Ξ. κο Γαλιατσάτο για την βελτίωση της τουριστικής κίνησης αλλά και της προβολής του νομού μας.

-Συνεργασία της Ένωσης με την Π.Ο.Ξ. για το ξενοδοχειακό marketing στη σύγχρονη αγορά.

-Ημερίδα από την Ένωση και την GBR Consulting με θέμα: «Σύγχρονα εργαλεία διαφήμισης και οργάνωσης για την προσέλκυση επισκεπτών»

-15-1-2011 Ημερίδα ενημέρωσης από την ιστοσελίδα κρατήσεων δωματίων από την booking.com

-Σεμινάριο στο ΚΕΚ για τους εργαζόμενους, Νέο Θετικό.

Δημιουργία και τοποθέτηση διαφημιστικού υλικού.

Τοποθέτηση διαφημιστικού υλικού στον ΕΟΤ στα Ιωάννινα και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε stand.

Επαφές και συναντήσεις-παρεμβάσεις

-Συνάντηση στο Υπουργείο με τον Υπουργό τουρισμού κ. Νικητιάδη και υποβολή υπομνήματος για τα μεγάλα θέματα υποδομής του νομού μας.

-Συνάντηση εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με τοπικούς φορείς και αυτοδιοίκηση για την EasyJet.

-Έφερα τουριστικούς πράκτορες από Πάργα και Λυεκάδα και άλλα μέρη της Ελλάδας για να δουν τα καταλύματα της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής.

- Συζήτηση με τον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Γκίκα για θέματα που απασχολούν την τύχη του ΤΕΙ της πόλης μας.

-Υποβολή υπομνήματος με προτάσεις για την βελτίωση των υποδομών του νομού μας στην Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη.

-Καλέσαμε και μας τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. κ. Ρέντζος, όπως και ο γενικός Διευθυντής Αμβράζης Γιώργος για να συζητήσουμε για ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, όπου παραχώρησε και συνέντευξη στο ART TV.

-Επανειλημμένες επαφές με αεροπορικές εταιρίες και μέσω δήμου.

-Συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου.

-Συναντήσεις στο Επιμελητήριο Λευκάδας για την Aegean (σύνδεση Αθήνας-Ακτίου).

-Παραβρέθηκα πάμπολλες φορές σε συσκέψεις που έγιναν στις Π.Ο.Ξ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων), Ξ.Ε.Ε. (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας) και Σ.Ε.Τ.Ε. (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων).

-Παρεμβάσεις σε δήμους, αρχαιολογία, νομαρχία, περιφερειακή ενότητα, για θέματα που απασχολούν τον τόπο μας (καθαριότητα, ύδρευση, βιολογικός, κ.α.)

Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις

-Τουριστικές εκθέσεις Philoxenia Summer Holiday, Κοζάνη, Ζάππειο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, κ.α. Δημιουργήσαμε επαφές για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και τη διευκόλυνση των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων για να έρθουν σε επαφή.

Άλλες ενέργειες

-Κάναμε τον τελικό κυπέλου Βόλεϊ γυναικών όπου διασφαλίσαμε διαμονή-διατροφή. χωρίς να διασφαλίσουμε αυτά τα 2 δεν θα γινόταν τελικός στην Πρέβεζα.

-Δημιουργήσαμε τον διαδικτυακό τόπο της Ένωσης Ξενοδόχων για την προβολή του νομού, αλλά και των ξενοδοχειακών μονάδων.

-Δημιουργήσαμε φυλλάδια της Ένωσης με πληροφορίες για τις ξενοδοχειακές μονάδες του νομού.

-Βράβευση της Ένωσης από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για τη συμβολή της στην τουριστική προβολή.

-Πλέον χρειαζόμαστε συμβόλαια με τους tour-operators.

Με όλα αυτά ο νομός Πρέβεζας μπήκε στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας αλλά και του κόσμου.

Ανέφερα, ενδεικτικά, ορισμένες από τις δράσεις που ανέλαβε η Ένωση Ξενοδόχων επί της προεδρίας μου. Αυτά τα πράγματα έγιναν από έναν «γραφικό και ανίδεο» πρόεδρο.

Εξυπακούεται ότι όλα αυτά κόστισαν σε εμένα κάποιες χιλιάδες ευρώ πολύτιμο επαγγελματικό αλλά και οικογενειακό χρόνο.

Προτείνω, αυτοί οι κύριοι πρώτα να μας δείξουν έργο και μετά να αρχίσουν να βγάζουν δελτία τύπου.

Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί τους, παρά θα αφοσιωθώ στην ίδρυση μιας νέας ένωσης που έχει ανάγκη η οικογένεια της ξενοδοχίας για τον τόπο μας.

Με Τιμή

Ο Ιδρυτής της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας

Πολύκαρπος Χαλκίδης

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Πολιτική

07 Μαϊος 2024
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης θα περιοδεύσει σήμερα σε Πάργα και Πρέβεζα, ενώ αύριο θα βρεθεί στη Φιλιππιάδα, αφού προηγουμένως διανυκτερεύσει στην πόλη της Πρέβεζας.
02 Μαϊος 2024
Στην Πρέβεζα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ...
30 Απριλίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, η οποία ως διαδικασία ...
30 Απριλίου 2024
Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της στην εκλογική “μάχη” της 9ης Ιουνίου, παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ...
27 Απριλίου 2024
Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την Πρέβεζα, ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...